Salaojan asennus

Salaojan asennus hinta

Salaojan asennus

Paljonko maksaa salaojan asennus?

Salaojan asennuksen hinta on keskimäärin 12 735 €

Hinnan vaihteluväli 1 408 € 30 256 €

Vertaile alueesi yritykset ja löydä tekijä

Selvitä hinnat ja säästä jopa 42 %

salaojan asennuksen hinta – Katso hinnat & löydä tekijä 24/7

Mitä maksaa salaojan asennus?

Päivitetty: 04.12.2023 klo 19:12

Saako palvelusta kotitalousvähennystä?

Palvelusta salaojan asennus saa kotitalousvähennystä. Salaojan asennus on verohallinnon mukaan remontointia, eli kunnossapito- ja perusparannustyötä ja vuonna 2024 salaojan asennuksen kotitalousvähennyksen maksimimäärä on 2 250 € per henkilö. Saat vähentää 40 % työn osuudesta sellaisen yrityksen palveluista, joka kuuluu ennakkoperintärekisteriin. Omavastuun määrä per henkilö on 100 € vuodessa. Ajantasainen sekä mahdollisesti muuttunut tieto kannattaa kuitenkin aina tarkistaa verottajan sivuilta.

Lisätietoja:

Kotitalousvähennyslaskuri - Vero.fi

Kotitalousvähennyksen Ohje 2023 - Vero.fi

Kotitalousvähennyksen edellytykset - Vero.fi

Salaojaputken asennus suojaa talon perustuksia

Salaojaputkien asennus varmistaa sen, ettei vesi ja kosteus talon tontilla jää makaamaan perustusten tai kivijalan vierelle. Ymmärrettävistä syistä liian runsas kosteus ja pitkäaikainen kosteusrasitus sokkelin ympärillä voi aiheuttaa haittaa sekä rakenteille että asukkaille.

Salaojaputken asennus tai salaojien asennus voidaan tehdä jo rakennusvaiheessa, mutta ne voidaan lisätä jälkikäteen myös esimerkiksi vanhaan taloon. Salaojan asentaminen tehdään kaivamalla rakennuksen viereen riittävän syvä kaivanto, jotta itse salaojaputki voidaan asentaa anturan alapuolelle. Asennus syvyys on oltava siis tarpeeksi riittävä. Salaojaputken asennus voidaan tehdä myös esimerkiksi pihalle tai nurmikolle.

Salaojajärjestelmä yhdessä sadevesijärjestelmän kanssa pitää rakenteet kuivina

Salaojajärjestelmässä on useita eri osa-alueita, jotka yhdessä toimivan sadevesijärjestelmän kanssa huolehtivat tehokkaasta vedenpoistosta ja vedenkeräyksestä tontilla. Esimerkiksi omakotitalon salaojajärjestelmän asennus tai uusiminen tehdään usein seuraaville osa-alueille:

  • salaojaputket
  • tarkastuskaivot
  • poistoputket
  • kokoojakaivot

Salaojakaivon asennus eli tarkastuskaivon asennus

Salaojan tarkastuskaivo on toinen nimitys, jota salaojien kaivoista käytetään. Salaojan tarkastuskaivot ovat ikään kuin salaojajärjestelmän huoltopisteitä, sillä niiden kautta voidaan suorittaa monia erilaisia töitä esimerkiksi salaojien kuvaamiseen tai huuhteluun liittyen.

Järjestelmän toimivuus kannattaa tarkistaa tarkastuskaivojen avulla ainakin kerran vuodessa esimerkiksi ruiskuttamalla vettä korkeudellisesti ylempänä sijaitsevaan kaivoon. Jos tukkeutumia ei ole, pääsee vesi virtaamaan vapaasti korkeussuunnassa alempana olevaan tarkastuskaivoon.

Salaojakaivojen kohdalla olennaista on niiden asentaminen tarpeeksi syvälle, jotta niiden alareunaan kiinnitettävä salaojaputki saadaan myös kulkemaan riittävän syvällä. Asennusten syvyys vaihtelee kohteesta riippuen ja siihen vaikuttaa esimerkiksi perustustapa ja onko kyseessä jo esimerkiksi kosteudesta vaurioitunut sokkeli tai kivijalka.

Yleensä ensimmäinen vaihe on luonnollisesti kaivantotyöt tarvittavilta osin. Kun ne on saatu valmiiksi, levitetään kaivantojen pohjalle tarvittava määrä salaojasoraa, joka on erilaisten suositusten mukaan noin 7–15 senttimetriä.

Lisätietoa salaojien asentamisesta

Nykyaikaiset salaojaputket ovat pääsääntöisesti muovisia putkia, jotka kestävät hyvin niihin kohdistuvaa rasitusta. Salaojajärjestelmän avulla vedet, kuten sadevedet, valumisvedet ja lumensulamisvedet voidaan kerätä ohjatusti talteen ja ohjata pois kriittisiltä paikoilta, kuten talon välittömästä läheisyydestä.

Kodinplaza pähkinänkuoressa

Kodinplaza on suosittu tarjouspyyntöpalvelu, jonka avulla tavoitat yhdellä tarjouspyynnöllä alueellasi toimivat sekä tarjouspyynnöstäsi kiinnostuneet yritykset.

Palvelun käyttäminen on ilmaista eikä sido sinua palvelun tilaamiseen.

Muita aiheeseen liittyviä hintoja

Sadevesijärjestelmä hinta Rännien asennus hinta Sadevesikaivon asennus hinta Sadevesijärjestelmän asennus hinta
Salaojan asennus hinta

Kilpailuta salaojan asennus hinta Kodinplazan avulla

Pyydä tarjoukset yrityksiltä