Lupiinin hävittäminen

Lupiinin hävittäminen hinta

Lupiinin hävittäminen

Paljonko maksaa lupiinin hävittäminen?

Vertaile alueesi yritykset ja löydä tekijä

Selvitä hinnat ja säästä jopa 27 %

Mitä maksaa lupiinin hävittäminen?

Päivitetty: 20.06.2023 klo 15:06

Lupiinin hävittäminen pientalon pihalta maksaa keskimäärin noin 170 € – 700 € lupiinien määrästä ja käytettävästä työmenetelmästä riippuen. Esimerkiksi 30:n nuoren lupiinikasvuston poistaminen voisi maksaa 300 €. Suuremmissa kohteissa hinta nousee tarvittavan työajan suhteessa.

Miten lupiinin hävityksen hinta muodostuu?

Lupiinin hävityksen hintaan vaikuttavat esimerkiksi:

 • lupiinien määrä ja levinneisyys
 • käytettävä hävitysmenetelmä

Lupiinikasvuston hävitys ja poistaminen on yleistymässä kasvatuskiellosta johtuen. Hävittämisestä johtuvia kuluja voi puntaroida ainakin poistourakan kokoluokan avulla. Omakotitalon tontilta viiden lupiinikasvuston poisto voi edellyttää aikaa noin kahdeksan ja puoli tuntia, mutta tien vierustan siistiminen useita viikkoa. Myös hävitysmenetelmä ja lupiinin ikä voivat vaikuttaa kustannuksiin. Esimerkiksi rajoittuneella alueella oleva lupiinikasvusto on mahdollista kiskoa yksitellen juurineen ylös maasta, mutta laajemman lupiinikasvuston poistamiseen helpoin tapa lienee useampaan kertaan tehty niittäminen.

Saako lupiinin hävittämisestä kotitalousvähennystä?

Palvelusta lupiinin hävittäminen saa kotitalousvähennystä. Lupiinin hävittäminen on verohallinnon mukaan kotitaloustyötä ja vuonna 2024 lupiinin hävityksen kotitalousvähennyksen maksimimäärä on 3 500 € per henkilö. Saat vähentää 60 % työn osuudesta sellaisen yrityksen palveluista, joka kuuluu ennakkoperintärekisteriin. Omavastuun määrä per henkilö on 100 € vuodessa. Ajantasainen sekä mahdollisesti muuttunut tieto kannattaa kuitenkin aina tarkistaa verottajan sivuilta.

Lisätietoja:

Kotitalousvähennyslaskuri - Vero.fi

Kotitalousvähennyksen Ohje 2023 - Vero.fi

Kotitalousvähennyksen edellytykset - Vero.fi

Lupiinin torjunta, miten se tehdään?

Olet ehkä havainnut lupiineja monissa eri paikoissa, kuten omakotitalojen pihoilla, puistoissa ja metsissä. Tässä muutamia esimerkkejä, kuinka lupiinin torjunta tai tuhoaminen voidaan tehdä:

 • kaivaminen ja kiskominen maasta
  • pienet ja nuoret lupiinikasvustot on suhteellisen helppo kaivaa ylös maasta juurineen
  • tässä menetelmässä tulee kuitenkin huomioida maassa olevat siemenet
 • näännyttäminen ja alasleikkaus
  • näännytysmenetelmässä niitetään säännöllisesti kasvusto ennen siementen kypsymistä. Lupiinin alasleikkaus tulee todennäköisesti toistaa useana vuonna peräkkäin, jotta kasvusto saadaan kokonaan poistettua ja torjuttua
 • lupiinin alasleikkaus ja maan peittäminen
  • lupiinin alasleikkaus, myös poistoleikkaus, on vaativa toimenpide etenkin suuremmissa pensaissa
  • lupiinin poiston jälkeen maa peitetään esimerkiksi hiekalla tai jollakin alueelle sopivalla päällysteellä

Lupiinien myynti ja maahantuonti kiellettiin 1.6.2019

Valtioneuvoston mukaan asetuksella pyritään hallitsemaan haitallisia vieraslajeja, joista voisi olla mahdollista haittaa esimerkiksi luonnolle tai luonnon monimuotoisuudelle. Lisäksi asetus pyrkii tehostamaan Suomen alkuperäisten lajien hyvinvointia ja suojelua. Lupiinin kasvatuskielto astuu voimaan 1.6.2022.

Lisätietoja aiheesta lupiini

Lupiini, latinaksi Lupinus polyphyllus, käytetään myös nimitystä komealupiini, on Pohjois-Amerikasta lähtöisin oleva hernekasvi. Se on levinnyt Eurooppaan 1800-luvulla, kun sitä on hankittu koristekasviksi. Suomessa luupineja löytää helposti tienvarsilta.

Kodinplaza pähkinänkuoressa

Kodinplaza on suosittu tarjouspyyntöpalvelu, jonka avulla tavoitat yhdellä tarjouspyynnöllä alueellasi toimivat sekä tarjouspyynnöstäsi kiinnostuneet yritykset.

Palvelun käyttäminen on ilmaista eikä sido sinua palvelun tilaamiseen.

Muita aiheeseen liittyviä hintoja

Sammaleen poisto hinta Jättiputken hävittäminen hinta Jättipalsamin hävittäminen hinta Kurtturuusun hävittäminen hinta Alaskanlupiinin hävittäminen hinta Hamppuvillakon hävittäminen hinta Japanintatarin hävittäminen hinta Tarhatatarin hävittäminen hinta Kanadanvesiruton hävittäminen hinta Komealupiinin hävittäminen hinta Sahalinintatarin hävittäminen hinta Lännenpalsamin hävittäminen hinta Jäkälän poisto hinta Jäkälän poisto tiiliseinästä hinta Jättiukonputken tuhoaminen hinta
Lupiinin hävittäminen hinta

Kilpailuta lupiinin hävittäminen hinta Kodinplazan avulla

Pyydä tarjoukset yrityksiltä