Pihavalojen asennus

Pihavalojen asennus

Pihavalojen asennus

Tarvitsetko palvelua pihavalojen asennus?

Kilpailuta pihavalojen asennus nopeasti yhdellä tarjouspyynnöllä

Vastaanota useita tarjouksia ja löydä tilanteeseesi parhaiten sopiva ratkaisu

Pihavalojen asennus – Lue usein kysytyt kysymykset

Päivitetty: 05.11.2022 klo 15:11

Erilaiset pihavalotulkovalot sekä pylväsvalaisimet helpottavat pimeässä näkemistä sekä kulkemista. Pihavalojen asentaminenkytkentä, uusiminen tai vaihto voidaan tehdä myös silloin, kun valaistuksen avulla halutaan tuoda esiin jokin tietty pihan ominaisuus tai yksityiskohta.

Mitä maksaa pihavalojen asennus?

Katso hintasivu: Pihavalojen asennus hinta

Saako pihavalojen asennuksesta kotitalousvähennystä?

Palvelusta pihavalojen asennus saa kotitalousvähennystä. Pihavalojen asennus on verohallinnon mukaan remontointia, eli kunnossapito- ja perusparannustyötä ja vuonna 2022 pihavalojen asennuksen kotitalousvähennyksen maksimimäärä on 2 250 € per henkilö. Saat vähentää 40 % työn osuudesta sellaisen yrityksen palveluista, joka kuuluu ennakkoperintärekisteriin. Omavastuun määrä per henkilö on 100 € vuodessa.

Lisätietoja:

Kotitalousvähennyslaskuri - Vero.fi

Kotitalousvähennyksen Ohje 2022 - Vero.fi

Kysytyimpiä kysymyksiä kotitalousvähennyksestä - Vero.fi

Lisätietoa piha- ja ulkovalojen asentamisesta

Tavallisin syy ulkovalojen asennukselle on turvallisuuden parantaminen. Valoisaan kohteeseen eivät esimerkiksi murtovarkaat iske yhtä helposti, kuin täysin pimeään kohteeseen. Valot auttavat myös liikkumaan itse pimeässä sekä esimerkiksi autojen peruuttaminen piha-alueelle tai sieltä pois onnistuu huomattavasti helpommin syysiltoina.

Valaistusta voidaan käyttää myös esittelemään kiinteistön tai sen piha alueen erilaisia ominaisuuksia, ns. spottivaloina. Esimerkiksi erilaiset pensaat tai rakennuksen tietyt ominaisuudet voivat saada huomattavasti lisämielenkiintoa valojen avulla.

Milloin apua ammattilaisesta?

Ulkovalojen asennus on mahdollista tehdä esimerkiksi pylväsvalaisimien maatöiden osalta itse, mutta sähkötöiden, kuten kaapelin vetämisen osalta apuun on syytä pyytää sähköammattilainen.

Valaisinsuunnittelija kannattaa myös pyytää avuksi, varsinkin jos ulkovalojen tai sisävalojen määrä on enemmän kuin muutama. Ulkovalojen maahan tuleva kaapeli voidaan asentaa huomattavasti helpommin kaivaen kaapelin reitti koneellisesti, erityisesti mikäli välimatkat sähkökeskuksesta ovat muutamaa metriä pidemmät.

Tutustu jätettyihin tarjouspyyntöihin

Turvaa onnistumisesi ja vertaile palveluntarjoajat Kodinplazan avulla

Kauttamme tavoitat helposti yhdellä tarjouspyynnöllä alueellasi toimivat sekä tarjouspyynnöistäsi kiinnostuneet palveluntarjoajat.

Palvelussa voi vertailla esimerkiksi yritysten hintoja, arvosteluja, palvelusisältöjä, takuita, rekisteritietoja sekä aikatauluja.

100% suomalainen palvelu. Tarjouspyynnön jättäminen ei sido palvelun tilaamiseen.

Pihavalojen asennus

Kilpailuta pihavalojen asennus Kodinplazan avulla

Pyydä tarjoukset yrityksiltä