Sokkelin pinnoitus

Sokkelin pinnoitus hinta

Sokkelin pinnoitus

Paljonko maksaa sokkelin pinnoitus?

Sokkelin pinnoituksen hinta on keskimäärin 3 135 €

Hinnan vaihteluväli 616 € – 14 640 €

Vertaile alueesi yritykset ja löydä tekijä

Selvitä hinnat ja säästä jopa 30 %

Sokkelin pinnoituksen hinta – Katso hinnat & löydä tekijä 24/7

Sokkelin pinnoitus – Selvitä kustannukset ja lue UKK

Päivitetty: 10.03.2023 klo 21:03

Sokkelin pinnoittaminen maksaa keskimäärin noin 400 € – 2.500 € sokkelin koosta, kunnosta ja pinnoitusmenetelmästä riippuen. Esimerkiksi pienen omakotitalon sokkelin pinnoittaminen kivirouheella voisi maksaa 850 €.

Miten sokkelin pinnoituksen hinta muodostuu?

Sokkelin pinnoituksen hintaan vaikuttavat esimerkiksi:

  • millä tavoin sokkeli pinnoitetaan: levy, rappaus, rouhe jne.
  • pinnoitettavan sokkelin kunto ennen käsittelyä
  • sokkelin pinta-ala ja tyyppi

Sokkeleita on monenlaisia ja niitä voidaan pinnoittaa monin eri tavoin. Tästä syystä kustannusten selvittämisen tueksi tulisikin ensin kartoittaa, millä menetelmällä kivijalkaa ollaan käsittelemässä. Hinnat eri menetelmien välillä vaihtelevat ja itse menetelmät voivat vaihdella esimerkiksi sen mukaan, onko kyseessä harkkosokkeli vai tasapintainen betoni. Pinta voidaan käsitellä esimerkiksi erillisten levyjen asennuksella, rappauksella, rouhepinnoituksella tai maalaamalla. Saat tarkan hinta-arvion parhaiten, kun jätät omasta perusmuurin pintakäsittelyprojektistasi tarjouspyynnön Kodinplazaan.

Menetelmän lisäksi kannattaa huomioida myös sokkelin kunto pinnoitusta ennen, sillä erittäin huonokuntoista sokkelia saatetaan joutua korjaamaan rakenteiden sisältä. Toisaalta esimerkiksi vanhan maalipinnan hilseily on nopeampi ja helpompi käsitellä ennen uuden pinnoitteen asennusta. Ota huomioon myös sokkelin pituus tai pinta-ala, sillä monesti urakat voidaan hinnoitella esimerkiksi juoksumetrien perusteella.

Saako sokkelin pinnoituksesta kotitalousvähennystä?

Palvelusta sokkelin pinnoitus saa kotitalousvähennystä. Sokkelin pinnoitus on verohallinnon mukaan remontointia, eli kunnossapito- ja perusparannustyötä ja vuonna 2023 sokkelin pinnoituksen kotitalousvähennyksen maksimimäärä on 2 250 € per henkilö. Saat vähentää 40 % työn osuudesta sellaisen yrityksen palveluista, joka kuuluu ennakkoperintärekisteriin. Omavastuun määrä per henkilö on 100 € vuodessa.

Lisätietoja:

Kotitalousvähennyslaskuri - Vero.fi

Kotitalousvähennyksen Ohje 2023 - Vero.fi

Kysytyimpiä kysymyksiä kotitalousvähennyksestä - Vero.fi

Vaihtoehdot eivät lopu kesken

Sokkelilla tarkoitetaan yleensä rakennuksen sekä rakennuksen perustusten välistä osaa, joka auttaa esimerkiksi rakenteista syntyvän painokuorman siirtämisessä edelleen perustusten varaan. Talon tai rakennuksen ulkopuolelta katsottuna monesti pinnoitettava alue jää esimerkiksi ulkoverhoilun alaosan sekä maanrajan väliin. Ilman pinnoitetta sokkeli on yleensä harmaa sekä kohtalaisen neutraalin näköinen. Vaihtoehdot sen ilmeen kohottamisessa ovat hyvin monipuoliset.

