Sadevesijärjestelmän asennus

Sadevesijärjestelmän asennus hinta

Sadevesijärjestelmän asennus

Paljonko maksaa sadevesijärjestelmän asennus?

Sadevesijärjestelmän asennuksen hinta on keskimäärin 9 981 €

Hinnan vaihteluväli 792 € 27 389 €

Vertaile alueesi yritykset ja löydä tekijä

Selvitä hinnat ja säästä jopa 30 %

sadevesijärjestelmän asennuksen hinta – Katso hinnat & löydä tekijä 24/7

Mitä maksaa sadevesijärjestelmän asennus?

Päivitetty: 19.02.2024 klo 13:02

Saako palvelusta kotitalousvähennystä?

Palvelusta sadevesijärjestelmän asennus saa kotitalousvähennystä. Sadevesijärjestelmän asennus on verohallinnon mukaan remontointia, eli kunnossapito- ja perusparannustyötä ja vuonna 2024 sadevesijärjestelmän asennuksen kotitalousvähennyksen maksimimäärä on 2 250 € per henkilö. Saat vähentää 40 % työn osuudesta sellaisen yrityksen palveluista, joka kuuluu ennakkoperintärekisteriin. Omavastuun määrä per henkilö on 100 € vuodessa. Ajantasainen sekä mahdollisesti muuttunut tieto kannattaa kuitenkin aina tarkistaa verottajan sivuilta.

Lisätietoja:

Kotitalousvähennyslaskuri - Vero.fi

Kotitalousvähennyksen Ohje 2023 - Vero.fi

Kotitalousvähennyksen edellytykset - Vero.fi

Sadevesijärjestelmän asennuttaminen räystäälle

Käsitellään ensin sadevesijärjestelmien helpompi osa eli asennustyöt katolle, seinustalle sekä räystäälle. Ensisijaisesti tämä työ koskee rännien, räystäskourujen sekä syöksytorviin liittyvää kiinnittämistä. Näiden tehtävähän on kerätä sadevesi talteen talon tai rakennuksen katolta ja ohjata vesi hallitusti haluttuun paikkaan. Asennus on suhteellisen yksinkertaista ja nopeaa.

Sadevesijärjestelmän asennuttaminen maahan

Asennustyöt muuttuvat hieman haasteellisemmiksi sen jälkeen, kun sadevesi on ohjattu katolta rännikaivoihin. Rännikaivot sijaitsevat yleensä talon jokaisella nurkalla, jonka jälkeen niihin ohjattu sadevesi ohjataan järjestelmässä eteenpäin sadevesiviemärin tai sadevesiputkien avulla esimerkiksi perusvesikaivolle. Työ muuttuu haasteellisemmaksi sen takia, että sadevesiputket asennetaan maahan eli kaivannon tekeminen on välttämätöntä. Asennussyvyys vaihtelee kohteen ominaisuuksien mukaan – yleensä syvyys on kuitenkin matalampi verrattuna salaojaputkiin, jotka asennetaan anturan alareunan tasolle tai anturan alapuolelle.

Sadevesiputken asennus, syvyys ja muita huomioita

Sadevesiputkien eli sadevesiviemärin asentaminen ja asennusten syvyys vaihtelee pitkälti kohteen mukaan. Normaali eli yleinen käytäntö on asennuttaa sadevesiverkosto routaeristyksen alle, joka vähentää jäätymisriskiä huomattavasti. Mikäli verkosto asennetaan lähemmäs pintaa, suositellaan usein saattolämmityksen tai ainakin jyrkkien kaatojen tekemistä. Toisaalta jokaiset perustustavat ovat erilaisia ja niiden syvyydet vaihtelevat, joten parhaista ratkaisuista kannattaakin keskustella sadevesiputkien urakointiin erikoistuneiden yritysten kanssa.

Rännikaivon asennus rännitorvien alle

Kun katolle satanut vesi tai katolla sulanut lumi on valunut räystäskouruihin ja kouruja pitkin syöksytorviin, kohtaa se järjestelmässä seuraavaksi rännin alapuolella olevan kaivon, josta käytetään myös nimitystä rännikaivo. Niiden ensisijainen tehtävä on kerätä syöksytorvista tuleva vesi ja johtaa se eteenpäin sadevesiputkistolle eli sadevesiviemäreihin. Tämän lisäksi niiden avulla voidaan siivilöidä ainakin suuremmat roskat, kuten lehdet tai muut sellaiset pois kuormittamasta järjestelmää.

Yleensä kannattaa jo suunnitteluvaiheessa mitata rännikaivojen oikea korkeus, sillä korkeuden on täsmättävä syöksytorvien kanssa. Mikäli kaivo ja torvi jäävät liian kauaksi toisistaan, vesi ei todennäköisesti osu pelkästään kaivon suulle vaan sitä lentää myös muualle. Toisaalta asennusvälin ollessa liian lyhyt, saatetaan torvea joutua leikkaamaan myöhemmin sopivamman kokoiseksi esimerkiksi rautasahan avulla.

Lisätietoa sadevesijärjestelmistä

Joskus edellä mainittujen kohtien lisäksi järjestelmään sisällytetään myös sadevesikaivot, jotka monesti sekoitetaan rännikaivojen kanssa. Sadevesikaivoja käsitellään niiden omalla sivulla ja ne eivät ole yhteydessä rännikaivoihin muun kuin perusvesikaivon kautta, johon molempien vesi ohjataan.

Sadevesijärjestelmän asennuttamisella on useita erilaisia hyötyjä:

  • rakenteellinen kuivuus
    • kun sadevesi ohjataan pois oikeaoppisesti rakenteiden lähellä, pysyvät talon rakenteet kuivina
  • piha-alueen kuivuus
    • etenkin sadevesikaivojen sekä sadevesiputkien avulla voidaan parantaa myös pihan tai nurmikon vedenpoistoa

Kodinplaza pähkinänkuoressa

Kodinplaza on suosittu tarjouspyyntöpalvelu, jonka avulla tavoitat yhdellä tarjouspyynnöllä alueellasi toimivat sekä tarjouspyynnöstäsi kiinnostuneet yritykset.

Palvelun käyttäminen on ilmaista eikä sido sinua palvelun tilaamiseen.

Muita aiheeseen liittyviä hintoja

Sadevesijärjestelmä hinta Salaojan asennus hinta Rännien asennus hinta Sadevesikaivon asennus hinta
Sadevesijärjestelmän asennus hinta

Kilpailuta sadevesijärjestelmän asennus hinta Kodinplazan avulla

Pyydä tarjoukset yrityksiltä