Kivituhkan asennus

Kivituhkan asennus hinta

Kivituhkan asennus

Paljonko maksaa kivituhkan asennus?

Kivituhkan asennuksen hinta on keskimäärin 7 000 €

Hinnan vaihteluväli 6 160 € – 8 540 €

Vertaile alueesi yritykset ja löydä tekijä

Selvitä hinnat ja säästä jopa 30 %

Kivituhkan asennuksen hinta – Katso hinnat & löydä tekijä 24/7

Kivituhkan asennus – Selvitä kustannukset ja lue UKK

Päivitetty: 15.10.2022 klo 20:10

Kivituhkan asennus maksaa keskimäärin noin 3.000 € – 10.000 € alueen pinta-alasta, maaperästä ja kivituhkan määrästä riippuen. Esimerkiksi omakotitalon ajoväylän teko voisi maksaa kaikkiaan 4.000 €.

Miten kivituhkan asennuksen hinta muodostuu?

Kivituhkan asennuksen hintaan vaikuttaa esimerkiksi:

  • kuinka paljon kivituhkaa tarvitaan
  • käyttötarkoitus esim. asennuspohja, saumaus, päällyste
  • tehtävät kivituhkan asennustyöt ja asennuspaksuus
  • levitys, tiivistys, kovettaminen ja/tai kaltevuuden muotoilu
  • asennustyössä tarvittavat työvälineet, -koneet ja -tarvikkeet

Kivituhkan asentamisessa tulee ottaa huomioon monia asioita, kuten maaperän routivuus ja kivituhkan asennustapa. Asennustapoja voivat olla tiivistys ja levitys, pelkkä levitys tai pihikivien saumaus. Asennustapa vaikuttaa tarvittavan kivituhkan määrään. Jos mietitään, että kivituhkaa tarvitaan 80m2 alueelle ja kyseessä olisi kivituhkan asennus pihakivien saumoihin, tarvittaisiin kivituhkaa huomattavasti vähemmän kuin jos kivituhka levitettäisiin koko 80m2 alueelle. Mikäli kivituhka halutaan vielä tiivistää, tarvittavan kivituhkan määrä kasvaa entisestään. Hinta on tapauskohtainen. Esimerkiksi 80m2 pihalle asennettava kivituhka, josta tehdään pihakivien asennuspohja, voisi maksaa edullisimmillaan noin 50 € per neliömetri.

Monien asennuskohteiden ansiosta kivituhkaa voidaan asentaa useammin eri tavoin. Esimerkiksi mikäli kivituhkaa laitetaan kulkureiteille, halutaan sen olevan mahdollisimman hyvin tampattua. Vastaavasti jos kivituhkaa asetetaan nurmikon reuna-alueille, ei kivituhkan tarvitse olla yhtä tiivistä.

Saako kivituhkan asennuksesta kotitalousvähennystä?

Palvelusta kivituhkan asennus saa kotitalousvähennystä. Kivituhkan asennus on verohallinnon mukaan remontointia, eli kunnossapito- ja perusparannustyötä ja vuonna 2023 kivituhkan asennuksen kotitalousvähennyksen maksimimäärä on 2 250 € per henkilö. Saat vähentää 40 % työn osuudesta sellaisen yrityksen palveluista, joka kuuluu ennakkoperintärekisteriin. Omavastuun määrä per henkilö on 100 € vuodessa.

Lisätietoja:

Kotitalousvähennyslaskuri - Vero.fi

Kotitalousvähennyksen Ohje 2023 - Vero.fi

Kysytyimpiä kysymyksiä kotitalousvähennyksestä - Vero.fi

Kivituhkan käyttö pihalla

Kivituhkaa syntyy kivienmurskauksen yhteydessä syntyvää kiviainesta. Se on ominaisuuksiltaan hyvin pientä, joten se tiivistyy helposti kovaksi pinnoitteeksi. Kivituhkaa on saatavilla useammissa eri väreissä, joten sen saa myös hyvin sopimaan asennusympäristöön. Tavallisimpia käyttökohteita ovat:

  • Pihalaattojen asennuspohja
  • Polkujen päällyste
  • Ajoteiden ja pihojen päällyste
  • Nurmialueiden reunukset

Kivituhka toimii päällysteenä hyvin myös sen takia, etteivät rikkaruohot kasva kivituhkassa kovinkaan hyvin. Vastavuoroisesti kivituhka on pienen kokonsa takia helposti pöllyävää sekä kulkeutuu helposti muualle.

Kodinplaza pähkinänkuoressa

Kodinplaza on suosittu tarjouspyyntöpalvelu, jonka avulla tavoitat helposti yhdellä tarjouspyynnöllä toimivat sekä tarjouspyynnöstäsi kiinnostuneet palveluntarjoajat.

Palvelun käyttäminen on ilmaista eikä sido palvelun tilaamiseen.

Katso asiakkaidemme kokemuksia Kodinplazasta

Tarjouspyynnön jättäminen on ilmaista. Liity mukaan yli 100 000 käyttäjän joukkoon.

Google icon

Google arvostelut

4.5 tähteä - 113 arvostelua

"Oli helppo käyttää, yhteydenottoja tuli sopivasti ja pystyin valitsemaan helposti. Viestitys kävi myös näppärästi."

J

Jaana

"Helppo ja erinomainen palvelu sinänsä. Tosin aina pitää muistaa ja ehdottomasti tarkistaa tarjouksen jättävän yrityksen tiedot sekä yrityksen saamat palautteet. Älä ikinä osta sikaa säkissä."

T

Tee

"Vanhan kaivon pesua ja kunnon arviointia olin vailla. Jo muutamassa päivässä sain tarjouksia, joista löytyi just meidän tarpeisiin sopiva tekijä. Nyt on sovittu, että palataan ajankohtaisesti asiaan."

J

Jo

Kivituhkan asennus hinta

Kilpailuta kivituhkan asennus hinta Kodinplazan avulla

Pyydä tarjoukset yrityksiltä