Sokkelin pinnoitus: tietoa

Tarvitsetko palvelua sokkelin pinnoitus?

  • Kilpailuta alueesi yritykset nopeasti yhdellä tarjouspyynnöllä
  • Vastaanota useita tarjouksia ja löydä tilanteeseesi parhaiten sopiva ratkaisu
Siirry tarjouspyyntölomakkeelle tästä
Sokkelin pinnoitus

Sokkelin pinnoitus: usein kysytyt kysymykset, lisätietoa ja kokemuksia

Päivitetty: 22.07.2020 klo 18:07

Katso hintasivu:

Sokkelin pinnoitus hinta

Tulossa myöhemmin!

Sokkelin pinnoituksella voidaan viimeistellä talon tai rakennuksen julkisivu sekä parantaa kivijalan eristävyyttä.

Minkälaisen sokkelin, kivijalan tai perusmuurin pinnoituksesta onkaan kyse, löydät sokkeleiden ammattipinnoittajat Kodinplazasta. Tietoa:

  • vaihtoehdot ovat hyvin monipuoliset
  • esimerkiksi maalaaminen, rappaus, rouhepinnoitus/kivipinnoitus tai sokkelilevy
  • pinnoittaminen lisää sokkelin käyttöikää ja vähentää sen huoltotarvetta
Sokkelilla tarkoitetaan yleensä rakennuksen sekä rakennuksen perustusten välistä osaa, joka auttaa esimerkiksi rakenteista syntyvän painokuorman siirtämisessä edelleen perustusten varaan. Talon tai rakennuksen ulkopuolelta katsottuna monesti pinnoitettava alue jää esimerkiksi ulkoverhoilun alaosan sekä maanrajan väliin. Ilman pinnoitetta sokkeli on yleensä harmaa sekä kohtalaisen neutraalin näköinen. Vaihtoehdot sen ilmeen kohottamisessa ovat hyvin monipuoliset.

Sokkelin rappaaminen aloitetaan tarvittaessa pintojen tasoituksella sekä esimerkiksi halkeamien korjaamisella. Pohjarappaukseen soveltuvat materiaalit sekä niiden levitepaksuus voidaan määrittää pinnoissa olevien epätasaisuuksien perusteella.

Rappaus on suosittu vaihtoehto ensinnäkin sen takia, että sillä on useita eri toteutusmahdollisuuksia. Värimaailmat kehittyvät jatkuvasti ja niistä riittää nykyäänkin jo paljon valinnanvaraa. Toisaalta myös pinnan rakenteella voidaan viestittää erilaisia tyylejä. Esimerkkejä erilaisista pintavaihtoehdoista ovat roiskepinta, hierretty pinta tai harjattu pinta.

Oli kyseessä sitten harkkosokkelin tai vanhan sokkelin pintakäsittely, voidaan se hyvin monissa eri tilanteissa toteuttaa rouhepinnoituksen avulla. Kivirouheella tehtävä pintakäsittely herättää pinnan ns. eloon ja on tämän lisäksi myös erittäin arvokkaan näköinen. Sen yleisiä ominaisuuksia ovat pitkäikäisyys sekä pitkät huoltovälit.

Vanha tai miksei uusikin sokkeli voidaan pinnoittaa myös sokkelilevyn avulla. Levyt voivat olla tilanteesta ja käyttötarkoituksesta riippuen joko eristettyjä tai eristämättömiä ja niiden pinta voi olla käsittelemätön tai valmiiksi käsitelty. Levyillä tehtävä pinnoite on monesti nopeampi ja helpompi asentaa, mutta sokkelin rakenteellisen kunnon täytyy silloin olla hyvä.

Kodinplaza tuo sinut yhteen potentiaalisten yritysten kanssa. Katso lyhyt video (1:32).

Omakotitalon sokkelin ja autotallin vierustan pinnoitus Yki-aitokivi pinnoitteella
Kirkkonummi

Kohteen tiedot

Paikkakunta
Kirkkonummi
Jätetty
22.03.2019
Rakennuksen tyyppi
Omakotitalo
Pohjan pinta-ala
100 - 125 m2
Kohteen rakennusvuosi
1970-luvulla

Omakotitalon sokkelin ja autotallin vierustan pinnoitus Yki-aitokivi pinnoitteella

Betonisokkelin (vain talon kadun puoli) ja talon alla olevan autotallin vierustojen oikaisu ja pinnoitus Yki-aitokivipinnoitteella. Pinta-ala arviolta 15 m2. Tarjous mielellään per m2.

Sokkelin kunnostus,maalaus,tai rouhepinnoite
Kirkkonummi

Kohteen tiedot

Paikkakunta
Kirkkonummi
Jätetty
29.12.2018
Rakennuksen tyyppi
Omakotitalo
Pohjan pinta-ala
75 - 100 m2
Kohteen rakennusvuosi
2000-luvulla

Sokkelin kunnostus,maalaus,tai rouhepinnoite

Hei,Asun kivitalossa joka rakennettu 2003 .Keväällä on tarkoitus teettä sokkelin kunnostus,pieniä hiushalkeamia(kevytharkko),talo on 2 kerroksinen 153 neliöö,en osaa ihan tarkkaan määrittää minkä kokoinen sokkeli on. mietin joko maalausta tai rouhepinnoitteen sokkelille uutta ilmettä. Otan mielellään yhteysietoja vastaan ja noin alsutavan hintatiedon ,toki paikan päällä sitten arviointi mitä kaikkea joutuu tehdä jne.
Kiitoksia etukäteen

Kilpailuta sokkelin pinnoitus
Kodinplazan avulla.

Pyydä tarjoukset yrityksiltä