Oven asennus

Tarvitsetko palvelua oven asennus?

 • Kilpailuta kaikki alueesi yritykset
 • Vastaanota useita tarjouksia nopeasti
 • Valitse sinulle paras yritys ja säästä jopa 30%
Jätä tarjouspyyntö palvelusta oven asennus 

Ovien asennus kannattaa kilpailuttaa

Oven asentamisella voidaan tarkoittaa esimerkiksi ulko-oven, sisäoven, välioven sekä minkä muun tahansa oven tai oven karmien asennusta.

Vertaile oven asentaminen helposti

Minkälaista ovea oletkaan asennuttamassa tai vaihtamassa, löydät oviasentamisen ammattilaiset Kodinplazasta. Huomioitavaa:

 • oviaukon mittojen ottaminen
 • asennetaanko myös oven karmi, saranat vai pelkkä ovi
 • oven kätisyys: vasen vai oikea

Tarjouspyyntöjä

Sisäoven asennus

Karmit löytyy jo.
Paikkakunta Tampere
Rakennuksen tyyppi Kerrostalo
Oven tyyppi Sisäovi
Ovien lukumäärä 1
Kohteen rakennusvuosi 1960-luvulla tai aiemmin

Ääntä eristävä väliovi

Tarjoukseen tulee sisältyä karmien ja sekä tuuletusaukon/kynnyksen asennus sekä mahdolliset purkutyöt oviaukossa. Työn osuus tulee olla eriteltynä. Lisäksi tarjoukseen tulee sisältyä valkoinen oikeakätinen ääntäeristävä ovi (ilman uurteita tai kuviointia), kahva, helat, kynnys, karmit ja tuuletusaukko. Nykyinen ovi on kooltaan 82,5x204cm.
Paikkakunta Helsinki
Rakennuksen tyyppi Kerrostalo
Oven tyyppi Sisäovi
Ovien lukumäärä 1
Kohteen rakennusvuosi 1980-luvulla

Väli/sisäoven asentaminen ulko-oven taakse

Saranan paikkoja ei ole valmiina. Jokin kevyt väli-/sisäovi riittäisi. Kyse on vain siitä, että rappukäytävän äänet kantautuvat sisään melko kovaäänisinä ilman väliovea. Kustannustehokasta ratkaisua etsin.
Paikkakunta Helsinki
Rakennuksen tyyppi Kerrostalo
Oven tyyppi Väliovi
Ovien lukumäärä 1
Kohteen rakennusvuosi 1960-luvulla tai aiemmin

Ulko-oven asennus tai vaihto käden käänteessä

Ulko-oven aukosta eli toisin sanoen oviaukosta kannattaa ottaa tarkat mitat ennen uuden oven hankkimista. Ulkooven asennus jatkuu kätisyyden tarkistamisella, jonka voi helposti katsoa asunnon tai kiinteistön ulkopuolelta päin. Mikäli saranat ovat vasemmalla puolella, on kyseessä vasenkätinen ulko-ovi.

Yleensä myös ulko-oven karmi uusitaan, jolloin vanha uretaani poistetaan seinärakenteen ja karmin välistä. Tällöin on siis kyseessä ulko-oven vaihto karmia ja eristyksiä myöten uuteen. Oven asennuskiila voidaan kiinnittää runkoon ruuveilla tai painenaulaisimella. Kun karmi on varmasti kunnolla kiinni ja suorassa, voidaan ovilehti nostaa ja asentaa sen päälle. Olennaista on tiivisteiden osuminen halutuille pinnoille. Lopuksi voidaan pursuttaa uretaanivaahto eli uretaanieriste karmin sekä oviaukon väliin.

Välioven sekä sisäoven asennus tai vaihto

Sisäovien tai väliovien asennus on yllättävänkin laaja toimenpide, joka voi koostua esimerkiksi sisäoven karmin, saranoiden tai sisäovilehden yksittäisistä asennuksista tai kokonaisvaltaisesta ovirakenteen korvaamisesta tai asennuksesta. Toisinaan halutaan asentaa pelkät ovet vanhaan karmiin, uudiskohteissa puolestaan asennetaan myös karmit – sama tehdään välillä myös remontin yhteydessä.

Mitä tahansa välioviin tai sisäoviin liittyvää työtä etsitkään, löydät tekijät Kodinplazasta. Vertaile myös nämä:

 • välioven oven kahvan asennus
  • ensin kannattaa varmistaa ruuvien oikea pituus sekä karan oikea asento
 • välioven asennus kerrostaloon
  • välioven voi asennuttaa mihin tahansa rakennukseen tai kiinteistöön
  • kerrostalossa sisäoven avulla voidaan jakaa helposti erilaisia tiloja omiksi tiloiksi

Oven karmin asennus

Oven karmien asennus koostuu muutamasta eri vaiheesta, joita käsitellään tässä kappaleessa. Samat ääriviivat ovat voimassa oli kyseessä sitten ulko-oven karmin tai välioven karmin asennus. Myös oven saranat kuuluvat tähän kokonaisuuteen, sillä ne kiinnitetään karmiin kiinni. Karmin voi kiinnittää betoniseinään, hirsiseinään tai mihin muuhun tahansa sille suunniteltuun ja rakennettuun oviaukkoon. Näin se tehdään:

 1. Kiinnitä lattiapäällyste ennen karmia
 2. Karmin yläosa kiinnitetään sivuosiin
 3. Kiinnitä karmi kiilojen avulla oviaukkoon
 4. Tee loppusilaus kynnyksen, listojen ja tulppien avulla

Lisätietoa erilaisista ovista

Kuten jo tässä vaiheessa on varmasti käynyt selväksi, noudattelee erilaisten ovien asentamiset pitkälti samaa kaavaa. Kun tietää yhden ovityypin asennuksen, tietää ja osaa hahmottaa myös muunlaisten ovien, kuten saunan oven tai varaston oven asennuksen pääpiirteet.

Kilpailuta oven asennus
Kodinplazan avulla.

Pyydä tarjoukset yrityksiltä