Pergolan rakentaminen

Pergolan rakentaminen

Pergolan rakentaminen

Tarvitsetko palvelua
Pergolan rakentaminen?

Kilpailuta pergolan rakentaminen nopeasti yhdellä tarjouspyynnöllä

Vastaanota useita tarjouksia ja löydä tilanteeseesi sopiva ratkaisu

Mitä tarkoittaa pergolan rakentaminen?

Päivitetty: 27.09.2023 klo 06:09

Pergola on tunnelmallinen ja viihtyisä oleskelutila. Sen rakennus, teko tai pystytys voidaan tehdä esimerkiksi takapihalle, puutarhaan, puistoon tai vaikkapa terassille.

Mitä maksaa pergolan rakentaminen?

Katso hintasivu: Pergolan rakentaminen hinta

Saako pergolan rakentamisesta kotitalousvähennystä?

Palvelusta pergolan rakentaminen saa kotitalousvähennystä. Pergolan rakentaminen on verohallinnon mukaan remontointia, eli kunnossapito- ja perusparannustyötä ja vuonna 2024 pergolan rakentamisen kotitalousvähennyksen maksimimäärä on 2 250 € per henkilö. Saat vähentää 40 % työn osuudesta sellaisen yrityksen palveluista, joka kuuluu ennakkoperintärekisteriin. Omavastuun määrä per henkilö on 100 € vuodessa. Ajantasainen sekä mahdollisesti muuttunut tieto kannattaa kuitenkin aina tarkistaa verottajan sivuilta.

Lisätietoja:

Kotitalousvähennyslaskuri - Vero.fi

Kotitalousvähennyksen Ohje 2023 - Vero.fi

Kotitalousvähennyksen edellytykset - Vero.fi

Lisätietoa pergolan rakentamisesta

Ennen itse rakentamista, kannattaa miettiä pergolalle hyvä sijainti, ilmansuunta sekä sen käyttötarkoitus. Pergola kannattaa sijoittaa paikkaan joka on jokaiselle sen käyttäjälle mukava, esimerkiksi kulkureitin varrelle tai puutarhan perälle. Kun tiedät, millaisella käytöllä pergola on, voit suunnitella myös ilmansuunnan, jotta aamu- tai ilta-auringon paiste osuu käyttötarkoituksen mukaan suoraan pergolaan.

Riippuen pergolan sijainnista, kannattaa harkita yhden seinän asentamista tuulen sekä sateiden takia. Materiaaliksi pergolaan suositellaan käytettäväksi painekyllästettyä sekä lämpökäsiteltyä puuta. Kiinnityksiin on suositeltavaa käyttää ruostumattomasta tai haponkestävästä teräksestä valmistettuja osia. Pergolan muoto ei tarvitse aina olla pelkkä neliö, vaan esimerkiksi voit harkita kahdeksankulmaisen pergolan tekemistä.

Pergola ei tavallisesti vaadi rakennuslupaa, mutta asia kannattaa selvittää kunnan rakennustarkastajalta ennen rakennuspuuhiin ryhtymistä.

Tutustu pergolan rakentamisesta jätettyihin tarjouspyyntöihin

Liity tuhansien suomalaisten joukkoon ja löydä palveluntarjoaja palvelulle pergolan rakentaminen.

Turvaa onnistumisesi ja vertaile palveluntarjoajat Kodinplazan avulla

Kauttamme tavoitat helposti yhdellä tarjouspyynnöllä alueellasi toimivat sekä tarjouspyynnöistäsi kiinnostuneet palveluntarjoajat.

Palvelussa voi vertaille esimerkiksi yritysten hintoja, arvosteluja, palvelusisältöjä, takuita sekä aikatauluja.

100% suomalainen palvelu. Tarjouspyynnön jättäminen ei sido palvelun tilaamiseen.

Muita aiheeseen liittyviä palveluita

Viherrakentaminen Aidan rakentaminen Laavun rakentaminen Kasvihuoneen rakentaminen Piharakentaminen Paljun rakentaminen Koirankoppi rakentaminen Kompostin rakentaminen Leikkimökin rakentaminen Puuvajan rakentaminen Grillikodan rakentaminen Huvimajan rakentaminen Pihavaraston rakentaminen Roskakatoksen rakentaminen Grillikatoksen rakentaminen
Pergolan rakentaminen

Kilpailuta pergolan rakentaminen Kodinplazan avulla

Pyydä tarjoukset yrityksiltä