Puutarhanhoito

Tarvitsetko palvelua puutarhanhoito?

  • Kilpailuta kaikki alueesi yritykset
  • Vastaanota useita tarjouksia nopeasti
  • Valitse sinulle paras yritys ja säästä jopa 30 %
Siirry tarjouspyyntölomakkeelle tästä
Puutarhanhoito

Puutarhan hoitaminen on monipuolista

Puutarhan hoitotöitä on montaa eri tyyppiä. Puutarhan hoidolla voidaan tarkoittaa puutarhakasvien ja kukkapenkkien istuttamista, kastelemista, siistimistä, lannoittamista tai maan muokkausta. Puutarhan hoidolla voidaan myös tarkoittaa nurmikon hoitoa, yksittäisen kasvin kasvattamista ja siitä huolehtimista tai pihan rakennusten ulkopintojen huoltotoimenpiteitä.

Vertaile puutarhanhoidon työt kätevästi

Minkälaisesta puutarhasta tai pihasta onkaan kyse, löydät puutarhojen hoitoon ammattilaiset Kodinplazasta. Puutarhojen hoitoon liittyy:

  • yksittäinen tai säännöllinen hoitaminen
  • hoidettavan alueen laajuus
  • kohde, jota hoidetaan (piharakennus, nurmikko, kukkapenkki tai kokonaisvaltainen puutarhan hoitaminen)
Aiheeseen Puutarhanhoito liittyviä sivuja

Lisätietoa puutarhan hoidosta ja töistä

Ammattilaiset voivat auttaa sinua kaikkeen puutarhaan liittyvissä pulmissa. Voit teettää kaikki tai vain osan puutarhan tehtävistä ammattilaisilla, jolloin säästät itseäsi sekä aikaasi. Puutarhanhoitoon perehtynyt ammattilainen osaa myös kertoa miten puutarhan kasveja tulee kohdella sekä miten niistä saa mahdollisimman paljon irti.

Puutarhan hoitaminen on oleellinen osa sen hyvinvointia. Kun kasvit saavat oikean määrän vettä ja ravinteita sekä erilaiset rikkakasvit, että loiset pidetään loitolla, saadaan puutarha kukoistamaan mahdollisimman hyvin. Yleisiä virheitä puutarhan hoitamisessa on se, ettei puutarhaa jakseta hoitaa, jolloin se villiintyy tai pahimmassa tapauksessa kuolee.

Oikeat työvälineet ovat pihanhoidossa avainasemassa, ne tekevät hoitamisesta mukavampaa sekä tehokkaampaa. Hyvät ja omaan käyttöön sopivat työvälineet löytyvät yleensä parhaiten kokeilun sekä tekemisen kautta. Aloittamaan puutarhuri pääsee jo vähäiselläkin määrällä työkaluja: lapio, harava, talikko sekä puutarhasakset kuuluvat perusarsenaaliin.

puutarhanhoitaja hoitaa kukkapenkkia ennen kesän tuloa

puutarhan hoitoa kesällä

Puutarhan hoitaminen on suosittua etenkin kesäisin. Kodinplazan avulla tavoitat yhdellä tarjouspyynnöllä useita yrityksiä.

Kilpailuta puutarhanhoito
Kodinplazan avulla.

Pyydä tarjoukset yrityksiltä