Lankkulattian asennus

Lankkulattian asennus

Lankkulattian asennus

Tarvitsetko palvelua
Lankkulattian asennus?

Kilpailuta lankkulattian asennus nopeasti yhdellä tarjouspyynnöllä

Vastaanota useita tarjouksia ja löydä tilanteeseesi sopiva ratkaisu

Mitä tarkoittaa lankkulattian asennus?

Päivitetty: 10.09.2023 klo 11:09

Aidosta puusta valmistettu lauta- tai lankkulattia on näyttävän näköinen sekä mukavan tuntuinen jalkojen alla. Oikeaoppinen lankkulattian asentaminen tai kiinnitys ottaa huomioon myös mahdollisen kosteuselämisen sekä kuivumisen.

Yleisimmät lattialankut ovat massiivilankku, kuusilankku, mäntylankku sekä koivulankku.

Mitä maksaa lankkulattian asennus?

Katso hintasivu: Lankkulattian asennus hinta

Saako lankkulattian asennuksesta kotitalousvähennystä?

Palvelusta lankkulattian asennus saa kotitalousvähennystä. Lankkulattian asennus on verohallinnon mukaan remontointia, eli kunnossapito- ja perusparannustyötä ja vuonna 2024 lankkulattian asennuksen kotitalousvähennyksen maksimimäärä on 2 250 € per henkilö. Saat vähentää 40 % työn osuudesta sellaisen yrityksen palveluista, joka kuuluu ennakkoperintärekisteriin. Omavastuun määrä per henkilö on 100 € vuodessa. Ajantasainen sekä mahdollisesti muuttunut tieto kannattaa kuitenkin aina tarkistaa verottajan sivuilta.

Lisätietoja:

Kotitalousvähennyslaskuri - Vero.fi

Kotitalousvähennyksen Ohje 2023 - Vero.fi

Kotitalousvähennyksen edellytykset - Vero.fi

Lisää lankkulattian asennuksesta sekä siihen kuuluvista työvaiheista

Lankkulattia tulee asentaa tasaiselle alustalle, jolloin esimerkiksi koolauksen suoruus tulee tarkistaa. Lautalattia voidaan asentaa myös vanhan lattian, lastulevyn tai betonin päälle, jolloin yleensä lattia asennetaan uivana lattiana.

Uivalla lautalattialla tarkoitetaan lattia-asennusta, jossa lattialaudat asennetaan toisiinsa kiinni mutta niitä ei kiinnitetä lattian alla olevaan alusrakenteeseen. Uivassa lattiassa lautojen pontit, eli kiinnityskohdat, tulisivat olla tasaisia.

Itse asennustyö alkaa tulevan lattia-alueen reunasta, johon asetetaan lattialauta naaraspuoli seinää vasten. Mikäli asennettava alue on suuri ja yhteen riviin tarvitaan useampia kuin yksi lauta, kannattaa huomioida asennettavien lautojen suoruus.

Lisätietoja lautalattiasta

Uusi lautalattia toimitetaan yleensä pintakäsittelemättömänä puumateriaalina, jolloin puun kosteusprosentti kannattaa varmistaa ennen itse asentamisen suorittamista. Kun lautoja ei ole pintakäsitelty valmiiksi, voidaan lattia myös käsitellä halutulla tavalla asennuksen lopuksi.

Lautalattian valmistuksessa käytetään yleensä seuraavia puulajeja:

  • mänty
  • koivu
  • kuusi
  • tammi

Lautalattian kosteuseläminen

Puu on elävä materiaali, joka tarkoittaa sitä, että se elää sen ulkopuolella vallitsevan kosteuden sekä lämpötilojen mukaan. Talvisaikaan lautalattia saattaa kuivua, joka voi aiheuttaa lattian rakoilemista, kevään sekä kesän tullessa lattia taas laajenee. Elämisen määrään voidaan vaikuttaa lattialautojen paksuudella, esimerkiksi suuremmat lattialankut kutistuvat pieniä enemmän.

Lautalattian ominaisuuksiin kuuluu yleensä elämisen lisäksi myös mahdollinen nariseminen kävellessä. Narinan määrään voidaan vaikuttaa eristämällä lattia sekä asettamalla esimerkiksi rakennuspaperia lattian alle.

Tutustu lankkulattian asennuksesta jätettyihin tarjouspyyntöihin

Liity tuhansien suomalaisten joukkoon ja löydä palveluntarjoaja palvelulle lankkulattian asennus.

Turvaa onnistumisesi ja vertaile palveluntarjoajat Kodinplazan avulla

Kauttamme tavoitat helposti yhdellä tarjouspyynnöllä alueellasi toimivat sekä tarjouspyynnöistäsi kiinnostuneet palveluntarjoajat.

Palvelussa voi vertaille esimerkiksi yritysten hintoja, arvosteluja, palvelusisältöjä, takuita sekä aikatauluja.

100% suomalainen palvelu. Tarjouspyynnön jättäminen ei sido palvelun tilaamiseen.

Muita aiheeseen liittyviä palveluita

Laminaatin asennus Vinyylilattian asennus Muovimaton asennus Parketin asennus Korkkilattian asennus Puulattian asennus Lattiamaton asennus Parkettityöt
Lankkulattian asennus

Kilpailuta lankkulattian asennus Kodinplazan avulla

Pyydä tarjoukset yrityksiltä