Vertaile alueesi yritykset ja kilpailuta pihakivien asennus ja pohjatyöt
Vastaanota useita tarjouksia ja löydä tilanteeseesi sopiva ratkaisu
Katso hintasivu: Pihakivien asennus ja pohjatyöt hinta
Pihakivien asennukseen sisältyy yleensä seuraavat vaiheet:
Aluksi määritellään pihakivien alue, muoto ja materiaalit. Suunnitelmassa otetaan huomioon mahdolliset kaltevuudet ja sadevesien ohjaus.
Poistetaan vanha maaperä ja kaivetaan riittävästi syvyyttä, jotta pohjakerrokset ja pihakivet mahtuvat. Tarvittaessa tehdään salaojitus ja asennetaan suodatinkangas.
Levitetään ja tiivistetään kantava kerros, joka usein koostuu murskekivestä. Tämä kerros antaa tarvittavan tukevuuden pihakiville.
Levitetään tasaisesti asennushiekka, joka toimii pihakivien alustana. Hiekka tasoitetaan ohuella kerroksella, yleensä noin 3-5 cm paksuisena.
Latotaan pihakivet suunnitelman mukaisesti hiekalle. Varmistetaan kivien tiivis asentaminen ja tarvittaessa käytetään kuminuijaa kivien tasaamiseen.
Levitetään saumaushiekka pihakivien väliin ja harjataan sitä niin, että se täyttää saumat kokonaan. Tiivistetään pihakivet vibrauslaitteella saumojen täyttämisen jälkeen.
Varistetaan, että kaikki pihakivet ovat kunnolla paikoillaan ja pinnat ovat tasaisia. Tarkistetaan myös, että kaltevuudet ovat oikeat ja vesi ohjautuu halutusti.
Valmistautuminen pihakivien asennuksen pohjatöihin on tärkeää, jotta lopputulos olisi kestävä ja näyttävä. Tässä vaiheessa huolellisuus ja oikeiden materiaalien käyttö varmistavat, että pihakivet pysyvät paikallaan ja kestävät sään sekä käytön aiheuttamat rasitukset.
Ensimmäinen askel on suunnitella projektin laajuus ja hankkia tarvittavat materiaalit. Tarvitset muun muassa pohjamateriaaleja, kuten kalliomurskaa tai sepeliä, sekä suodatinkangasta ja asennushiekkaa. Myös laadukkaat työvälineet, kuten lapio, vatupassi, jyrsin ja mahdollisesti tärytin, ovat tarpeen.
Merkitse asennettava alue paalujen ja narujen avulla. Tämä helpottaa oikeiden mittojen ja muotojen säilyttämisessä. Kaiva alue maanpinnan yläpuolelta noin 30-40 cm syvyydeltä riippuen pihakivien ja pohjamateriaalien paksuudesta. Poista samalla kaikki kasvillisuus, juuret ja suuret kivet.
Levitä suodatinkangas kaivetun alueen pohjalle, jotta estät rikkojen ja kasvien kasvun pihakivien alle. Tämän jälkeen levitä noin 20-30 cm kerros kalliomurskaa tai sepeliä ja tiivistä se huolellisesti täryttimellä. Tiivistetty pohjamateriaali antaa tukevan ja tasaisen alustan pihakiville.
Levitä tasainen kerros asennushiekkaa tiivistetyn pohjamateriaalin päälle. Hiekkakerroksen paksuus on yleensä noin 3-5 cm. Tasoita hiekka väliseipäiden ja pitkän laudan avulla, jotta saat tasaisen ja suoran alustan pihakivien asennukselle.
Varmista, että pohjatöiden aikana huomioidaan halutut kaadot, jotta pintavesi valuu pois kivetykseltä eikä jää makaamaan kivetyksen päälle. Käytä vatupassia höyläämisen ja tasoituksen apuna, jotta kaadot ovat oikeassa kulmassa.
Ennen pihakivien asennuksen aloittamista, tarkista vielä kerran kaiken tasaisuus ja kaadot. Näin voit olla varma, että pohjatyöt on tehty oikein ja pihakivet asettuvat paikalleen tasaisesti ja pysyvät siellä ilman ongelmia.
Tarkasti ja huolellisesti tehdyt pohjatyöt varmistavat, että pihakivetyksen lopputulos on kestävä ja pitkäikäinen. Näin varmistat, että kivetyksen ulkonäkö ja toimivuus säilyvät hyvinä vuosien ajan.
Pihakivien pohjatöihin tarvitaan useita erilaisia työkaluja ja materiaaleja, jotta lopputuloksesta tulee kestävä ja tasainen. Tässä on yksityiskohtainen lista tarvittavista välineistä ja aineksista:
Kun kaikki tarvittavat työkalut ja materiaalit ovat valmiina, voidaan aloittaa pihakivien pohjatyöt varmistamalla, että maa-aines on oikein tiivistetty ja kaikki kallistukset on huomioitu veden poisjohtamiseksi. Hyvin tehty pohjatyö takaa pihakivien kestävyyden ja tasaisuuden pitkällä aikavälillä.
Pihakivien perustuskerroksen oikea tiivistys on ratkaisevan tärkeää, jotta lopputulos on kestävä ja tasainen. Seuraavat vaiheet auttavat varmistamaan, että perustuskerros on tiivistetty oikein:
Ennen tiivistämisen aloittamista on tärkeää tehdä pohjatutkimus, jotta tiedetään maaperän laatu ja tarvittavat toimenpiteet. Suunnittele huolellisesti kaivausten syvyys ja tarvittavien kerrosten paksuus.
