Oven tiivistäminen

Oven tiivistäminen – Mitä tarkoittaa oven tiivistäminen?

Oven tiivistäminen

Tarvitsetko palvelua oven tiivistäminen?

Kilpailuta oven tiivistäminen nopeasti yhdellä tarjouspyynnöllä

Vastaanota useita tarjouksia ja löydä tilanteeseesi parhaiten sopiva ratkaisu

Oven tiivistäminen – Lue usein kysytyt kysymykset

Päivitetty: 11.09.2023 klo 07:09

Erilaiset ovien tiivisteet pitävät esimerkiksi lian, kylmän ilman sekä mahdolliset meluäänet halutun tilan ulkopuolella. Oven tiivistys voidaan tehdä niin väliovelle, ulko-ovelle, saunan ovelle kuin vaikkapa parvekkeen ovelle.

Mitä maksaa oven tiivistäminen?

Katso hintasivu: Oven tiivistäminen hinta

Saako oven tiivistämisestä kotitalousvähennystä?

Palvelusta oven tiivistäminen saa kotitalousvähennystä. Oven tiivistäminen on verohallinnon mukaan remontointia, eli kunnossapito- ja perusparannustyötä ja vuonna 2023 oven tiivistämisen kotitalousvähennyksen maksimimäärä on 2 250 € per henkilö. Saat vähentää 40 % työn osuudesta sellaisen yrityksen palveluista, joka kuuluu ennakkoperintärekisteriin. Omavastuun määrä per henkilö on 100 € vuodessa. Ajantasainen sekä mahdollisesti muuttunut tieto kannattaa kuitenkin aina tarkistaa verottajan sivuilta.

Lisätietoja:

Kotitalousvähennyslaskuri - Vero.fi

Kotitalousvähennyksen Ohje 2023 - Vero.fi

Kotitalousvähennyksen edellytykset - Vero.fi

Ulko-oven tiivisteen asennus tai vaihto uusiin

Ulko-oven tiivistäminen esimerkiksi etupihalla, takapihalla tai parvekkeella on järkevää, sillä sen avulla voidaan parantaa kiinteistön energiatehokkuutta ja asumismukavuutta. Kylmä, kostea ja välillä myös ilmansaasteinen ilma pysyvät ulkopuolella – siellä, missä niiden kuuluukin olla.

Ulko-oven tiivistys tapahtuu tiivistelistan avulla, josta käytetään monia erilaisia nimityksiä. Oven tiivistyslista, tiivistenauha, tiivistysnauha sekä tiivistekumi tarkoittavat kaikki samaa asiaa ja niillä on sama tehtävä. Myös silikonia voidaan käyttää oven tiivistyksessä.

Ulko-oven tiivisteen vaihto voidaan suorittaa myös ulko-oven ollessa paikoillaan niissä tilanteissa, joissa tiivisteet löytyvät pääosin karmin puolelta.

Muita tiivistettäviä ovia

Kuten arvata saattaa, Suomessa tiivistetään hyvinkin monenlaisia erilaisia ovia. Tässä ainoastaan muutamia esimerkkejä:

 • autotallin oven
 • nosto-oven
 • rapun oven
 • palo-oven
 • kieron oven
 • sisäoven / välioven
 • äänieristetyn oven sekä
 • huoneiston oven tiivistys

Oven karmin tiivistäminen

Karmin tiivistys on suhteellisen suoraviivainen toimenpide, joka tehdään pääasiassa kahdella eri tavalla. Tapoja voidaan yhdistellä tai ne voidaan tehdä erikseen, riippuen käyttökohteesta. Esimerkiksi saunan oven karmin tiivistys voi erota hieman ulko-oven karmin tiivistyksestä. Tässä kuitenkin toimintatapoja:

 • uretaani
  • karmin sisäpuolelle esimerkiksi höyrysulkuun asti
 • eristysvilla
  • jos karmin ja seinän välinen välitila jää vajaaksi, voidaan villaa käyttää apuna välin täyttämisessä

Lisätietoa ovien tiivistämisestä

Oven tiivisteet jäätyy, mitä tehdä? Monesti jäätymisen syynä on liiallisen kosteuden pääsy tiivisteisiin sekä esimerkiksi oven ulkopuolella oleva kylmä ilma. Yleensä tiivisteiden jäätyminen vaatii ainakin ilman pakastumisen eli pakkasasteita. Tiivisteen liimaus tai kiinnittäminen voi olla yksi vaihtoehto – jos se ei toimi, voi tiiviisteen vaihto olla paras ratkaisu.

Tutustu jätettyihin tarjouspyyntöihin

Turvaa onnistumisesi ja vertaile palveluntarjoajat Kodinplazan avulla

Kauttamme tavoitat helposti yhdellä tarjouspyynnöllä alueellasi toimivat sekä tarjouspyynnöistäsi kiinnostuneet palveluntarjoajat.

Palvelussa voi vertailla esimerkiksi yritysten hintoja, arvosteluja, palvelusisältöjä, takuita, rekisteritietoja sekä aikatauluja.

100% suomalainen palvelu. Tarjouspyynnön jättäminen ei sido palvelun tilaamiseen.

Oven tiivistäminen

Kilpailuta oven tiivistäminen Kodinplazan avulla

Pyydä tarjoukset yrityksiltä