Pihakivien asennus

Tarvitsetko palvelua pihakivien asennus?

  • Kilpailuta kaikki alueesi yritykset
  • Vastaanota useita tarjouksia nopeasti
  • Valitse sinulle paras yritys ja säästä jopa 30%
Jätä tarjouspyyntö palvelusta pihakivien asennus 

Pihakivetyksen asentaminen

Pihakivetys on oikein tehtynä hyvinkin helppohoitoinen sekä pitkäikäinen. Laadukkaasti tehdyllä kivetyksellä on myös positiivinen vaikutus kiinteistöösi sekä kivetys nostaa parhaimmassa tapauksessa asuntosi arvoa.

Vertaile pihakivetyksiä tekevät yritykset helposti

Riippumatta siitä, millaisen pihakivetyksen tekemisestä onkaan kyse, löydät kivetysten tekemiseen erikoistuneet ammattilaiset Kodinplazasta. Pihakivetyksen tekemiseen liittyy:

  • huolellisten pohjatöiden tekeminen
  • oikean kivetyksen valitseminen
  • kivien latominen sekä niiden tamppaus

Tarjouspyyntöjä

Omakotitalon pihakivetys

Olemme remontoineet pihaa oikein kunnolla ja nyt pitäisi tehdä pihakiville pohjatyöt ja asennus. Pinta-ala on meidän laskelmien mukaan noin 260 m2, mutta kannattaa tulla paikan päälle varmistamaan.
Paikkakunta Espoo
Pihan tyyppi Omakotitalon piha
Pihakivetyksen ala 200 m2 tai enemmän

Pihakivetyksen asennus

Piha Suunnitelmassa oli pihakivieksi valittu, betoni Labyrint 210x140x50,
> grafiitti n. 150m2
reunakivet 500*140*80 musta {nurmialueiden raja}, mukulakivi 100*150mm talon päätyyn, kaarrekivet kaivon/kaivojen ympärille.
Tällä hetkellä piha on lähellä oikeassa korossa ja kivituhka pinnalla.
Talo on valmistunut vuosi sitten, pihan pohjat on rakennettu silloin.
Paikkakunta Espoo
Pihan tyyppi Omakotitalon piha
Pihakivetyksen ala 150 - 200 m2

Omakotitalon pihakivien uudelleenasennus ja kahdet portaat

Pihamme kivetys tulisi asentaa uudestaan, vanhat eivät ole enää paikoillaan ja rikkaruoho on vallannut välit. Ajatuksena on käyttää vanhoja laattoja (koko noin 30x30), joihinkin kohtiin tarvittaneen hieman uusia (lähinnä reunat). Laatoitusta tullee minimissään noin 35m2 ja parit portaat. Portaita suunniteltiin valamalla ja tuota samaista laattaa päälle. Luultavasti vanhoista kivetysten pohjatöistä on paljonkin hyötyä toteutuksessa. Kustannuksista riippuen samanaikaisesti tai myöhemmin toteutettaisiin myös istutusalueiden uusiminen, mikä tarkoittaisi istustusaltaiden kaivamista ja luultavasti nurmikon reunakivien asennusta noin 20m matkalle. Harkinnassa on myös pation tekeminen em. kivilaatoista, eli noin 18m2 lisää laattojen asennusta. (tätä voi tarjota nyt optiona.) Ajankohta olisi nyt syksyllä ennen talvea, ei muuten väliä.
Paikkakunta Vantaa
Pihan tyyppi Omakotitalon piha
Pihakivetyksen ala 30 - 40 m2

Lisätietoa pihakivetyksen asentamisesta sekä siihen kuuluvista työvaiheista

Helppohoitoinen betonikivetys on jatkuvasti suositumpi vaihtoehto kulkureittien pohjamateriaaliksi. Onnistunut kivetys on tasainen sekä kivet pysyvät toisissaan hyvin kiinni. Pihakivetyksen rakentamisessa oleellisena osana on onnistuneiden pohjatöiden tekeminen.

Pihakivetyksen asennus pähkinänkuoressa:

  1. maapohjan valmistelu
  2. asennushiekan lisääminen
  3. kivien latominen
  4. laattojen saumaus sekä kivien tärisyttäminen

Pihakivetyksen pohjatyöt

Pihakivetyksen pohjatöiden laajuus sekä paksuus riippuvat pitkälti pihakivetyksen käyttötavasta. Jos kivetyksellä kuljetaan pelkästään jalan, ei kivetyksen alla olevasta kivipohjasta tarvitse yhtä paksua, kuin sellaisissa paikoissa jossa kivetyksellä kuljetaan esimerkiksi autolla.

Kivetyksen pohjamaaksi tarvitaan hiekka- tai sorapohjainen maa-aines. Tärkeintä on, ettei pohjamaa pääse routimaan tai muutenkaan liikkumaan liikaa.

Pihakivien asentaminen

Ennen pihakivien asentamista, tulee maakerroksen päälle lisätä vielä asennushiekka. Yleensä pihakivinä käytetyt betonikivet eivät ole täysin tasapaksuja, jolloin asennushiekalla voidaan tasoittaa koko kivetys aivan tasaiseksi. Betonikivien latominen tapahtuu haluttuun muotoon asennuslangan avulla, jolla kuvio saadaan varmasti suoraan. Latomisen jälkeen kivien välit täytetään hienojakoisella hiekalla sekä koko kivetys tärisytetään paikoilleen.

Kilpailuta pihakivien asennus
Kodinplazan avulla.

Pyydä tarjoukset yrityksiltä