Puutarhanhoito

Puutarhanhoito

Puutarhanhoito

Tarvitsetko palvelua
Puutarhanhoito?

Kilpailuta puutarhanhoito nopeasti yhdellä tarjouspyynnöllä

Vastaanota useita tarjouksia ja löydä tilanteeseesi sopiva ratkaisu

Puutarhanhoito – Mitä tarkoittaa puutarhanhoito?

Päivitetty: 25.10.2023 klo 21:10

Puutarhan hoitaminen voi tarkoittaa esimerkiksi puutarhakasvien istuttamista, kastelua, siistimistä, kasvattamista sekä hoitamista. Toisaalta puutarhanhoitaja voi tehdä laaja-alaisesti myös muita töitä puutarhassa.

Mitä maksaa puutarhanhoito?

Katso hintasivu: Puutarhanhoito hinta

Saako puutarhanhoidosta kotitalousvähennystä?

Palvelusta puutarhanhoito saa kotitalousvähennystä. Puutarhanhoito on verohallinnon mukaan kotitaloustyötä ja vuonna 2023 puutarhanhoidon kotitalousvähennyksen maksimimäärä on 3 500 € per henkilö. Saat vähentää 60 % työn osuudesta sellaisen yrityksen palveluista, joka kuuluu ennakkoperintärekisteriin. Omavastuun määrä per henkilö on 100 € vuodessa. Ajantasainen sekä mahdollisesti muuttunut tieto kannattaa kuitenkin aina tarkistaa verottajan sivuilta.

Lisätietoja:

Kotitalousvähennyslaskuri - Vero.fi

Kotitalousvähennyksen Ohje 2023 - Vero.fi

Kotitalousvähennyksen edellytykset - Vero.fi

Lisätietoa puutarhan hoidosta ja töistä

Ammattilaiset voivat auttaa sinua kaikkeen puutarhaan liittyvissä pulmissa. Voit teettää kaikki tai vain osan puutarhan tehtävistä ammattilaisilla, jolloin säästät itseäsi sekä aikaasi. Puutarhanhoitoon perehtynyt ammattilainen osaa myös kertoa miten puutarhan kasveja tulee kohdella sekä miten niistä saa mahdollisimman paljon irti.

Puutarhan hoitaminen on oleellinen osa sen hyvinvointia. Kun kasvit saavat oikean määrän vettä ja ravinteita sekä erilaiset rikkakasvit, että loiset pidetään loitolla, saadaan puutarha kukoistamaan mahdollisimman hyvin. Yleisiä virheitä puutarhan hoitamisessa on se, ettei puutarhaa jakseta hoitaa, jolloin se villiintyy tai pahimmassa tapauksessa kuolee.

Oikeat työvälineet ovat pihanhoidossa avainasemassa, ne tekevät hoitamisesta mukavampaa sekä tehokkaampaa. Hyvät ja omaan käyttöön sopivat työvälineet löytyvät yleensä parhaiten kokeilun sekä tekemisen kautta. Aloittamaan puutarhuri pääsee jo vähäiselläkin määrällä työkaluja: lapio, harava, talikko sekä puutarhasakset kuuluvat perusarsenaaliin.

Tutustu puutarhanhoidosta jätettyihin tarjouspyyntöihin

Liity tuhansien suomalaisten joukkoon ja löydä palveluntarjoaja palvelulle puutarhanhoito.

Turvaa onnistumisesi ja vertaile palveluntarjoajat Kodinplazan avulla

Kauttamme tavoitat helposti yhdellä tarjouspyynnöllä alueellasi toimivat sekä tarjouspyynnöistäsi kiinnostuneet palveluntarjoajat.

Palvelussa voi vertaille esimerkiksi yritysten hintoja, arvosteluja, palvelusisältöjä, takuita sekä aikatauluja.

100% suomalainen palvelu. Tarjouspyynnön jättäminen ei sido palvelun tilaamiseen.

Muita aiheeseen liittyviä palveluita

Puunkaato Kuusiaidan leikkaus Nurmikon istutus Marjapensaiden leikkaus Orapihlaja-aidan leikkaus Pensaiden leikkaus Pensasaidan leikkaus Siirtonurmikko Kannon poisto Kukkapenkin perustaminen Kuusiaidan istutus Nurmikon hoito Pihatyöt Kivityöt Kaivuutyöt
Puutarhanhoito

Kilpailuta puutarhanhoito Kodinplazan avulla

Pyydä tarjoukset yrityksiltä