Vesieristys

Vesieristys hinta

Vesieristys

Paljonko maksaa vesieristys?

Vesieristyksen hinta on keskimäärin 1 158 €

Hinnan vaihteluväli 413 € – 2 928 €

Vertaile alueesi yritykset ja löydä tekijä

Selvitä hinnat ja säästä jopa 30 %

Vesieristyksen hinta – Katso hinnat & löydä tekijä 24/7

Vesieristys – Selvitä kustannukset ja lue UKK

Päivitetty: 27.02.2023 klo 10:02

Vesieristyksen teko maksaa keskimäärin noin 500 € – 4.000 € kohteesta ja eristettävästä pinta-alasta riippuen. 

Miten vesieristyksen hinta muodostuu?

Vesieristyksen hintaan vaikuttavat esimerkiksi:

 • mihin vesieriste asennetaan
 • vedeneristettävän alueen pinta-ala

Vesieristäminen on itsessään jo niin laaja käsite, että siihen kohdistuvien hintojen arvioimiseksi tulisikin ensin tehdä jaottelua kohteen mukaan. Erilaisia kohteita on luonnollisesti useita ja vesieristeitä asennetaan esimerkiksi sisätiloissa, kuten märkätiloissa ja kuivatiloissa, mutta myös ulkona ja ulkotiloissa, esimerkiksi parvekkeella.

Ymmärrettävistä syistä niin menetelmät kuin myös kustannukset vaihtelevat esimerkiksi kylpyhuoneiden, pesuhuoneiden, saunatilojen tai muiden märkätilojen välillä. Toisaalta myös kellaria tai sokkelia vesieristetään, jolloin puhutaan jo ihan toisenlaisesta kohteesta. Huomaathan, että tarkimman arvion omasta vedeneristysurakastasi saat jättämällä siitä tarjouspyynnön Kodinplazan kautta.

Riippumatta kohteesta, on vedeneristettävän alueen pinta-ala aina hyvä indikaattori hintojen arvioinnissa. Pinta-alan mukaan voidaan arvioida esimerkiksi vedeneristykseen tarvittavia materiaaleja sekä siihen käytettävää aikaa, joissa molemmilla elementeillä on merkittävä rooli hintojen muodostumiselle.

Saako vesieristyksestä kotitalousvähennystä?

Palvelusta vesieristys saa kotitalousvähennystä. Vesieristys on verohallinnon mukaan remontointia, eli kunnossapito- ja perusparannustyötä ja vuonna 2023 vesieristyksen kotitalousvähennyksen maksimimäärä on 2 250 € per henkilö. Saat vähentää 40 % työn osuudesta sellaisen yrityksen palveluista, joka kuuluu ennakkoperintärekisteriin. Omavastuun määrä per henkilö on 100 € vuodessa.

Lisätietoja:

Kotitalousvähennyslaskuri - Vero.fi

Kotitalousvähennyksen Ohje 2023 - Vero.fi

Kysytyimpiä kysymyksiä kotitalousvähennyksestä - Vero.fi

Kosteuseristys monissa eri kohteissa

Toisinaan vesieristeiden asennuksesta voidaan käyttää myös nimitystä kosteuseristys. Kuten jo tämän sivun ylälaidassa vähän sivuttiinkin, voidaan vesieristeitä asentaa erittäin moniin eri paikkoihin. Tämä ei ole tietenkään kaikenkattava listaus, vaan ennemminkin suuntaa antava havainnollistus erilaisista vedeneristystöistä, joista jätetään tarjouspyyntöjä Kodinplazan kautta:

 • märkätilat
  • etenkin kylpyhuoneet, pesuhuoneet, kodinhoitohuoneet, saunat, WC:t tai muut märkätilat ovat kohteita, joista jätetään runsaasti tarjouspyyntöjä
 • kellari
  • kellaria ja talon rakenteita voidaan suojata kosteudelta niin sisäpuolelta kuin ulkopuoleltakin
 • parveke / terassi
  • parvekkeella voidaan tarkoittaa esimerkiksi rakennuksen uloketta tai maan tasolla olevaa tilaa
 • sokkeli
  • monesti sokkelia ympäröivässä maa-aineksessa on kosteutta, jonka pääsy sokkeliin halutaan estää
 • tekninen tila
  • monissa kohteissa myös tekninen tila halutaan vedeneristää ja esimerkiksi laatoittaa

Määräykset koskien vedeneristystöitä

Lähtökohtana erilaisille määräyksille on usein vilpittömästi se, että talojen ja muiden rakennusten kosteusturvallisuutta halutaan parantaa. Esimerkiksi vanhemmissa kiinteistöissä erilaiset kosteusongelmat ovat lisääntyneet runsaasti sen jälkeen, kun suihku- ja saunatiloista alkoi tulla vakiovarusteita. Monesti kosteuteen liittyvä haasteet ovat siinä mielessä hankalia, että ne huomataan vasta esimerkiksi sisäilmaoireiden kautta.

