Lampun asennus

Lampun asennus hinta

Lampun asennus

Paljonko maksaa lampun asennus?

Lampun asennuksen hinta on keskimäärin 170 €

Hinnan vaihteluväli 61 € – 427 €

Vertaile alueesi sähköyritykset ja löydä tekijä

Selvitä hinnat ja säästä jopa 30 %

Lampun asennuksen hinta – Katso hinnat & löydä tekijä 24/7

Lampun asennus – Selvitä kustannukset ja lue UKK

Päivitetty: 01.02.2023 klo 03:02

Lampun asennus maksaa keskimäärin noin 40 € – 230 € asennuskohdasta ja lampun tyypistä riippuen. Esimerkiksi kattolampun kytkentä nykyiseen pistorasiaan voisi maksaa 120 €, kun työ tehdään pintavedoin ja väliin asennetaan uusi valokatkaisin.

Miten lampun asennuksen hinta muodostuu?

Lampun asennuksen hintaan vaikuttavat esimerkiksi:

 • mihin lamppu tai valaisin kiinnitetään (seinä, katto jne.)
 • kuinka korkealla asennuskohta on
 • siirretäänkö lampun paikkaa
 • kuinka monta valaisinta asennetaan

Valaisimen, kuten lampun tai kattolampun asennuksen Hintaa muovaa etenkin valaisimen kiinnityskohta eli kiinnitetäänkö lamppu tai valaisin esimerkiksi seinään tai kattoon. Kattoon kiinnitettävän valaisimen asennuksessa hintaan vaikuttaa luonnollisesti kiinnityskorkeus, sillä esimerkiksi 3–5 metrin huonekorkeuksissa joudutaan käyttämään tikapuita tai muita apuvälineitä lampun asentamisen tukena. Näiden lisäksi kustannuksia arvioitaessa kannattaa miettiä voidaanko nykyisen valaisimen infrastruktuuria hyödyntää vai tuleeko kyseeseen kattolampun paikan siirtäminen.

Saako lampun asennuksesta kotitalousvähennystä?

Palvelusta lampun asennus saa kotitalousvähennystä. Lampun asennus on verohallinnon mukaan remontointia, eli kunnossapito- ja perusparannustyötä ja vuonna 2023 lampun asennuksen kotitalousvähennyksen maksimimäärä on 2 250 € per henkilö. Saat vähentää 40 % työn osuudesta sellaisen yrityksen palveluista, joka kuuluu ennakkoperintärekisteriin. Omavastuun määrä per henkilö on 100 € vuodessa.

Lisätietoja:

Kotitalousvähennyslaskuri - Vero.fi

Kotitalousvähennyksen Ohje 2023 - Vero.fi

Kysytyimpiä kysymyksiä kotitalousvähennyksestä - Vero.fi

Lampun kytkentä ilman maadoitusta

Nykypäivän valaisimet kuuluvat pääsääntöisesti kolmeen eri luokkaan:

 • luokka 1: valaisimille tehdään suojamaadoitus
 • luokka 2: valaisimille tehdään kaksoiseristys
 • luokka 3: valaisimet ovat pienoisjännitteisiä

Näiden luokkien sisällä olevien valaisimien käyttö on sallittua kaikissa eri tiloissa. Lampun kytkentä ilman maadoitusta on mahdollista, mutta yleensä sähköammattilainen pyrkii kuitenkin aina maadoituksen tekemään.

Kattovalaisimen asennus

Kun asiaa tarkastelee aluksi, saattaa kattovalaisimen asennus näyttää hyvin yksinkertaiselta työltä. Piuhat kiinni ja katkaisijasta jännitettä lampulle, näin saadaan valoa huoneeseen tai tilaan. Asennus ei kuitenkaan ole loppupeleissä mikään yksinkertainen asia, sillä lamppuja, valaisimia sekä niiden erilaisia kiinnitystapoja on useita. Kiinnitysmenetelmiin vaikuttavat muun muassa kiinteistön ikä sekä mihin luokkaan valaisin kuuluu. Vanhemmat valaisimet kuuluvat luokkaan 0, joka tarkoittaa niiden pitävän sisällään vain yksinkertaisen eristyksen.

Muuta valaisimien asentamisesta

Muita Kodinplazasta haettavia valaisimien asennustöitä:

 • lampun tai valaisimen asennus
  • sokeripalaan
  • kattoon
  • pistokkeeseen
  • kaksi johtoa
  • kaksi ruskeaa johtoa
  • maadoitus
 • kattolampun paikan siirtäminen

Kodinplaza pähkinänkuoressa

Kodinplaza on suosittu tarjouspyyntöpalvelu, jonka avulla tavoitat helposti yhdellä tarjouspyynnöllä toimivat sekä tarjouspyynnöstäsi kiinnostuneet palveluntarjoajat.

Palvelun käyttäminen on ilmaista eikä sido palvelun tilaamiseen.

Katso asiakkaidemme kokemuksia Kodinplazasta

Tarjouspyynnön jättäminen on ilmaista. Liity mukaan yli 100 000 käyttäjän joukkoon.

Google icon

Google arvostelut

4.5 tähteä - 113 arvostelua

"Helppo ja erinomainen palvelu sinänsä. Tosin aina pitää muistaa ja ehdottomasti tarkistaa tarjouksen jättävän yrityksen tiedot sekä yrityksen saamat palautteet. Älä ikinä osta sikaa säkissä."

T

Tee

"Vanhan kaivon pesua ja kunnon arviointia olin vailla. Jo muutamassa päivässä sain tarjouksia, joista löytyi just meidän tarpeisiin sopiva tekijä. Nyt on sovittu, että palataan ajankohtaisesti asiaan."

J

Jo

"Kodinplaza toimii ihan parahultaisen hienosti. Saimme useita yhteydenottoja. Tulijat tiesivät, että muitakin on tulossa tarjoamaan samaa hommaa, joka vaikutti toimintaan. Joukosta poimimme yhden, jolla oli meille sopivat ajatukset ja toimintatyyli. Kiitos Kodinplaza. Ekakerta oli ihan täyskymppi."

E

Eeva

Lampun asennus hinta

Kilpailuta lampun asennus hinta Kodinplazan avulla

Pyydä tarjoukset yrityksiltä