Kaakeleiden pinnoitus

Kaakeleiden pinnoitus hinta

Kaakeleiden pinnoitus

Paljonko maksaa kaakeleiden pinnoitus?

Kaakeleiden pinnoituksen hinta on keskimäärin 1 391 €

Hinnan vaihteluväli 308 € – 3 660 €

Vertaile alueesi yritykset ja löydä tekijä

Selvitä hinnat ja säästä jopa 30 %

Kaakeleiden pinnoituksen hinta – Katso hinnat & löydä tekijä 24/7

Kaakeleiden pinnoitus – Selvitä kustannukset ja lue UKK

Päivitetty: 06.03.2023 klo 14:03

Kaakeleiden tai laattojen pinnoitus maksaa keskimäärin noin 400 € – 5.000 € tilan tyypistä ja koosta sekä pinnoitusmenetelmästä riippuen. Esimerkiksi kylpyhuoneen laattojen keraaminen pinnoitus voisi maksaa 2.800 €.

Miten kaakeleiden pinnoituksen hinta muodostuu?

Kaakeleiden pinnoituksen hintaan vaikuttavat esimerkiksi:

 • minkälainen tila on kyseessä: märkätila, kuivatila, ulkotila jne.
 • millä menetelmällä pinnoittaminen tehdään
 • pinnoitettavan kaakeli- tai laatta-alueen pinta-ala

Kaakelin tai laatan löytää useista eri tiloista ja yleensä ensimmäiseksi kannattaakin pohjatietojen osalta kartoittaa juuri tilaan liittyviä ominaisuuksia. Ensin jaottelun voi tehdä yksinkertaisesti sisä- ja ulkotilan välille, jonka jälkeen sisätilat voidaan vielä jakaa kuivien tilojen sekä märkätilojen osalta. Kuivat tilat voidaan puolestaan jakaa edelleen esimerkiksi keittiön välitilaan tai olohuoneen lattiaan. Koska mahdollisuudet ovat käytännössä rajattomat, kannattaa omien kaakeleiden pintakäsittelystä jättää tarjouspyyntö Kodinplazaan. Näin saat tarkimman mahdollisen hinta-arvion.

Laatat ja kaakelit voidaan pinnoittaa myös monilla eri tavoilla, riippuen ensinnäkin yllämainitusta jaottelusta, mutta myös toivotusta lopputuloksesta. Monet pitävät enemmän eläväisemmästä pinnasta, jonka avulla vanhat saumapinnat voidaan jättää piiloon. Pinnoitettavan alueen pinta-ala on myös aina hyvä selvittää, sillä sen avulla voidaan arvioida laattojen työstämiseen käytettävää aikaa, mutta myös erilaisten pinnoitteiden materiaalimenekkiä.

Saako kaakeleiden pinnoituksesta kotitalousvähennystä?

Palvelusta kaakeleiden pinnoitus saa kotitalousvähennystä. Kaakeleiden pinnoitus on verohallinnon mukaan remontointia, eli kunnossapito- ja perusparannustyötä ja vuonna 2023 kaakeleiden pinnoituksen kotitalousvähennyksen maksimimäärä on 2 250 € per henkilö. Saat vähentää 40 % työn osuudesta sellaisen yrityksen palveluista, joka kuuluu ennakkoperintärekisteriin. Omavastuun määrä per henkilö on 100 € vuodessa.

