Hanan asennus

Hanan asennus – Mitä tarkoittaa hanan asennus?

Hanan asennus

Tarvitsetko palvelua hanan asennus?

Kilpailuta hanan asennus nopeasti yhdellä tarjouspyynnöllä

Vastaanota useita tarjouksia ja löydä tilanteeseesi parhaiten sopiva ratkaisu

Hanan asennus – Lue usein kysytyt kysymykset

Päivitetty: 17.09.2023 klo 14:09

Monesti esimerkiksi keittiön vesihanan asentaminen, suihkusekoittajan vaihto tai vaikkapa juoksuputken uusiminen kannattaa jättää LVI-alan ammattilaiselle.

Mitä maksaa hanan asennus?

Katso hintasivu: Hanan asennus hinta

Saako hanan asennuksesta kotitalousvähennystä?

Palvelusta hanan asennus saa kotitalousvähennystä. Hanan asennus on verohallinnon mukaan remontointia, eli kunnossapito- ja perusparannustyötä ja vuonna 2023 hanan asennuksen kotitalousvähennyksen maksimimäärä on 2 250 € per henkilö. Saat vähentää 40 % työn osuudesta sellaisen yrityksen palveluista, joka kuuluu ennakkoperintärekisteriin. Omavastuun määrä per henkilö on 100 € vuodessa. Ajantasainen sekä mahdollisesti muuttunut tieto kannattaa kuitenkin aina tarkistaa verottajan sivuilta.

Lisätietoja:

Kotitalousvähennyslaskuri - Vero.fi

Kotitalousvähennyksen Ohje 2023 - Vero.fi

Kotitalousvähennyksen edellytykset - Vero.fi

Lisätietoa hanan vaihtamisesta

Ennen itse hanan vaihtamista, kannattaa asunnon tulovesi katkaista. Tavallisesti tulovesi voidaan katkaista sulkemalla pääsulkuventtiili, joka sijaitsee useimmiten juuri ennen vesimittaria. Kun pääsulkuventtiili on suljettu, voidaan hanoja pitää niin kauan auki, kunnes vedenpaine laskee eikä hanoista tule enää mitään.

Tämän jälkeen voidaan hanoille tulevia vesiletkuja sekä liitäntöjä avata. Putkistossa voi vielä olla pieniä määriä vettä, joten paikkojen suojaaminen on suositeltavaa. Yleensä keittiön hanan pohjassa on putki, josta löytyy kierteet, mutteri, aluslevy sekä kiinnityslevy. Mutteri voidaan löysätä käyttämällä jakoavainta, jonka jälkeen kiinnitystarvikkeet voi poistaa käsin. Kun kaikki kiinnitykset on poistettu, hana voidaan nostaa irti.

Uusi hana asennetaan yleensä samalle paikalle käyttäen hanan mukana tulevia kiinnitystarvikkeita. Hana tarvitsee toimiakseen myös tulovesiputkesta tulevan syöttöputken. Tavallisesti syöttöputki tulee uuden hanan mukana.

Lopuksi voidaan sulkuventtiilit avata sekä tarkistaa kaikki asennukset mahdollisten vuotojen varalta.

Saako vesihanaa asentaa itse?

Vesihanat voidaan asentaa itse, mutta kun kyseessä on vesikaluste jonka väärinasennuksesta voi aiheutua vesivahinko, emme sitä suosittele. Myös mahdollisen vesivahingon sattuessa vakuutuksesi ei välttämättä anna korvauksia väärin asennetusta hanasta.

Tutustu jätettyihin tarjouspyyntöihin

Turvaa onnistumisesi ja vertaile palveluntarjoajat Kodinplazan avulla

Kauttamme tavoitat helposti yhdellä tarjouspyynnöllä alueellasi toimivat sekä tarjouspyynnöistäsi kiinnostuneet palveluntarjoajat.

Palvelussa voi vertailla esimerkiksi yritysten hintoja, arvosteluja, palvelusisältöjä, takuita, rekisteritietoja sekä aikatauluja.

100% suomalainen palvelu. Tarjouspyynnön jättäminen ei sido palvelun tilaamiseen.

Hanan asennus

Kilpailuta hanan asennus Kodinplazan avulla

Pyydä tarjoukset yrityksiltä