Talon laajennus

Talon laajennus hinta

Talon laajennus

Paljonko maksaa talon laajennus?

Talon laajennuksen hinta on keskimäärin 18 757 €

Hinnan vaihteluväli 220 € – 122 000 €

Vertaile alueesi rakennusyritykset ja löydä tekijä

Selvitä hinnat ja säästä jopa 30 %

Talon laajennus laskuri – Laske hinta-arvio heti

Hintalaskuri

Talon laajennuksen hinta – Katso hinnat & löydä tekijä 24/7

Talon laajennus – Selvitä kustannukset ja lue UKK

Päivitetty: 07.03.2023 klo 10:03

Talon laajennus maksaa keskimäärin noin 15.000 € – 140.000 € laajennuksen koosta ja monimutkaisuudesta sekä tarvittavista pohja- ja lisätöistä riippuen.

Miten talon laajennuksen hinta muodostuu?

Talon laajennuksen hintaan vaikuttavat esimerkiksi:

 • maatyöt (hankalampaa kuin tyhjälle tontille tehtäessä)
 • luvat ja niiden hankkiminen
 • sokkeli ja anturan tekeminen
 • sadevesijärjestelmän ja salaojituksen tekeminen
 • laajennuksen runko, katto, ikkunat ja ovet
 • sisätyöt
 • sähkötyöt ja mahdolliset putkityöt
 • liitostyöt vanhaan taloon

Talon laajennuksessa kannattaa aina huomioida lisätilan tarve sekä miettiä tarkkaan minkälaiseen käyttöön laajennus ollaan rakentamassa. Mikäli laajennusosaan ei tarvita esimerkiksi vesijohto- ja viemäriputkien asentamista, on laajennusosan rakentaminen yleensä oleellisesti edullisempaa. Näin ollen huolellisella ja hyvällä suunnittelulla voidaan säästää useita tuhansia euroja.

Huomioitavat asiat laajennusosan rakentamiseen liittyen:

 • tontin jäljellä olevan neliömäärän selvittäminen
 • asemakaavan selvitys
 • rakennusluvan hankinta:
 • Arkkitehtisuunnitelma
 • Rakennesuunnitelma
 • LVI-suunnitelma
 • Sähkösuunnitelma
 • Vastaavan työnjohtajan hankkiminen
 • KVV-työnjohtajan hankkiminen

Kannattaa huomioida, että talon laajenemisesta tulevat lisäneliöt näkyvät asumismukavuuden lisäksi usein myös positiivisesti kiinteistön arvossa.

Saako talon laajennuksesta kotitalousvähennystä?

Palvelusta talon laajennus ei saa kotitalousvähennystä. Ajantasainen sekä mahdollisesti myös muuttunut tieto kannattaa kuitenkin aina tarkistaa verottajan sivuilta.

Lisätietoja:

Kotitalousvähennyksen Ohje 2023 - Vero.fi

Kysytyimpiä kysymyksiä kotitalousvähennyksestä - Vero.fi

Lisätietoa vanhan talon laajennuksesta

Kun talo alkaa käydä liian pieneksi, voi edessä olla muutto tai vaihtoehtoisesti vanhan talon laajentaminen. Mikäli talon laajentamiseen ryhdytään, tulee ensin kuitenkin selvittää, paljonko tontillasi on rakennusoikeutta jäljellä. Taloa voidaan alkaa laajentamaan ylöspäin, sivuille tai alaspäin, mutta tässäkin seikassa voi tulla asemakaava vastaan.

Laajennusosa sivulle

Laajennusosan tekeminen muistuttaa pitkälti uudisrakentamista ja se alkaa aina huolellisilla maanrakennus sekä perustustöillä. Laajennusosaan rakennetaan tämän jälkeen runko sekä vesikatto, jotka tämän jälkeen yhdistetään vanhaan taloon.

Katon nostaminen

Katon nostamisella voidaan lisätä uusia kerroksia tai mahdollista ullakkotilaa. Tavallisin syy katon muuttamiselle on kuitenkin katon ulkomuodon muuttaminen, kuten tasakaton muuttaminen. Kun kattoa nostetaan, täytyy samalla yleensä myös ulkoseiniä jatkaa.

Kodinplaza pähkinänkuoressa

Kodinplaza on suosittu tarjouspyyntöpalvelu, jonka avulla tavoitat helposti yhdellä tarjouspyynnöllä toimivat sekä tarjouspyynnöstäsi kiinnostuneet palveluntarjoajat.

Palvelun käyttäminen on ilmaista eikä sido palvelun tilaamiseen.

Katso asiakkaidemme kokemuksia Kodinplazasta

Tarjouspyynnön jättäminen on ilmaista. Liity mukaan yli 100 000 käyttäjän joukkoon.

Google icon

Google arvostelut

4.5 tähteä - 113 arvostelua

"Vanhan kaivon pesua ja kunnon arviointia olin vailla. Jo muutamassa päivässä sain tarjouksia, joista löytyi just meidän tarpeisiin sopiva tekijä. Nyt on sovittu, että palataan ajankohtaisesti asiaan."

J

Jo

"VILP-järjestelmätarjoajat löytyivät, riittävästi yhteydenottoja, vaikka 2 ei yhteyttä ottanutkaan. Huono ominaisuus on mielestäni se, etten ainakaan minä pystynyt klikkaamaan yhteystietoja katsoneiden yritysten nettiosoitteisiin tutustuakseni niihin."

R

Risto

"Kuusiaitamme tarvitsi kunnostusta, entinen yritys ei enää ollut kiinnostunut ko työstä. Nettiä selatessani löysin Kodinplazan sivut. Tutustuin tarjolla olevaan palveluun ja tein Kodinplazan sivuille kyselyn mahdollisista työn (kuusiaidan hoitoleikkauksen) tarjoajista. Samana päivänä oli kolme yritystä käynyt katsomassa tarjottua työtä ja neljäs seuraavana päivänä. Näistä yksi oli meille sopiva. Sovin tapaamisen kohteeseen seuraavaksi päiväksi ja työ aloitettiin samalla kertaa. Olin todella yllättynyt pienen ilmoituksen tehosta Kodinplazan sivuilla. Kiitos!"

M

Marita

Talon laajennus hinta

Kilpailuta talon laajennus hinta Kodinplazan avulla

Pyydä tarjoukset yrityksiltä