Kaivaustyöt tulee suorittaa suunnitelman mukaisesti. Poista kaikki ylimääräinen maaläjä, juurakot ja muut epäpuhtaudet kaivannosta.
Tasoita kaivanto huolellisesti. On tärkeää varmistaa, että pohja on tasainen ja riittävästi kalteva, jotta vesi pääsee valumaan poispäin rakenteista.
Levitä kantava kerros, yleensä karkeaa mursketta, noin 15-20 cm paksuudelta. Kerrosmateriaalin tulee olla tasalaatuista ja mahdollisimman puhdasta.
Tiivistä kantava kerros kerroksittain. Käytä tärylevyä (tärytin) ja etene kerros kerrallaan, tiivistäen kukin kerros erikseen. Yleensä yksi kerros on noin 5-10 cm paksuinen.
Jos maaperä on erityisen pehmeää, voi suodatinkankaan käyttö kantavan kerroksen alla parantaa rakenteen kestävyyttä ja estää savi- tai multamaata sekoittumasta murskeeseen.
Kantavan kerroksen päälle levitetään hienompi kivituhkakerros, yleensä 3-5 cm paksuudelta. Tämä tasataan hyvin ja tiivistetään vielä täryttimellä. Varmista, että lopullinen pinta on tasainen ja valmis pihakivien asentamiselle.
Kun kaikki vaiheet on suoritettu huolella, perustuskerros on tiivistetty oikein ja valmis pihakivien asennusta varten. Tämä takaa, että pihakivetyksen lopputulos on kestävä ja pitkäikäinen.
Viimeistelemällä pihakiveyksen huolellisesti voit varmistaa sen kestävyyden ja kauniin ulkonäön pitkäksi aikaa. Seuraavilla vaiheilla varmistat, että pihakiveys pysyy hyvin paikoillaan ja kestää sääolosuhteiden vaihtelut sekä kulutuksen:
Ensimmäinen askel viimeisteltyyn pihakiveykseen on saumojen täyttäminen hiekalla. Käytä tähän tarkoitukseen hienoa saumaushiekkaa, joka levitetään kivien pintaan ja harjataan huolellisesti saumoihin. Hiekka auttaa pitämään kivet paikallaan ja estää rikkakasvien kasvua saumojen välistä.
Käsittele pihakivet suoja-aineella, joka hylkii vettä ja likaa. Tällaisia aineita on saatavilla eri kivimateriaaleille, kuten betonikiville ja luonnonkiville. Suoja-aine estää kosteuden pääsyn kivien sisään ja helpottaa myöhempää puhdistamista.
Reunakivet estävät pihakivetyksen reuna-alueiden liikkumista ja varmistavat sen kestävyyden. Aseta reunakivet tukevasti maahan ja varmista, että ne ovat hyvin kiinni esimerkiksi betonivalun avulla. Reunakivet tukevat ja antavat viimeistellyn ilmeen koko pihakiveykselle.
Käytä tärylevyä tai muuta sopivaa työkalua pihakivetyksen tiivistämiseen. Tämä vaihe auttaa saumaushiekan asettumista ja varmistaa, että kivet ovat tiukasti paikallaan. Pihakivetys tulee tiivistää useaan kertaan, jotta saavutetaan mahdollisimman hyvä lopputulos.
Vaikka pihakiveys olisi viimeistelty täydellisesti, sen säännöllinen huolto on tärkeää. Puhdista kiveys aika ajoin, lisää saumaushiekkaa tarpeen mukaan ja poista mahdolliset rikkakasvit. Säännöllinen huolto varmistaa pihakiveyksen pitkäikäisyyden ja kauniin ulkonäön vuosiksi eteenpäin.
Noudattamalla näitä ohjeita saat viimeistellyn ja kestävän pihakiveyksen, joka pysyy hyvässä kunnossa ja lisää pihan viihtyisyyttä ja arvoa.
Palvelusta pihakivien asennus ja pohjatyöt saa kotitalousvähennystä. Pihakivien asennus ja pohjatyöt on verohallinnon mukaan remontointia, eli kunnossapito- ja perusparannustyötä ja vuonna 2024 pihakivien asennus ja pohjatöiden kotitalousvähennyksen maksimimäärä on 2 250 € per henkilö. Saat vähentää 40 % työn osuudesta sellaisen yrityksen palveluista, joka kuuluu ennakkoperintärekisteriin. Omavastuun määrä per henkilö on 100 € vuodessa. Ajantasainen sekä mahdollisesti muuttunut tieto kannattaa kuitenkin aina tarkistaa verottajan sivuilta.
Lisätietoja:
Kotitalousvähennyslaskuri - Vero.fi
Kauttamme tavoitat helposti yhdellä tarjouspyynnöllä alueellasi toimivat sekä tarjouspyynnöistäsi kiinnostuneet palveluntarjoajat.
Palvelussa voi vertaille esimerkiksi yritysten hintoja, arvosteluja, palvelusisältöjä, takuita sekä aikatauluja.
100% suomalainen palvelu. Tarjouspyynnön jättäminen ei sido palvelun tilaamiseen.
Kilpailuta pihakivien asennus ja pohjatyöt Kodinplazan avulla
Pyydä tarjoukset yrityksiltä