Kuusiaidan istutus

Kuusiaidan istutus hinta

Kuusiaidan istutus

Paljonko maksaa kuusiaidan istutus?

Kuusiaidan istutuksen hinta on keskimäärin 2 413 €

Hinnan vaihteluväli 308 € – 12 200 €

Vertaile alueesi yritykset ja löydä tekijä

Selvitä hinnat ja säästä jopa 30 %

Kuusiaidan istutuksen hinta – Katso hinnat & löydä tekijä 24/7

Kuusiaidan istutus – Mitä maksaa kuusiaidan istutus?

Päivitetty: 05.09.2023 klo 17:09

Kuusiaidan istuttaminen maksaa keskimäärin noin 200 € – 1.500 € aidan pituudesta ja kasvualustan muokkaustarpeesta riippuen. Esimerkiksi omakotitalon piha-aita voisi maksaa 500 €.

Miten kuusiaidan istutuksen hinta muodostuu?

Kuusiaidan istutuksen hintaan vaikuttavat esimerkiksi:

 • kuinka pitkää aitaa ollaan tekemässä
 • kasvualustalle tehtävien toimenpiteiden määrä
 • kuinka paljon kuusentaimia tarvitaan
 • erilaiset istutuksessa käytettävät työkalut

Keskimäärin paras vuodenaika istuttaa kuusiaita on aikaisin keväällä tai vaihtoehtoisesti myöhään syksyllä. Joitakin taimilajikkeita voidaan istuttaa myös kesken kesää, mutta silloin kastelemisesta tulee pitää erityistä huolta.

Yleisimpiä kuusiaidan perustamiseen liittyviä työvaiheita:

 • kuusiaidan sijainnin valitseminen
 • maapohjan valmisteleminen istutukseen
 • kuusentaimien istuttaminen
 • taimien kastelu tai lannoitus
 • karikkeen levittäminen
 • rikkaruohojen sekä heinäkasvien kitkeminen

Kannattaa huomioida, että etenkin alkuvaiheessa kuusiaidan multaan ilmestyviä heinäkasveja kannattaa poistaa. Heinäkasvit vievät helposti kaikki ravinteet pieniltä kuusentaimilta, jolloin ne eivät pääse kasvamaan. Heinäkasvien ilmestymistä voidaan vähentää levittämällä istutusmullan päälle kuoriketta.

Saako kuusiaidan istutuksesta kotitalousvähennystä?

Palvelusta kuusiaidan istutus saa kotitalousvähennystä. Kuusiaidan istutus on verohallinnon mukaan kotitaloustyötä ja vuonna 2023 kuusiaidan istutuksen kotitalousvähennyksen maksimimäärä on 3 500 € per henkilö. Saat vähentää 60 % työn osuudesta sellaisen yrityksen palveluista, joka kuuluu ennakkoperintärekisteriin. Omavastuun määrä per henkilö on 100 € vuodessa. Ajantasainen sekä mahdollisesti muuttunut tieto kannattaa kuitenkin aina tarkistaa verottajan sivuilta.

Lisätietoja:

Kotitalousvähennyslaskuri - Vero.fi

Kotitalousvähennyksen Ohje 2023 - Vero.fi

Kotitalousvähennyksen edellytykset - Vero.fi

Lisätietoa kuusesta aitamateriaalina

Kuusiaita on helppohoitoinen aitamateriaali, sillä sille riittää vuosittain ainoastaan yksittäinen leikkaus. Hoitoleikkaus kuusiaidalle tehdään yleensä varhain keväällä. Kuusiaita sopii niin maalaismaisemaan, kuin rakennettuunkin ympäristöön.

Esimerkkejä erilaisista kuusilajikkeista:

 • metsäkuusi
 • oksakuusi
 • hopeakuusi

Kuusien istuttaminen

Vaikein asia kuusiaidan kasvattamisessa on istuttaminen sekä alkava kasvu, sillä pienet kuuset häviävät helposti heinäkasveille. Kasvupaikaksi kuusiaita tarvitsee hapahkon sekä kostean alustan jossa kuusien lähellä ei ole varjostavia pensaita tai puita. Jos kuuset ovat varjossa, karistavat ne helposti neulasensa.

Taimia voidaan istuttaa mihin vuodenaikaan tahansa, mutta paras istutusaika on varhaisin keväällä, jolloin kuusi on vielä lepotilassa. Taimia tulee istuttaa noin 30 – 35 senttimetrin välein, jolloin metrin matkalle taimia tulee noin kolme kappaletta. Kun taimet kastellaan kunnolla ennen istuttamista, pysyvät ne suorempina maassa.

Istutuksen jälkeen on tärkeää, rikkaruohojen kitkeminen sekä taimien kastelu. Jos aidasta haluaa helppohoitoisemman, erityisesti alkuvaiheessa kannattaa kasvualusta peittää kuorikkeella, jolloin rikkaruohojen muodostuminen vähenee.

Kuusiaidan lannoitus

Tavallisesti kuusiaitoja ei lannoiteta tai korkeintaan vain hieman. Leikkauksen yhteydessä havuaitaa kannattaa kuitenkin lannoittaa, sillä leikkaus vauhdittaa kuusen kasvamista sekä kuluttaa sen ravinteita. Kuusiaidan juureen lisättävä lannoite auttaa pitämään kuusiaidan terveenä sekä hyvinvoivan näköisenä.

Kodinplaza pähkinänkuoressa

Kodinplaza on suosittu tarjouspyyntöpalvelu, jonka avulla tavoitat helposti yhdellä tarjouspyynnöllä alueellasi toimivat sekä tarjouspyynnöstäsi kiinnostuneet yritykset.

Palvelun käyttäminen on ilmaista eikä sido palvelun tilaamiseen.

Kuusiaidan istutus hinta

Kilpailuta kuusiaidan istutus hinta Kodinplazan avulla

Pyydä tarjoukset yrityksiltä