Jättiputken hävittäminen

Jättiputken hävittäminen hinta

Jättiputken hävittäminen

Paljonko maksaa jättiputken hävittäminen?

Vertaile alueesi yritykset ja löydä tekijä

Selvitä hinnat ja säästä jopa 27 %

Mitä maksaa jättiputken hävittäminen?

Päivitetty: 21.07.2023 klo 05:07

Jättiputken hävitys maksaa keskimäärin noin 180 € – 800 € kasvien määrästä, iästä ja levinneisyydestä riippuen. Esimerkiksi kuuden jättiputkikasvuston hävittäminen voisi maksaa 450 €.

Miten jättiputken hävityksen hinta muodostuu?

Jättiputken hävityksen hintaan vaikuttavat esimerkiksi:

 • jättiputkien määrä ja levinneisyys
 • käytettävä hävitysmenetelmä

Jättiputkikasvuston hävitys on usein monivuotinen projekti ja kannattaa aloittaa hyvissä ajoin kasvatuskiellosta johtuen. Hävittämisestä aiheutuvia menoja voi suunnitella etupäässä poistourakan kokoluokan avulla. Omakotitalon pihalta viiden jättiputkikasvuston poisto voi vaatia aikaa esimerkiksi kahdeksan tuntia, mutta moottoritien vierustan siistiminen neljä viikkoa. Myös hävitysmenetelmä ja jättiputken ikä voivat vaikuttaa kustannuksiin. Esimerkiksi jättiputkikasvusto on mahdollista katkoa varsista ennen siementen kehittymistä ja tämän toistaminen näivettää kasvuston ennen pitkään. Toinen tapa kasvuston hävittämiseen olisi kaivaa ja poistaa maata noin 20 cm syvyydeltä.

Saako jättiputken hävittämisestä kotitalousvähennystä?

Palvelusta jättiputken hävittäminen saa kotitalousvähennystä. Jättiputken hävittäminen on verohallinnon mukaan kotitaloustyötä ja vuonna 2024 jättiputken hävityksen kotitalousvähennyksen maksimimäärä on 3 500 € per henkilö. Saat vähentää 60 % työn osuudesta sellaisen yrityksen palveluista, joka kuuluu ennakkoperintärekisteriin. Omavastuun määrä per henkilö on 100 € vuodessa. Ajantasainen sekä mahdollisesti muuttunut tieto kannattaa kuitenkin aina tarkistaa verottajan sivuilta.

Lisätietoja:

Kotitalousvähennyslaskuri - Vero.fi

Kotitalousvähennyksen Ohje 2023 - Vero.fi

Kotitalousvähennyksen edellytykset - Vero.fi

Jättiputken torjunta, miten se tehdään?

Olet varmasti havainnut jättiputkia monissa eri paikoissa, kuten puutarhoissa, metsissä tai tienpientareilla. Tässä muutamia esimerkkejä, kuinka jättiputken torjunta tai tuhoaminen voidaan tehdä:

 • kaivaminen ja poistaminen maasta
  • tämä menetelmä toimii parhaiten yksittäisten jättiputkien kohdalla
  • laajempien ja vanhempien kasvustojen poiston apuna suositellaan käyttämään torjunta-aineita tai näännyttämistä
 • näännyttäminen
  • näännytysmenetelmässä katkotut jättiputket peitetään muovilla, joka ei läpäise valoa
 • jättiputken alasleikkaus ja torjunta-aineiden käyttö
  • jättiputken alasleikkaus, myös poistoleikkaus, on suositeltavaa tehdä ennen kasvin siemennystä
  • jättiputken poisto torjunta-aineilla nopeuttaa kasvuston elinvoiman hiipumista

Jättiputkien myynti ja maahantuonti kiellettiin 1.6.2019

Valtioneuvoston mukaan asetuksella pyritään hallitsemaan haitallisia vieraslajeja, joista voisi olla mahdollista haittaa esimerkiksi luonnolle tai luonnon monimuotoisuudelle. Lisäksi asetus pyrkii tehostamaan Suomen alkuperäisten lajien hyvinvointia ja suojelua. Jättiputken kasvatuskielto astuu voimaan 1.6.2022.

Lisätietoja aiheesta jättiputki

Jättiputki, latinaksi Heracleum persicum -ryhmä, käytetään myös nimitystä ukonputki, on Aasiasta ja Kaukasiasta lähtöisin. 1800-luvulla niitä hankittiin Eurooppaan koristekasveiksi puutarhoihin ja nykyään ne ovat levinneet monenlaisiin elinympäristöihin. Suomessa jättiputkia voi löytää helposti esimerkiksi metsistä ja tienvarsilta.

Kodinplaza pähkinänkuoressa

Kodinplaza on suosittu tarjouspyyntöpalvelu, jonka avulla tavoitat yhdellä tarjouspyynnöllä alueellasi toimivat sekä tarjouspyynnöstäsi kiinnostuneet yritykset.

Palvelun käyttäminen on ilmaista eikä sido sinua palvelun tilaamiseen.

Muita aiheeseen liittyviä hintoja

Sammaleen poisto hinta Jättipalsamin hävittäminen hinta Kurtturuusun hävittäminen hinta Alaskanlupiinin hävittäminen hinta Hamppuvillakon hävittäminen hinta Japanintatarin hävittäminen hinta Tarhatatarin hävittäminen hinta Kanadanvesiruton hävittäminen hinta Lupiinin hävittäminen hinta Komealupiinin hävittäminen hinta Sahalinintatarin hävittäminen hinta Lännenpalsamin hävittäminen hinta
Jättiputken hävittäminen hinta

Kilpailuta jättiputken hävittäminen hinta Kodinplazan avulla

Pyydä tarjoukset yrityksiltä