Puutarhanhoito

Puutarhanhoito hinta

Puutarhanhoito

Paljonko maksaa puutarhanhoito?

Puutarhanhoidon hinta on keskimäärin 422 €

Hinnan vaihteluväli 35 € – 1 952 €

Vertaile alueesi yritykset ja löydä tekijä

Selvitä hinnat ja säästä jopa 30 %

Puutarhanhoidon hinta – Katso hinnat & löydä tekijä 24/7

Puutarhanhoito – Mitä maksaa puutarhanhoito?

Päivitetty: 14.09.2023 klo 09:09

Puutarhurityön hinta on keskimäärin noin 75 € – 2.000 € työn kohteesta, laajuudesta ja työhön tarvittavasta ajasta riippuen. Esimerkiksi omakotitalon pihatyö, johon kuuluu nurmen, pensaiden ja kukkapenkkien hoito, voisi maksaa 220 €.

Miten puutarhanhoidon hinta muodostuu?

Puutarhurin hintaan vaikuttavat esimerkiksi:

  • puutarhanhoidon tyyppi: yksittäinen istutustyö, säännöllinen hoitotyö jne.
  • työn laajuus: yksittäinen pensas, kymmeniä puita jne.
  • puutarhanhoitoon käytetty aika

Puutarhassa tehtävät työt vaihtelevat puutarhaan istutetun tai istutettavan kasvillisuuden mukaan. Yleisesti puutarhurilta vaaditaan tietämystä erilaisista kasvista, kukista, maalaaduista, lannoitteista, pensaista ja puista. Erilaisia tehtäviä ovat esimerkiksi erilaiset istutustyöt, kastelutyöt, leikkaustyöt, haravointityöt sekä perustamistyöt (kasvimaa, kukkapenkki).

Saako puutarhanhoidosta kotitalousvähennystä?

Palvelusta puutarhanhoito saa kotitalousvähennystä. Puutarhanhoito on verohallinnon mukaan kotitaloustyötä ja vuonna 2023 puutarhanhoidon kotitalousvähennyksen maksimimäärä on 3 500 € per henkilö. Saat vähentää 60 % työn osuudesta sellaisen yrityksen palveluista, joka kuuluu ennakkoperintärekisteriin. Omavastuun määrä per henkilö on 100 € vuodessa. Ajantasainen sekä mahdollisesti muuttunut tieto kannattaa kuitenkin aina tarkistaa verottajan sivuilta.

Lisätietoja:

Kotitalousvähennyslaskuri - Vero.fi

Kotitalousvähennyksen Ohje 2023 - Vero.fi

Kotitalousvähennyksen edellytykset - Vero.fi

Lisätietoa puutarhan hoidosta ja töistä

Ammattilaiset voivat auttaa sinua kaikkeen puutarhaan liittyvissä pulmissa. Voit teettää kaikki tai vain osan puutarhan tehtävistä ammattilaisilla, jolloin säästät itseäsi sekä aikaasi. Puutarhanhoitoon perehtynyt ammattilainen osaa myös kertoa miten puutarhan kasveja tulee kohdella sekä miten niistä saa mahdollisimman paljon irti.

Puutarhan hoitaminen on oleellinen osa sen hyvinvointia. Kun kasvit saavat oikean määrän vettä ja ravinteita sekä erilaiset rikkakasvit, että loiset pidetään loitolla, saadaan puutarha kukoistamaan mahdollisimman hyvin. Yleisiä virheitä puutarhan hoitamisessa on se, ettei puutarhaa jakseta hoitaa, jolloin se villiintyy tai pahimmassa tapauksessa kuolee.

Oikeat työvälineet ovat pihanhoidossa avainasemassa, ne tekevät hoitamisesta mukavampaa sekä tehokkaampaa. Hyvät ja omaan käyttöön sopivat työvälineet löytyvät yleensä parhaiten kokeilun sekä tekemisen kautta. Aloittamaan puutarhuri pääsee jo vähäiselläkin määrällä työkaluja: lapio, harava, talikko sekä puutarhasakset kuuluvat perusarsenaaliin.

Kodinplaza pähkinänkuoressa

Kodinplaza on suosittu tarjouspyyntöpalvelu, jonka avulla tavoitat helposti yhdellä tarjouspyynnöllä alueellasi toimivat sekä tarjouspyynnöstäsi kiinnostuneet yritykset.

Palvelun käyttäminen on ilmaista eikä sido palvelun tilaamiseen.

Puutarhanhoito hinta

Kilpailuta puutarhanhoito hinta Kodinplazan avulla

Pyydä tarjoukset yrityksiltä