Sadevesijärjestelmän asennus

Sadevesijärjestelmän asennus hinta

Sadevesijärjestelmän asennus

Paljonko maksaa sadevesijärjestelmän asennus?

Vertaile alueesi yritykset ja löydä tekijä

Selvitä hinnat ja säästä jopa 30 %

Sadevesijärjestelmän asennuksen hinta – Katso hinnat & löydä tekijä 24/7

Sadevesijärjestelmän asennus – Selvitä kustannukset ja lue UKK

Päivitetty: 03.11.2022 klo 15:11

Sadevesijärjestelmän asennuttaminen räystäälle

Käsitellään ensin sadevesijärjestelmien helpompi osa eli asennustyöt katolle, seinustalle sekä räystäälle. Ensisijaisesti tämä työ koskee rännien, räystäskourujen sekä syöksytorviin liittyvää kiinnittämistä. Näiden tehtävähän on kerätä sadevesi talteen talon tai rakennuksen katolta ja ohjata vesi hallitusti haluttuun paikkaan. Asennus on suhteellisen yksinkertaista ja nopeaa.

Sadevesijärjestelmän asennuttaminen maahan

Asennustyöt muuttuvat hieman haasteellisemmiksi sen jälkeen, kun sadevesi on ohjattu katolta rännikaivoihin. Rännikaivot sijaitsevat yleensä talon jokaisella nurkalla, jonka jälkeen niihin ohjattu sadevesi ohjataan järjestelmässä eteenpäin sadevesiviemärin tai sadevesiputkien avulla esimerkiksi perusvesikaivolle. Työ muuttuu haasteellisemmaksi sen takia, että sadevesiputket asennetaan maahan eli kaivannon tekeminen on välttämätöntä. Asennussyvyys vaihtelee kohteen ominaisuuksien mukaan – yleensä syvyys on kuitenkin matalampi verrattuna salaojaputkiin, jotka asennetaan anturan alareunan tasolle tai anturan alapuolelle.

Sadevesiputken asennus, syvyys ja muita huomioita

Sadevesiputkien eli sadevesiviemärin asentaminen ja asennusten syvyys vaihtelee pitkälti kohteen mukaan. Normaali eli yleinen käytäntö on asennuttaa sadevesiverkosto routaeristyksen alle, joka vähentää jäätymisriskiä huomattavasti. Mikäli verkosto asennetaan lähemmäs pintaa, suositellaan usein saattolämmityksen tai ainakin jyrkkien kaatojen tekemistä. Toisaalta jokaiset perustustavat ovat erilaisia ja niiden syvyydet vaihtelevat, joten parhaista ratkaisuista kannattaakin keskustella sadevesiputkien urakointiin erikoistuneiden yritysten kanssa.

Rännikaivon asennus rännitorvien alle

Kun katolle satanut vesi tai katolla sulanut lumi on valunut räystäskouruihin ja kouruja pitkin syöksytorviin, kohtaa se järjestelmässä seuraavaksi rännin alapuolella olevan kaivon, josta käytetään myös nimitystä rännikaivo. Niiden ensisijainen tehtävä on kerätä syöksytorvista tuleva vesi ja johtaa se eteenpäin sadevesiputkistolle eli sadevesiviemäreihin. Tämän lisäksi niiden avulla voidaan siivilöidä ainakin suuremmat roskat, kuten lehdet tai muut sellaiset pois kuormittamasta järjestelmää.

Yleensä kannattaa jo suunnitteluvaiheessa mitata rännikaivojen oikea korkeus, sillä korkeuden on täsmättävä syöksytorvien kanssa. Mikäli kaivo ja torvi jäävät liian kauaksi toisistaan, vesi ei todennäköisesti osu pelkästään kaivon suulle vaan sitä lentää myös muualle. Toisaalta asennusvälin ollessa liian lyhyt, saatetaan torvea joutua leikkaamaan myöhemmin sopivamman kokoiseksi esimerkiksi rautasahan avulla.

Lisätietoa sadevesijärjestelmistä

Joskus edellä mainittujen kohtien lisäksi järjestelmään sisällytetään myös sadevesikaivot, jotka monesti sekoitetaan rännikaivojen kanssa. Sadevesikaivoja käsitellään niiden omalla sivulla ja ne eivät ole yhteydessä rännikaivoihin muun kuin perusvesikaivon kautta, johon molempien vesi ohjataan.

Sadevesijärjestelmän asennuttamisella on useita erilaisia hyötyjä:

  • rakenteellinen kuivuus
    • kun sadevesi ohjataan pois oikeaoppisesti rakenteiden lähellä, pysyvät talon rakenteet kuivina
  • piha-alueen kuivuus
    • etenkin sadevesikaivojen sekä sadevesiputkien avulla voidaan parantaa myös pihan tai nurmikon vedenpoistoa

Kodinplaza pähkinänkuoressa

Kodinplaza on suosittu tarjouspyyntöpalvelu, jonka avulla tavoitat helposti yhdellä tarjouspyynnöllä toimivat sekä tarjouspyynnöstäsi kiinnostuneet palveluntarjoajat.

Palvelun käyttäminen on ilmaista eikä sido palvelun tilaamiseen.

Katso asiakkaidemme kokemuksia Kodinplazasta

Tarjouspyynnön jättäminen on ilmaista. Liity mukaan yli 100 000 käyttäjän joukkoon.

Google icon

Google arvostelut

4.5 tähteä - 113 arvostelua

"Urakoitsija otti yhteyttä,kävi katsomassa kaadettavan puun,antoi hinta arvion työstä, Hyväksyimme se. Kaikki kävi mielestäni asiallisesti."

M

Maija

"Helpotti hyvin ikkunoiden pesijää etsiessä.Ei tarvinnut haahuilla netissä etsien tietoja firmoista. Tarjoukset ja tiedot tulivat samassa paketissa s-postiin. Käytän myös jatkossa :)"

M

Marja

"Oli helppo käyttää, yhteydenottoja tuli sopivasti ja pystyin valitsemaan helposti. Viestitys kävi myös näppärästi."

J

Jaana

Sadevesijärjestelmän asennus hinta

Kilpailuta sadevesijärjestelmän asennus hinta Kodinplazan avulla

Pyydä tarjoukset yrityksiltä