Rappaus eli slammaus monin eri tavoin

Sokkelin rappaaminen aloitetaan tarvittaessa pintojen tasoituksella sekä esimerkiksi halkeamien korjaamisella. Pohjarappaukseen soveltuvat materiaalit sekä niiden levitepaksuus voidaan määrittää pinnoissa olevien epätasaisuuksien perusteella.

Rappaus on suosittu vaihtoehto ensinnäkin sen takia, että sillä on useita eri toteutusmahdollisuuksia. Värimaailmat kehittyvät jatkuvasti ja niistä riittää nykyäänkin jo paljon valinnanvaraa. Toisaalta myös pinnan rakenteella voidaan viestittää erilaisia tyylejä. Esimerkkejä erilaisista pintavaihtoehdoista ovat roiskepinta, hierretty pinta tai harjattu pinta.

Rouhepinnoitus käy lähes kaikille pinnoille

Oli kyseessä sitten harkkosokkelin tai vanhan sokkelin pintakäsittely, voidaan se hyvin monissa eri tilanteissa toteuttaa rouhepinnoituksen avulla. Kivirouheella tehtävä pintakäsittely herättää pinnan ns. eloon ja on tämän lisäksi myös erittäin arvokkaan näköinen. Sen yleisiä ominaisuuksia ovat pitkäikäisyys sekä pitkät huoltovälit.

Levy yhtenä vaihtoehtona

Vanha tai miksei uusikin sokkeli voidaan pinnoittaa myös sokkelilevyn avulla. Levyt voivat olla tilanteesta ja käyttötarkoituksesta riippuen joko eristettyjä tai eristämättömiä ja niiden pinta voi olla käsittelemätön tai valmiiksi käsitelty. Levyillä tehtävä pinnoite on monesti nopeampi ja helpompi asentaa, mutta sokkelin rakenteellisen kunnon täytyy silloin olla hyvä.

Kodinplaza pähkinänkuoressa

Kodinplaza on suosittu tarjouspyyntöpalvelu, jonka avulla tavoitat helposti yhdellä tarjouspyynnöllä toimivat sekä tarjouspyynnöstäsi kiinnostuneet palveluntarjoajat.

Palvelun käyttäminen on ilmaista eikä sido palvelun tilaamiseen.

Katso asiakkaidemme kokemuksia Kodinplazasta

Tarjouspyynnön jättäminen on ilmaista. Liity mukaan yli 100 000 käyttäjän joukkoon.

Google icon

Google arvostelut

4.5 tähteä - 113 arvostelua

"Kodinplaza toimii ihan parahultaisen hienosti. Saimme useita yhteydenottoja. Tulijat tiesivät, että muitakin on tulossa tarjoamaan samaa hommaa, joka vaikutti toimintaan. Joukosta poimimme yhden, jolla oli meille sopivat ajatukset ja toimintatyyli. Kiitos Kodinplaza. Ekakerta oli ihan täyskymppi."

E

Eeva

"Aika vähän vastauksia tuli tiedusteluuni, mutta pikaisesti tuli kuitenkin yksi hyvä - se riittää tällä kertaa. Annoin vain neljä tähteä, koska niin harva vastasi tiedusteluuni - se pudotti sen yhden tähden. Palvelulle kyllä annan täydet viisi, koska palvelu on hyvä, ei tarvitse itse kahlata läpi toimijoita."

R

Riitta

"VILP-järjestelmätarjoajat löytyivät, riittävästi yhteydenottoja, vaikka 2 ei yhteyttä ottanutkaan. Huono ominaisuus on mielestäni se, etten ainakaan minä pystynyt klikkaamaan yhteystietoja katsoneiden yritysten nettiosoitteisiin tutustuakseni niihin."

R

Risto

Sokkelin pinnoitus hinta

Kilpailuta sokkelin pinnoitus hinta Kodinplazan avulla

Pyydä tarjoukset yrityksiltä