Puiden leikkaus

Puiden leikkaus

Puiden leikkaus

Tarvitsetko palvelua puiden leikkaus?

Kilpailuta puiden leikkaus nopeasti yhdellä tarjouspyynnöllä

Vastaanota useita tarjouksia ja löydä tilanteeseesi parhaiten sopiva ratkaisu

Puiden leikkaus – Mitä tarkoittaa puiden leikkaus?

Päivitetty: 11.09.2023 klo 13:09

Erilaisten puiden leikkaaminen suositellaan tehtäväksi keväällä tai kesällä. Tarvittaessa ajankohta voi olla myös syksyllä, mutta tästä saattaa seurata talvehtimisvaikeuksia.

Puun hoitoleikkaus tai muu leikkuu saatetaan tehdä, kun puuta halutaan esimerkiksi muotoilla tai sen satoa parantaa. Toisinaan voidaan tehdä pelkästään puun oksien leikkaus, mikäli oksat ovat liian lähellä rakennusta tai vaikkapa voimalinjoja.

Mitä maksaa puiden leikkaus?

Katso hintasivu: Puiden leikkaus hinta

Saako puiden leikkauksesta kotitalousvähennystä?

Palvelusta puiden leikkaus saa kotitalousvähennystä. Puiden leikkaus on verohallinnon mukaan kotitaloustyötä ja vuonna 2023 puiden leikkauksen kotitalousvähennyksen maksimimäärä on 3 500 € per henkilö. Saat vähentää 60 % työn osuudesta sellaisen yrityksen palveluista, joka kuuluu ennakkoperintärekisteriin. Omavastuun määrä per henkilö on 100 € vuodessa. Ajantasainen sekä mahdollisesti muuttunut tieto kannattaa kuitenkin aina tarkistaa verottajan sivuilta.

Lisätietoja:

Kotitalousvähennyslaskuri - Vero.fi

Kotitalousvähennyksen Ohje 2023 - Vero.fi

Kotitalousvähennyksen edellytykset - Vero.fi

Lisätietoa puiden leikkaamisesta

Ennen puiden oksien leikkauksen aloittamista, kannattaa miettiä onko leikkaukselle todellinen tarve. Tavallisesti nuoria puita leikataan vain niiden rakenteen parantamiseksi, mutta vanhempia puita ei ollenkaan. Kuolleita oksia voidaan poistaa helpommin, eivätkä ne yleensä vaadi leikkausta.

Yleisesti puusta on parempi poistaa monta pienempää oksaa, kuin yksi suurempi oksa. Myös hyödyllisempää on poistaa oksia vuosittain kuin kerralla tehdä suurempi poisto-operaatio. Kun oksien poisto tehdään oikein, pysyy puu paremmassa kunnossa sekä se palautuu leikkauksesta huomattavasti paremmin.

Milloin puuta kannattaa leikata?

Paras ajankohta puun oksien leikkaukselle on keväällä, heti juhannuksen jälkeen tai alkusyksystä. Esimerkiksi jos puuta leikataan liian myöhään syksyllä voi puulle tulla leikkauksen aiheuttamia talvehtimisongelmia.

Tavallisesti leikattaviin puihin kuuluu esimerkiksi:

 • omenapuu
  • leikataan alkukesästä
  • maalis-huhtikuussa
 • vaahterapuu
  • leikataan loppukesällä
  • esimerkiksi elokuussa.
 • koivu
  • voidaan leikata loppukesällä.
 • pihlaja
  • leikkaus tehdään keväällä, ennen kasvukautta.

Tutustu jätettyihin tarjouspyyntöihin

Turvaa onnistumisesi ja vertaile palveluntarjoajat Kodinplazan avulla

Kauttamme tavoitat helposti yhdellä tarjouspyynnöllä alueellasi toimivat sekä tarjouspyynnöistäsi kiinnostuneet palveluntarjoajat.

Palvelussa voi vertailla esimerkiksi yritysten hintoja, arvosteluja, palvelusisältöjä, takuita, rekisteritietoja sekä aikatauluja.

100% suomalainen palvelu. Tarjouspyynnön jättäminen ei sido palvelun tilaamiseen.

Puiden leikkaus

Kilpailuta puiden leikkaus Kodinplazan avulla

Pyydä tarjoukset yrityksiltä