Siirtonurmikko: tietoa

Tarvitsetko palvelua siirtonurmikko?

  • Kilpailuta alueesi yritykset nopeasti yhdellä tarjouspyynnöllä
  • Vastaanota useita tarjouksia ja löydä tilanteeseesi parhaiten sopiva ratkaisu
Siirry tarjouspyyntölomakkeelle tästä
Siirtonurmikko

Siirtonurmikko: usein kysytyt kysymykset, lisätietoa ja kokemuksia

Päivitetty: 16.05.2020 klo 00:05

Katso hintasivu:

Siirtonurmikko hinta

Tulossa myöhemmin!

Siirtonurmikko on valmiiksi kasvatettua nurmikkoa, jota voi hankkia rullatavarana. Siirtonurmen avulla saadaan nopeasti pihalle täysikasvuinen nurmikko.

Minkälaisesta siirtonurmen asennuksesta onkaan kyse, löydät tarpeitasi vastaavan nurmiasentajan Kodinplazasta. Siirtonurmen asennukseen liittyy:

  • Maapohjan valmistelu siirtonurmikolle
  • Nurmikkomaton asentaminen
  • Nurmikon kasteleminen

Siirtonurmi kannattaa asentaa kostealle pohjalle, jonka saa esimerkiksi kastelemalla maa edellisenä päivänä. Nurmikkorullia kannattaa alkaa asentamaan alueen perältä asettelemalla niitä tiiviisti vierekkäin. Kun valmisnurmikkoa saadaan valmiiksi, voi sitä samanaikaisesti alkaa kastelemaan. Kastelu juurruttaa nurmikon paremmin maaperään ja näin nurmikosta saadaan kiinteä sekä yhtenäinen.

Valmisnurmikkoa ei voida varastoida pitkään, joten nurmikko on hyvä asentaa samana päivänä sen toimittamisesta. Jos nurmikkoa varastoidaan liian pitkään, voivat nurmikkorullat alkaa itsestään kompostoitumaan.

Siirtonurmikko on kävelyvalmis heti asennuksen jälkeen, mutta liiallista rasitusta nurmikolle kannattaa välttää noin muutaman viikon ajan. Näin nurmikolle annetaan paras mahdollisuus juurtua hyvin maapohjaan.

Asentamisen jälkeen siirtonurmea tulee kastella ensimmäisinä päivinä tavallista nurmikkoa enemmän. Kastelun määrään vaikuttavat ulkolämpötila, aurinko sekä se sataako vettä. Alun suuremman kastelun jälkeen nurmikkoa voi kastella samoin kuin tavallistakin nurmikkoa.

Kodinplaza tuo sinut yhteen potentiaalisten yritysten kanssa. Katso lyhyt video (1:32).

Kilpailuta siirtonurmikko
Kodinplazan avulla.

Pyydä tarjoukset yrityksiltä