Lisätietoja:

Kotitalousvähennyslaskuri - Vero.fi

Kotitalousvähennyksen Ohje 2023 - Vero.fi

Kysytyimpiä kysymyksiä kotitalousvähennyksestä - Vero.fi

Kylpyhuoneen, pesuhuoneen ja muiden märkätilojen laatat

Kuten jo tämän sivun yläosassa hieman annettiin osviittaa, löytyy kodeista, asunnoista sekä muista kiinteistöistä laattoja hyvin monenlaisista eri tiloista. Yleisimmät ja tyypillisimmät tilat ovat kuitenkin märkätilat. Alapuolella lisätietoa erilaisista menetelmistä:

 • hartsi
  • yleensä ruiskupinnoitteena asennettava hartsi antaa kaakeleille saumattoman pinnan
  • hartsipintainen kaakeli on suojattu vedeltä ja kosteudelta, mutta samalla se on myös helppo pitää puhtaana liasta ja rasvasta
 • decotec
  • myös decotile –nimellä kulkeva pinnoite, joka suojaa myös saumoja tehokkaasti kosteudelta
 • erilaiset maalit
  • laattapintojen käsittely erilaisilla maaleilla on ylivoimaisesti halvin tapa pinnoittaa kaakelit
  • maalikäsittelyt ovat suosittuja kohteissa, joissa on esimerkiksi tulossa laajempi linjasaneeraus muutaman vuoden sisällä
 • märkätilalevyt
  • vanhojen laattojen päälle on mahdollista asennuttaa myös levyjä, joita on saatavilla useina eri materiaaleina ja väreinä
 • nanotus
  • viime vuosina markkinoille on tullut uusia tuotteita, joista on yksi on nanopinnoite
  • nanoteknologian avulla laatan tai kaakelin pinta hylkii tehokkaasti vettä

Kaakeleita löytyy myös kuivissa tiloissa

Kun astutaan ulkoa kodin tai asunnon sisäpuolelle, on ensimmäinen vastaan tuleva tilaa yleensä eteinen. Monesti ajatellaan, että laattoja pinnoitetaan ainoastaan kylpyhuoneissa, mutta todellisuudessa pinnoituksia tehdään yhtälailla myös muissakin tiloissa. Esimerkiksi jo heti eteisestä saattaa löytyä lattiamateriaalina laattaa ja ehkäpä eteisen seinältä hattuhyllyn vierestä löytyy kaakeloitua pintaa. Näiden lisäksi muita mahdollisia paikkoja ovat esimerkiksi keittiö, olohuone tai ruokailutila.

Kodinplaza pähkinänkuoressa

Kodinplaza on suosittu tarjouspyyntöpalvelu, jonka avulla tavoitat helposti yhdellä tarjouspyynnöllä toimivat sekä tarjouspyynnöstäsi kiinnostuneet palveluntarjoajat.

Palvelun käyttäminen on ilmaista eikä sido palvelun tilaamiseen.

Katso asiakkaidemme kokemuksia Kodinplazasta

Tarjouspyynnön jättäminen on ilmaista. Liity mukaan yli 100 000 käyttäjän joukkoon.

Google icon

Google arvostelut

4.5 tähteä - 113 arvostelua

"Kuusiaitamme tarvitsi kunnostusta, entinen yritys ei enää ollut kiinnostunut ko työstä. Nettiä selatessani löysin Kodinplazan sivut. Tutustuin tarjolla olevaan palveluun ja tein Kodinplazan sivuille kyselyn mahdollisista työn (kuusiaidan hoitoleikkauksen) tarjoajista. Samana päivänä oli kolme yritystä käynyt katsomassa tarjottua työtä ja neljäs seuraavana päivänä. Näistä yksi oli meille sopiva. Sovin tapaamisen kohteeseen seuraavaksi päiväksi ja työ aloitettiin samalla kertaa. Olin todella yllättynyt pienen ilmoituksen tehosta Kodinplazan sivuilla. Kiitos!"

M

Marita

"Olen valtavan tyytyväinen, löysin sen tekijän mitä etsinkin."

E

Eveliina

"Helpotti hyvin ikkunoiden pesijää etsiessä.Ei tarvinnut haahuilla netissä etsien tietoja firmoista. Tarjoukset ja tiedot tulivat samassa paketissa s-postiin. Käytän myös jatkossa :)"

M

Marja

Kaakeleiden pinnoitus hinta

Kilpailuta kaakeleiden pinnoitus hinta Kodinplazan avulla

Pyydä tarjoukset yrityksiltä