Kannon poisto

Kannon poisto hinta

Kannon poisto

Paljonko maksaa kannon poisto?

Kannon poiston hinta on keskimäärin 388 €

Hinnan vaihteluväli 88 € – 1 586 €

Vertaile alueesi yritykset ja löydä tekijä

Selvitä hinnat ja säästä jopa 30 %

Kannon poiston hinta – Katso hinnat & löydä tekijä 24/7

Kannon poisto – Mitä maksaa kannon poisto?

Päivitetty: 23.09.2023 klo 13:09

Kannon poistaminen maksaa kantoa kohden keskimäärin noin 35 € – 250 € kannon sijainnista ja käytettävästä poistomenetelmästä riippuen.

Miten kannon poiston hinta muodostuu?

Kannon poiston hintaan vaikuttavat esimerkiksi:

  • käytettävä poistomenetelmä
  • kantojen lukumäärä ja koko
  • poistettavien kantojen sijainti

Kantojen poistoon on useita erilaisia keinoja. Toiset tavat kantojen poistamiseen ovat halvempia, mutta hitaampia kuin toiset. Omaan tarpeeseen sopiva poistomenetelmä kannattaa aina selvittää kantojen poistamisen ammattilaiselta. Kustannuksia voi kuitenkin arvioida poistomenetelmän lisäksi kantojen lukumäärän ja koon perusteella. Mitä suurempi ja vanhempi puu ennen kaatamista, sitä syvemmällä juuret todennäköisesti ovat ja sitä kalliimpi on myös hinta yhtä kantoa kohden.

Saako kannon poistosta kotitalousvähennystä?

Palvelusta kannon poisto saa kotitalousvähennystä. Kannon poisto on verohallinnon mukaan kotitaloustyötä ja vuonna 2023 kannon poiston kotitalousvähennyksen maksimimäärä on 3 500 € per henkilö. Saat vähentää 60 % työn osuudesta sellaisen yrityksen palveluista, joka kuuluu ennakkoperintärekisteriin. Omavastuun määrä per henkilö on 100 € vuodessa. Ajantasainen sekä mahdollisesti muuttunut tieto kannattaa kuitenkin aina tarkistaa verottajan sivuilta.

Lisätietoja:

Kotitalousvähennyslaskuri - Vero.fi

Kotitalousvähennyksen Ohje 2023 - Vero.fi

Kotitalousvähennyksen edellytykset - Vero.fi

Kannon poistaminen voidaan tehdä monin eri tavoin

Kantojen poistamiseen on käytössä useita eri tapoja. Pienimmät kannot voidaan hakata pois kirveellä tai helposti kaivamalla, mutta suurempien ja syvemmälle menevien kantojen kanssa täytyy toimia muilla tavoin. Kantoja voidaan poistaa jyrsimällä, käyttäen poistamiseen tarkoitettuja kemikaaleja, polttaa, räjäyttää, lahottaa tai kaivaa sekä nostaa kaivinkoneella.

Riippuen poistomenetelmästä maahan voi kannon poistamiseen jälkeen jäädä suurikin aukko. Tällainen aukko täytetään yleensä ylimääräisellä maa-aineksella sekä tasoitetaan tasaiseksi. Mikäli kanto poistetaan kokonaisena, esimerkiksi kaivinkoneella poistamisen yhteydessä, kannattaa kannon loppusijoituspaikka tai sen hyötykäyttö olla valmiiksi mietittynä.

Lisätietoa pihakantojen poistosta

Yksinkertaisin sekä nopein tapa poistaa kanto on jyrsiminen. Jyrsimisessä kanto silputaan pieneksi hakkeeksi maan tasalle. Näin kannon poistaminen ei jätä kuoppaa kannon paikalle. Toinen tapa poistaa kanto on kaivaa kannon ympäriltä maa-aines pois sekä katkoa kannosta lähtevät juuret. Näin kanto voidaan vetää esimerkiksi kaivinkoneen avulla pois. Vedetty kanto jättää maahan kuopan, joka yleensä täytetään erillisellä maa-aineksella.

Kantojen poistoon tarkoitettujen kemikaalien avulla kannot voidaan hiljalleen lahottaa. Kantoon porataan reikiä, johon lisätään kemiallista lahottajaa. Kemikaalin tulee pysyä reiässä mahdollisimman hyvin. Kanto voidaan peittää myös vaikkapa muovipussilla. Kaiken kaikkiaan kemiallinen lahottaminen on pitkä ja hidas prosessi.

Lahottamiseen käytettäviä aineita:

  • salpietari
  • urea
  • glyfosaatti

Kemikaaleja käytettäessä kannattaa muistaa, että kemikaalit voivat lahotuksen yhteydessä imeytyä maaperään sekä esimerkiksi pohjaveteen.

Kodinplaza pähkinänkuoressa

Kodinplaza on suosittu tarjouspyyntöpalvelu, jonka avulla tavoitat helposti yhdellä tarjouspyynnöllä alueellasi toimivat sekä tarjouspyynnöstäsi kiinnostuneet yritykset.

Palvelun käyttäminen on ilmaista eikä sido palvelun tilaamiseen.

Kannon poisto hinta

Kilpailuta kannon poisto hinta Kodinplazan avulla

Pyydä tarjoukset yrityksiltä