Aidan rakentaminen

Aidan rakentaminen hinta

Aidan rakentaminen

Paljonko maksaa aidan rakentaminen?

Aidan rakentamisen hinta on keskimäärin 3 508 €

Hinnan vaihteluväli 186 € – 14 640 €

Vertaile alueesi rakennusyritykset ja löydä tekijä

Selvitä hinnat ja säästä jopa 30 %

Aidan rakentamisen hinta – Katso hinnat & löydä tekijä 24/7

Aidan rakentaminen – Selvitä kustannukset ja lue UKK

Päivitetty: 22.11.2022 klo 12:11

Aidan rakennuttaminen maksaa keskimäärin noin 700 € - 5.000 € kohteen maaperästä, aidan mitoista, rakennusmateriaalista ja viimeistelytöistä riippuen. Esimerkiksi rivitalon yksittäisen takapihan aidan rakentaminen voisi maksaa kaikkiaan 1.200 €.

Miten aidan rakentamisen hinta muodostuu?

Aidan rakentamisen hintaan vaikuttavat esimerkiksi:

  • kuinka pitkä aita rakennetaan
  • millaiselle maalle aita rakennetaan
  • kuinka korkea aidasta tulee
  • mikä on aidan rakennusmateriaali
  • paljonko materiaaleja aitaan menee 

Kustannuksia arvioitaessa kannattaa miettiä myös aidan käyttötarkoitusta. Mikäli aidan halutaan toimivan esimerkiksi näköesteenä, tulee sen olla riittävän korkea ja tiivis. Toisaalta esimerkiksi tonttien välinen raja-alue voidaan merkitä selvemmäksi metallisen verkkoaidan avulla. Monesti käyttötarkoitus on olennainen osa materiaalivalintaa. Pituus ja korkeus valitaan tapauskohtaisesti ja yleensä niiden kasvaessa myös materiaali- ja asennuskulut kasvavat. Yksi kustannuksia pitkälti määrittävä tekijä on myös perustustapa – kevyemmät aidat ovat yleensä halvempia suhteessa painaviin aitoihin.

Aitaa rakennettaessa kannattaa huomioida, että valitaan oikeanlaisen aitatyypin lisäksi sekä kosteutta että sään vaihteluita kestävä materiaali. Myös erilaiset ongelmakohdat kannattaa selvittää ja ratkaista etukäteen. Ongelmakohta voisi esimerkiksi olla liian lähellä autotallia kulkeva aita, jolloin autotallin katolta putoava lumi päätyisi suoraan aidan päälle rikkoen sen.

Saako aidan rakentamisesta kotitalousvähennystä?

Palvelusta aidan rakentaminen saa kotitalousvähennystä. Aidan rakentaminen on verohallinnon mukaan remontointia, eli kunnossapito- ja perusparannustyötä ja vuonna 2022 aidan rakentamisen kotitalousvähennyksen maksimimäärä on 2 250 € per henkilö. Saat vähentää 40 % työn osuudesta sellaisen yrityksen palveluista, joka kuuluu ennakkoperintärekisteriin. Omavastuun määrä per henkilö on 100 € vuodessa.

Lisätietoja:

Kotitalousvähennyslaskuri - Vero.fi

Kotitalousvähennyksen Ohje 2022 - Vero.fi

Kysytyimpiä kysymyksiä kotitalousvähennyksestä - Vero.fi

Lisätietoa aidan rakennustöistä

Perinteinen puuaita koostuu maahan isketyistä tolpista, poikkilaudoista sekä pystysuuntaan kiinnitetyistä ulkoverhouslaudoista. Aitalautojen yläosa voidaan leikata myös koristeellisemman efektin aikaansaamiseksi vaikkapa pistosahalla.

Aidan tolppapaalut kannattaa asentaa vähintään metrin syvyyteen, jotta ne eivät löysty. Aidan rakentamisessa kannattaa muutenkin käyttää mahdollisimman kestäviä sekä paksuja materiaaleja.

Suurin aidan vihollinen on kosteus sekä auringonpaiste. Kosteus kerääntyy helposti erilaisiin koloihin sekä oksakohtiin samalla lahottaen hiljalleen aitaa. Tästä syystä aidan materiaaliksi kannattaa valita mahdollisimman sileä sekä tasainen lauta. Auringon UV-säteily taas hiljalleen haurastuttaa puupintoja.

Tarvitseeko aita rakennuslupaa?

Mikäli aita sijaitsee asemakaavoitetulla alueella, tarvitsee aita todennäköisesti aina lupa. Asia kannattaa tarkistaa jokaisessa tilanteessa kuitenkin oman kunnan rakennustarkastajalta tai muilta vastaavilta viranomaisilta.

Aitaa kannattaa muistaa myös huoltaa

Pitkäikäisen aidan taustalla on aina säännöllinen huolto. Aitaa tulee pintakäsitellä maalilla tai öljyllä aina tasaisin väliajoin. Pintakäsittely takaa aidalle pitkän käyttöiän sekä huomattavasti paremman säänkestävyyden.

Kodinplaza pähkinänkuoressa

Kodinplaza on suosittu tarjouspyyntöpalvelu, jonka avulla tavoitat helposti yhdellä tarjouspyynnöllä toimivat sekä tarjouspyynnöstäsi kiinnostuneet palveluntarjoajat.

Palvelun käyttäminen on ilmaista eikä sido palvelun tilaamiseen.

Katso asiakkaidemme kokemuksia Kodinplazasta

Tarjouspyynnön jättäminen on ilmaista. Liity mukaan yli 100 000 käyttäjän joukkoon.

Google icon

Google arvostelut

4.5 tähteä - 113 arvostelua

"Vanhan kaivon pesua ja kunnon arviointia olin vailla. Jo muutamassa päivässä sain tarjouksia, joista löytyi just meidän tarpeisiin sopiva tekijä. Nyt on sovittu, että palataan ajankohtaisesti asiaan."

J

Jo

"VILP-järjestelmätarjoajat löytyivät, riittävästi yhteydenottoja, vaikka 2 ei yhteyttä ottanutkaan. Huono ominaisuus on mielestäni se, etten ainakaan minä pystynyt klikkaamaan yhteystietoja katsoneiden yritysten nettiosoitteisiin tutustuakseni niihin."

R

Risto

"Kuusiaitamme tarvitsi kunnostusta, entinen yritys ei enää ollut kiinnostunut ko työstä. Nettiä selatessani löysin Kodinplazan sivut. Tutustuin tarjolla olevaan palveluun ja tein Kodinplazan sivuille kyselyn mahdollisista työn (kuusiaidan hoitoleikkauksen) tarjoajista. Samana päivänä oli kolme yritystä käynyt katsomassa tarjottua työtä ja neljäs seuraavana päivänä. Näistä yksi oli meille sopiva. Sovin tapaamisen kohteeseen seuraavaksi päiväksi ja työ aloitettiin samalla kertaa. Olin todella yllättynyt pienen ilmoituksen tehosta Kodinplazan sivuilla. Kiitos!"

M

Marita

Aidan rakentaminen hinta

Kilpailuta aidan rakentaminen hinta Kodinplazan avulla

Pyydä tarjoukset yrityksiltä