Grillikodan rakentaminen

Grillikodan rakentaminen hinta

Grillikodan rakentaminen

Paljonko maksaa grillikodan rakentaminen?

Grillikodan rakentamisen hinta on keskimäärin 3 200 €

Hinnan vaihteluväli 880 € 10 980 €

Vertaile alueesi yritykset ja löydä tekijä

Selvitä hinnat ja säästä jopa 30 %

grillikodan rakentamisen hinta – Katso hinnat & löydä tekijä 24/7

Mitä maksaa grillikodan rakentaminen?

Päivitetty: 05.06.2024 klo 09:06

Grillikodan rakennuttaminen tai pystyttäminen maksaa keskimäärin noin 600 € – 7.000 € grillikodan tyypistä, koosta ja varustelusta riippuen.Esimerkiksi pienen grillikodan perustus- ja pystytystyöt voisivat maksaa noin 600 €.

Miten grillikodan rakentamisen hinta muodostuu?

Grillikodan rakentamisen hintaan vaikuttavat esimerkiksi:

 • tarvitseeko grillikota rakennusluvan
 • rakennetaanko grillikota kokonaan / ostetaanko valmiin grillikodan pystytys
 • grillikodan koko
 • grillikodan varustelut
 • käytettävät materiaalit

Grillikodan rakentaminen aloitetaan suunnittelemalla tai valitsemalla grillikodan koko sekä tarkastamalla rakennuskohteen sijainnin mukaan kunnan vaatimat mahdolliset rakennus- tai toimenpideluvat.

Itse grillikodan sekä pohjatöiden lisäksi grillikodan yhteyteen voidaan myös tehdä esimerkiksi säilytyspaikka haloille tai kotaan voidaan vetää sähköt, jolloin esimerkiksi valaistuksesta saadaan viihdyttävä.

Grillikodan rakentamisen tai pystyttämisen kokonaiskustannuksia arvioitaessa tulee ottaa huomioon seuraavat asiat:

 • grillikodan sijainti pihalla
 • grillikodan perustus ja pohjatyöt
 • grillikodan materiaalit ja koko
 • grillikodan ominaisuudet ja valmiin grillikotapaketin lisävarusteet

Ammattilaiset rakentavat ja pystyttävät grillikodan sekä tekevät grillikodan rakentamisen vaatimat perustus- ja pohjatyöt edullisimmillaan:

 • tuntihinta 32 € / h
 • neliöhinta 120 € / m2

Saako grillikodan rakentamisesta kotitalousvähennystä?

Palvelusta grillikodan rakentaminen ei saa kotitalousvähennystä. Ajantasainen sekä mahdollisesti myös muuttunut tieto kannattaa kuitenkin aina tarkistaa verottajan sivuilta.

Lisätietoja:

Kotitalousvähennyksen Ohje 2023 - Vero.fi

Kotitalousvähennyksen edellytykset - Vero.fi

Lisätietoa grillikodan rakentamisesta pihalle

Hyvä suunnittelu on paras perusta grillikodan sijoittamiselle. Kun sijoituspaikka on tiedossa, voidaan alkaa miettimään muita grillikotaan liittyviä työvaiheita.

Grillikota ei välttämättä vaadi rakennuslupaa, mutta tämä asia kannattaa varmistaa oman kunnan rakennusvalvojalta. Voi olla, että grillikodan sijoittamiseen riittää pelkkä ilmoitus.

Grillikotia on saatavilla valmispaketteina monilta eri valmistajilta. Mikäli grillikota tilataan valmiina, jää suurimmaksi työvaiheeksi pohjustusten tekeminen. Kota, kuten moni muukin pieni piharakennus vaati hyvien pohjatöiden tekemistä, jotta rakennus pysyy suorassa eikä ala vajota pehmeään maahan.

Mikäli tasaisen kohteen löytyminen on hankalaa, esimerkiksi mäkisestä tai muuten epätasaisesta rinteestä johtuen, voidaan alusta luoda kaivamalla sekä käyttäen soraa, hiekkaa tai muuta kiviainesta.

Kodinplaza pähkinänkuoressa

Kodinplaza on suosittu tarjouspyyntöpalvelu, jonka avulla tavoitat yhdellä tarjouspyynnöllä alueellasi toimivat sekä tarjouspyynnöstäsi kiinnostuneet yritykset.

Palvelun käyttäminen on ilmaista eikä sido sinua palvelun tilaamiseen.

Muita aiheeseen liittyviä hintoja

Viherrakentaminen hinta Aidan rakentaminen hinta Laavun rakentaminen hinta Kasvihuoneen rakentaminen hinta Piharakentaminen hinta Pergolan rakentaminen hinta Paljun rakentaminen hinta Koirankoppi rakentaminen hinta Kompostin rakentaminen hinta Leikkimökin rakentaminen hinta Puuvajan rakentaminen hinta Huvimajan rakentaminen hinta Pihavaraston rakentaminen hinta Roskakatoksen rakentaminen hinta Grillikatoksen rakentaminen hinta
Grillikodan rakentaminen hinta

Kilpailuta grillikodan rakentaminen hinta Kodinplazan avulla

Pyydä tarjoukset yrityksiltä