Kreosootti-purku

Kreosootti-purku – Mitä tarkoittaa kreosootti-purku?

Kreosootti-purku

Tarvitsetko palvelua kreosootti-purku?

Kilpailuta kreosootti-purku nopeasti yhdellä tarjouspyynnöllä

Vastaanota useita tarjouksia ja löydä tilanteeseesi parhaiten sopiva ratkaisu

Kreosootti-purku – Lue usein kysytyt kysymykset

Päivitetty: 18.05.2023 klo 18:05

Kreosootin haihtumisesta aiheutuvat PAH-yhdisteet ovat terveydelle haitallisia. Kreosootin purku, poisto, kapselointi, hävitys tai purkaminen kannattaa jättää siis ammattilaisen tehtäväksi.

Kreosootille muita yleisnimityksiä ovat esimerkiksi kreosiitti, kivihiilipiki, karboliterva sekä koliterva. Erilaiset kreosoottityöt tekee kreosoottipurkaja.

Mitä maksaa kreosootti-purku?

Katso hintasivu: Kreosootti-purku hinta

Saako kreosootti-purusta kotitalousvähennystä?

Palvelusta kreosootti-purku saa kotitalousvähennystä. Kreosootti-purku on verohallinnon mukaan remontointia, eli kunnossapito- ja perusparannustyötä ja vuonna 2023 kreosootti-purun kotitalousvähennyksen maksimimäärä on 2 250 € per henkilö. Saat vähentää 40 % työn osuudesta sellaisen yrityksen palveluista, joka kuuluu ennakkoperintärekisteriin. Omavastuun määrä per henkilö on 100 € vuodessa.

Lisätietoja:

Kotitalousvähennyslaskuri - Vero.fi

Kotitalousvähennyksen Ohje 2023 - Vero.fi

Kysytyimpiä kysymyksiä kotitalousvähennyksestä - Vero.fi

Kreosootin kapselointi ja kotelointi

Kreosoottia talossa? Haitta-aineiden, kuten kreosiitin purkamisessa tulee noudattaa erityisiä toimenpiteitä. Erilaisia työmenetelmiä ovat mm. kapselointi tai kotelointi, jolloin purkutöitä ei välttämättä tarvitse juurikaan tehdä. Tässä menetelmässä rakenteet kapseloidaan tiiviisti. Tiivistemateriaalilla oltava tarpeeksi suuri diffuusiovastus.

Kreosootin poisto, mitä muita keinoja siihen on?

Mikäli kapselointi ei ole vaihtoehto, päädytään todennäköisesti tekemään rakenteiden purku. Purkutöiden laajuus vaihtelee paljon kohteittain ja ennen purkua kannattaakin tehdä haitta-ainetutkimus. Kreosootin purkaminen tehdään yleensä ennen muita mahdollisia purkutöitä.

Kreosootti-tutkimus kannattaa tehdä

Kivihiilipiki, koliterva, karboliterva ovat kaikki erilaisia nimityksiä kreosiitille. Kun kreosiittia koskeva lakiuudistus tuli voimaan vuonna 2003, saa sitä käyttää enää rajatuissa työtehtävissä, kuten esimerkiksi satamien ja rautateiden rakentamisessa. PAH-mittaus eli kreosiitti tutkimus voidaan tehdä pääsääntöisesti kahdella eri tavalla, joista ensimmäinen on ottamalla näytteitä epäillyistä materiaaleista. Toinen tapa on ottaa näyte ilmasta. Kumpi tahansa tutkimusmenetelmä otetaan käyttöön, analysoidaan näytteet laboratoriossa. Mikäli tietyt raja- tai ohjearvot ylittyvät eli näytteistä havaitaan selkeästi kivihiilipien olemassaolo, tulee purkamisessa noudattaa erikoismenetelmiä.

Aiheesta muualla:
Kreosootin käytön rajoittaminen, Finlex
Kreosootilla kyllästetyn puun käyttö ja hävittäminen, Tukes
OVA-ohje: kreosootti, Työterveyslaitos
PAH-yhdisteiden purku, Työsuojeluhallinto
Kemiallisten epäpuhtauksien haitat sisäilmassa, Sisäilmayhdistys ry

Tutustu jätettyihin tarjouspyyntöihin

Turvaa onnistumisesi ja vertaile palveluntarjoajat Kodinplazan avulla

Kauttamme tavoitat helposti yhdellä tarjouspyynnöllä alueellasi toimivat sekä tarjouspyynnöistäsi kiinnostuneet palveluntarjoajat.

Palvelussa voi vertailla esimerkiksi yritysten hintoja, arvosteluja, palvelusisältöjä, takuita, rekisteritietoja sekä aikatauluja.

100% suomalainen palvelu. Tarjouspyynnön jättäminen ei sido palvelun tilaamiseen.

Kreosootti-purku

Kilpailuta kreosootti-purku Kodinplazan avulla

Pyydä tarjoukset yrityksiltä