Talon pohjatyöt

Talon pohjatyöt hinta

Talon pohjatyöt

Paljonko maksaa talon pohjatyöt?

Talon pohjatöiden hinta on keskimäärin 26 766 €

Hinnan vaihteluväli 4 400 € – 73 200 €

Vertaile alueesi yritykset ja löydä tekijä

Selvitä hinnat ja säästä jopa 30 %

Talon pohjatöiden hinta – Katso hinnat & löydä tekijä 24/7

Talon pohjatyöt – Mitä maksaa talon pohjatyöt?

Päivitetty: 19.09.2023 klo 20:09

Tontin pohjatöiden teettäminen maksaa keskimäärin noin 10.000 € – 50.000 € maaperästä, perustustavasta ja tehtävistä työvaiheista riippuen. Pohjatyö esimerkiksi keskikokoista omakotitaloa varten voisi maksaa 28.000 €.

Miten talon pohjatöiden hinta muodostuu?

Talon pohjatöiden hintaan vaikuttavat esimerkiksi:

  • mitä ja miten talon pohjatyöt suoritetaan
  • rakennettavan talon tai muun kiinteistön koko ja muoto
  • tontin maa-aineksen kantavuus ja perustustapa
  • tontille tehtävien viemäri-, vesi-, ja sähköliittymien tarpeellisuus

Pohjatöiden kustannukset ja urakkahinnat vaihtelevat tekijästä riippuen erittäin paljon. Jos olet aloittamassa pohjatöiden tekoa, kannattaa jättää tarjouspyyntö Kodinplazan kautta.

Saako talon pohjatöistä kotitalousvähennystä?

Palvelusta talon pohjatyöt ei saa kotitalousvähennystä. Ajantasainen sekä mahdollisesti myös muuttunut tieto kannattaa kuitenkin aina tarkistaa verottajan sivuilta.

Lisätietoja:

Kotitalousvähennyksen Ohje 2023 - Vero.fi

Kotitalousvähennyksen edellytykset - Vero.fi

Talon ja tontin pohjatyöt

Pohjatöiden määrään vaikuttaa suuresti maaperätutkimuksella selvitetty tontin maaperän rakennusvalmius eli maanvaihdon ja paalutuksen tarpeellisuus. Pohjatyöt kannattaa tehdä perusteellisesti ammattilaisen toimesta, sillä rakennettava kiinteistö tulee olemaan perustusten varassa koko elinkaarensa ajan ja tehdyt virheet pohjatöiden aikana ovat erittäin kalliita korjata myöhemmin.

Omakotitalon pohjatyöt

Pohjatyöt eli maanrakennus sekä perustuksen teko ovat laaja kokonaisuus sekä yksi rakennuksen tärkeimmistä vaiheista. Pohjatöiden tarkoitus on valmistaa vankka pohja rakennukselle siten, että rakennuksen perustukset eivät petä myöhemmin.

Yleensä ennen perustussuunnittelua ja pohjatöiden aloittamista tehdään maaperätutkimus, jotta tiedetään mitä maanrakennustöitä tai perustustapaa tontilla tullaan käyttämään. Kuitenkin viimeistään rakennuslupaa varten tulee yleensä teettää maaperätutkimus. Oikeaoppisten perustusten tekoa ja merkitystä ei voida painottaa liikaa, sillä niiden tulee kestää vuosikausia.

Kodinplaza pähkinänkuoressa

Kodinplaza on suosittu tarjouspyyntöpalvelu, jonka avulla tavoitat helposti yhdellä tarjouspyynnöllä alueellasi toimivat sekä tarjouspyynnöstäsi kiinnostuneet yritykset.

Palvelun käyttäminen on ilmaista eikä sido palvelun tilaamiseen.

Talon pohjatyöt hinta

Kilpailuta talon pohjatyöt hinta Kodinplazan avulla

Pyydä tarjoukset yrityksiltä