Sokkelin pinnoitus

Sokkelin pinnoitus

Sokkelin pinnoitus

Tarvitsetko palvelua
Sokkelin pinnoitus?

Kilpailuta sokkelin pinnoitus nopeasti yhdellä tarjouspyynnöllä

Vastaanota useita tarjouksia ja löydä tilanteeseesi sopiva ratkaisu

Mitä tarkoittaa sokkelin pinnoitus?

Päivitetty: 04.12.2023 klo 15:12

Erilaisten sokkeleiden, kuten harkkosokkelin tai betonisokkelin pinnoittaminen viimeistelee rakennuksen julkisivun sekä parantaa kivijalan eristävyyttä. Tyypillisimmät vaihtoehdot ovat maalaaminen, rappaus, slammaus, rouhepinnoitus sekä sokkelilevy.

Mitä maksaa sokkelin pinnoitus?

Katso hintasivu: Sokkelin pinnoitus hinta

Saako sokkelin pinnoituksesta kotitalousvähennystä?

Palvelusta sokkelin pinnoitus saa kotitalousvähennystä. Sokkelin pinnoitus on verohallinnon mukaan remontointia, eli kunnossapito- ja perusparannustyötä ja vuonna 2024 sokkelin pinnoituksen kotitalousvähennyksen maksimimäärä on 2 250 € per henkilö. Saat vähentää 40 % työn osuudesta sellaisen yrityksen palveluista, joka kuuluu ennakkoperintärekisteriin. Omavastuun määrä per henkilö on 100 € vuodessa. Ajantasainen sekä mahdollisesti muuttunut tieto kannattaa kuitenkin aina tarkistaa verottajan sivuilta.

Lisätietoja:

Kotitalousvähennyslaskuri - Vero.fi

Kotitalousvähennyksen Ohje 2023 - Vero.fi

Kotitalousvähennyksen edellytykset - Vero.fi

Vaihtoehdot eivät lopu kesken

Sokkelilla tarkoitetaan yleensä rakennuksen sekä rakennuksen perustusten välistä osaa, joka auttaa esimerkiksi rakenteista syntyvän painokuorman siirtämisessä edelleen perustusten varaan. Talon tai rakennuksen ulkopuolelta katsottuna monesti pinnoitettava alue jää esimerkiksi ulkoverhoilun alaosan sekä maanrajan väliin. Ilman pinnoitetta sokkeli on yleensä harmaa sekä kohtalaisen neutraalin näköinen. Vaihtoehdot sen ilmeen kohottamisessa ovat hyvin monipuoliset.

Rappaus eli slammaus monin eri tavoin

Sokkelin rappaaminen aloitetaan tarvittaessa pintojen tasoituksella sekä esimerkiksi halkeamien korjaamisella. Pohjarappaukseen soveltuvat materiaalit sekä niiden levitepaksuus voidaan määrittää pinnoissa olevien epätasaisuuksien perusteella.

Rappaus on suosittu vaihtoehto ensinnäkin sen takia, että sillä on useita eri toteutusmahdollisuuksia. Värimaailmat kehittyvät jatkuvasti ja niistä riittää nykyäänkin jo paljon valinnanvaraa. Toisaalta myös pinnan rakenteella voidaan viestittää erilaisia tyylejä. Esimerkkejä erilaisista pintavaihtoehdoista ovat roiskepinta, hierretty pinta tai harjattu pinta.

Rouhepinnoitus käy lähes kaikille pinnoille

Oli kyseessä sitten harkkosokkelin tai vanhan sokkelin pintakäsittely, voidaan se hyvin monissa eri tilanteissa toteuttaa rouhepinnoituksen avulla. Kivirouheella tehtävä pintakäsittely herättää pinnan ns. eloon ja on tämän lisäksi myös erittäin arvokkaan näköinen. Sen yleisiä ominaisuuksia ovat pitkäikäisyys sekä pitkät huoltovälit.

Levy yhtenä vaihtoehtona

Vanha tai miksei uusikin sokkeli voidaan pinnoittaa myös sokkelilevyn avulla. Levyt voivat olla tilanteesta ja käyttötarkoituksesta riippuen joko eristettyjä tai eristämättömiä ja niiden pinta voi olla käsittelemätön tai valmiiksi käsitelty. Levyillä tehtävä pinnoite on monesti nopeampi ja helpompi asentaa, mutta sokkelin rakenteellisen kunnon täytyy silloin olla hyvä.

Tutustu sokkelin pinnoituksesta jätettyihin tarjouspyyntöihin

Liity tuhansien suomalaisten joukkoon ja löydä palveluntarjoaja palvelulle sokkelin pinnoitus.

Turvaa onnistumisesi ja vertaile palveluntarjoajat Kodinplazan avulla

Kauttamme tavoitat helposti yhdellä tarjouspyynnöllä alueellasi toimivat sekä tarjouspyynnöistäsi kiinnostuneet palveluntarjoajat.

Palvelussa voi vertaille esimerkiksi yritysten hintoja, arvosteluja, palvelusisältöjä, takuita sekä aikatauluja.

100% suomalainen palvelu. Tarjouspyynnön jättäminen ei sido palvelun tilaamiseen.

Muita aiheeseen liittyviä palveluita

Polyurea-pinnoitus Kaakeleiden pinnoitus Betonin pinnoitus
Sokkelin pinnoitus

Kilpailuta sokkelin pinnoitus Kodinplazan avulla

Pyydä tarjoukset yrityksiltä