Nykyään esimerkiksi kaikissa märkätiloissa vesieristeen asennuttaminen on pakollista. Määräykset kehittyvät ja muuttuvat ajansaatossa, joten viimeisimmästä tiedosta sekä parhaista menetelmistä kannattaakin aina keskustella Kodinplazan asiantuntijayritysten kanssa.

Vesieristyksen laadunvarmistus on samalla myös vakuutusturva

VTT eli Teknologian tutkimuskeskus on taho, joka voi myöntää sertifikaatin erilaisille vedeneristystöille. Sertifikaatin edellytyksenä on tietyt vaatimukset, kuten läsnäolo koulutuksessa, näyttökokeen sekä kirjallisen kokeen suorittaminen. Erilaisissa tiloissa tehtäviä vedeneristyksiä ja niiden laatua voidaan varmistaa esimerkiksi toimittamalla valmiista vedeneristyksestä näytteet VTT:n analysoitavaksi, jolloin hyväksymisen jälkeen myös vahinkotilanteessa vakuutusturva paranee vakuutusyhtiöiden korvausvelvollisuuden johdosta. Tilanteeseen on tullut hiljattain muutos ja nykyään märkätilojen vedeneristyssertifikaateista vastaa Eurofins Expert Services.

Aiheesta muualla:
Kosteiden tilojen vesieristys, Rakennustieto
Vedeneristyksen sertifikaatti, Eurofins Expert Services
Rakennusten kosteustekninen toimivuus, Ympäristöministeriön asetus

Kodinplaza pähkinänkuoressa

Kodinplaza on suosittu tarjouspyyntöpalvelu, jonka avulla tavoitat helposti yhdellä tarjouspyynnöllä toimivat sekä tarjouspyynnöstäsi kiinnostuneet palveluntarjoajat.

Palvelun käyttäminen on ilmaista eikä sido palvelun tilaamiseen.

Katso asiakkaidemme kokemuksia Kodinplazasta

Tarjouspyynnön jättäminen on ilmaista. Liity mukaan yli 100 000 käyttäjän joukkoon.

Google icon

Google arvostelut

4.5 tähteä - 113 arvostelua

"Aika vähän vastauksia tuli tiedusteluuni, mutta pikaisesti tuli kuitenkin yksi hyvä - se riittää tällä kertaa. Annoin vain neljä tähteä, koska niin harva vastasi tiedusteluuni - se pudotti sen yhden tähden. Palvelulle kyllä annan täydet viisi, koska palvelu on hyvä, ei tarvitse itse kahlata läpi toimijoita."

R

Riitta

"Kuusiaitamme tarvitsi kunnostusta, entinen yritys ei enää ollut kiinnostunut ko työstä. Nettiä selatessani löysin Kodinplazan sivut. Tutustuin tarjolla olevaan palveluun ja tein Kodinplazan sivuille kyselyn mahdollisista työn (kuusiaidan hoitoleikkauksen) tarjoajista. Samana päivänä oli kolme yritystä käynyt katsomassa tarjottua työtä ja neljäs seuraavana päivänä. Näistä yksi oli meille sopiva. Sovin tapaamisen kohteeseen seuraavaksi päiväksi ja työ aloitettiin samalla kertaa. Olin todella yllättynyt pienen ilmoituksen tehosta Kodinplazan sivuilla. Kiitos!"

M

Marita

"Helpotti hyvin ikkunoiden pesijää etsiessä.Ei tarvinnut haahuilla netissä etsien tietoja firmoista. Tarjoukset ja tiedot tulivat samassa paketissa s-postiin. Käytän myös jatkossa :)"

M

Marja

Vesieristys hinta

Kilpailuta vesieristys hinta Kodinplazan avulla

Pyydä tarjoukset yrityksiltä