Patteritermostaatin vaihto

Patteritermostaatin vaihto – Mitä tarkoittaa patteritermostaatin vaihto?

Patteritermostaatin vaihto

Tarvitsetko palvelua patteritermostaatin vaihto?

Kilpailuta patteritermostaatin vaihto nopeasti yhdellä tarjouspyynnöllä

Vastaanota useita tarjouksia ja löydä tilanteeseesi parhaiten sopiva ratkaisu

Patteritermostaatin vaihto – Lue usein kysytyt kysymykset

Päivitetty: 12.09.2023 klo 15:09

Vanhoissa pattereissa on yleensä myös vanhat termostaatit. Vanha termostaatti voi jumiutua tai mahdollisesti rikkoutua. Uusien termostaattien hankkiminen, vaihtaminen tai uusiminen on moniin vanhoihin malleihin mahdollista ja monesti jopa suositeltavaa.

Mitä maksaa patteritermostaatin vaihto?

Katso hintasivu: Patteritermostaatin vaihto hinta

Saako patteritermostaatin vaihdosta kotitalousvähennystä?

Palvelusta patteritermostaatin vaihto saa kotitalousvähennystä. Patteritermostaatin vaihto on verohallinnon mukaan remontointia, eli kunnossapito- ja perusparannustyötä ja vuonna 2023 patteritermostaatin vaihdon kotitalousvähennyksen maksimimäärä on 2 250 € per henkilö. Saat vähentää 40 % työn osuudesta sellaisen yrityksen palveluista, joka kuuluu ennakkoperintärekisteriin. Omavastuun määrä per henkilö on 100 € vuodessa. Ajantasainen sekä mahdollisesti muuttunut tieto kannattaa kuitenkin aina tarkistaa verottajan sivuilta.

Lisätietoja:

Kotitalousvähennyslaskuri - Vero.fi

Kotitalousvähennyksen Ohje 2023 - Vero.fi

Kotitalousvähennyksen edellytykset - Vero.fi

Lisätietoa patteritermostaatin vaihtamisesta sekä uusimisesta

Patteritermostaatin tehtävänä on säädellä lämpöpattereiden lämpötilaa. Yleisesti niiden toimimattomuus huomataan, kun lämpötila ulkona alkaa laskemaan sekä sisälle kaivattaisiin lisää lämpöä. Kun patteritermostaatti menee epäkuntoon, voi vanhan termostaatin korjaaminen tai vaihtaminen olla ajankohtaista.

Miten patteritermostaatti vaihdetaan?

Asennus tiivistettynä:

  • vanhan termostaatin irrotus
  • tiivistepesän irrotus
  • uuden tiivistepesän asennus
  • uuden termostaatin asennus

Patteritermostaatin vaihtaminen alkaa itse termostaattiosan irrottamisella, joka on yleensä kiinnitetty kuusiokoloruuveilla termostaatin juuresta.

Seuraavaksi joudutaan irrottamaan tiivistepesä, joka tapahtuu yleensä jakoavaimella. Venttiilistä voi vuotaa hieman lämmintä vettä, mutta käsipyyhe riittää vesimäärän pyyhkimiseen.

Vanhan tiivistepesän paikalle asennetaan uusi tiivistepesä, joka kiristetään käsin paikalleen. Tiivistepesän toiminta kannattaa tarkistaa tässä vaiheessa painamalla tiivistepesän keskellä olevaa neulaa. Tiivistepesän päälle asennetaan uusi termostaatti, jonka kiinnitetään tavallisesti termostaatin juuresta.

Tutustu jätettyihin tarjouspyyntöihin

Turvaa onnistumisesi ja vertaile palveluntarjoajat Kodinplazan avulla

Kauttamme tavoitat helposti yhdellä tarjouspyynnöllä alueellasi toimivat sekä tarjouspyynnöistäsi kiinnostuneet palveluntarjoajat.

Palvelussa voi vertailla esimerkiksi yritysten hintoja, arvosteluja, palvelusisältöjä, takuita, rekisteritietoja sekä aikatauluja.

100% suomalainen palvelu. Tarjouspyynnön jättäminen ei sido palvelun tilaamiseen.

Patteritermostaatin vaihto

Kilpailuta patteritermostaatin vaihto Kodinplazan avulla

Pyydä tarjoukset yrityksiltä