Sähkösuunnittelu

Sähkösuunnittelu hinta

Sähkösuunnittelu

Paljonko maksaa sähkösuunnittelu?

Sähkösuunnittelun hinta on keskimäärin 770 €

Hinnan vaihteluväli 308 € – 3 660 €

Vertaile alueesi suunnitteluyritykset ja löydä tekijä

Selvitä hinnat ja säästä jopa 30 %

Sähkösuunnittelun hinta – Katso hinnat & löydä tekijä 24/7

Sähkösuunnittelu – Selvitä kustannukset ja lue UKK

Päivitetty: 24.11.2022 klo 14:11

Sähkösuunnittelu maksaa keskimäärin noin 500 € – 2.300 € kohteen koosta ja ominaisuuksista sekä sähköjärjestelmän laajuudesta riippuen. Esimerkiksi omakotitalon sähkösuunnitelma voisi maksaa 650 euroa, kun se toteutetaan perinteisellä kaavalla ilman erikoisjärjestelmiä.

Miten sähkösuunnittelun hinta muodostuu?

Sähkösuunnittelun hintaan vaikuttavat esimerkiksi:

 • millaiseen kiinteistöön sähkösuunnitelma tehdään (omakotitalo, kerrostalo, liikehuoneisto jne.)
 • mikä on sähkösuunniteltavan kiinteistön pinta-ala
 • tuleeko mukaan esimerkiksi erikoisjärjestelmiä

Jotta sähkösuunnitelmalle voidaan antaa tarkka arvio, tarvitaan projektista tiettyjä lähtötietoja. Pinta-alan sekä kiinteistön tyypin lisäksi hintoja muovaa erikoisjärjestelmien määrä ja toteutustapa, valittu laatutaso sekä työn tilaajan erityistoiveet esimerkiksi toiminnallisuuden tai valaistuksen osalta. Mitä monimutkaisempi sähkösuunnitelma on kyseessä, sitä enemmän sähkösuunnitelmaan käytetään aikaa ja sitä suuremmaksi kustannukset nousevat. Monet asukkaat toivovat esimerkiksi erilaisten tunnelmavalojen suunnittelemista viihtyvyyden lisäämiseksi. Mikään ratkaisu ei ole mahdoton toteuttaa, haasteellisemmat projektit vievät vain enemmän aikaa.

Saako sähkösuunnittelusta kotitalousvähennystä?

Palvelusta sähkösuunnittelu saa kotitalousvähennystä. Sähkösuunnittelu on verohallinnon mukaan kotitaloustyötä ja vuonna 2022 sähkösuunnittelun kotitalousvähennyksen maksimimäärä on 3 500 € per henkilö. Saat vähentää 60 % työn osuudesta sellaisen yrityksen palveluista, joka kuuluu ennakkoperintärekisteriin. Omavastuun määrä per henkilö on 100 € vuodessa.

Lisätietoja:

Kotitalousvähennyslaskuri - Vero.fi

Kotitalousvähennyksen Ohje 2022 - Vero.fi

Kysytyimpiä kysymyksiä kotitalousvähennyksestä - Vero.fi

Omakotitalon sähkösuunnitelma

Sähkösuunnittelija voi tehdä sähkösuunnitelman mihin tahansa kohteeseen, kuten omakotitaloon. Sähkösuunnitelma omakotitalossa auttaa kartoittamaan etukäteen sähköjärjestelmiin liittyviä toiveita ja tarpeita sekä antaa omakotiasujalle kallisarvoista tietoa siitä, mitkä tulevat olemaan kokonaiskustannukset sähköurakassa.

Sähkösuunnitelma on kokonaisvaltainen dokumentointi, joka pitää sisällään projektin koosta riippuen noin 5–200 asiakirjaa tai havainnollistavaa piirustusta. Kunnollisen sähkösuunnitelman avulla voidaan minimoida mahdolliset tulevat sähköviat sekä helpottaa kaikkien seuraavien projektien, remonttien tai korjausten tekemistä.

Sähkösuunnitelma mökille

Mökin sähkösuunnitelma kannattaa tehdä ajoissa ja monesti paikallinen energiayhtiö tarjoaakin kunnollisen ohjeistuksen, kuinka verkkoon liitytään ja miten mökkitontille vedettävä sähkölinja tullaan tekemään. Mökin sähkösuunnittelussa voidaan ottaa huomioon esimerkiksi seuraavia asioita:

 • kuinka paljon ulos pitää saada valoa?
  • onko mökillä terassia, joka tulee valaista?
  • onko mökki rannalla, johon johtavat portaat tulee valaista?
  • tarvitseeko laituria valaista?
  • tarvitseeko ulkohuussin reittiä valaista?
 • mökin tunnelmallisuus
  • epäsuoran valaistuksen käyttäminen mökin sisätiloissa luo tunnelmaa oikein tehtynä
  • suora ja kirkas valo auttaa tarkkuutta vaativissa tehtävissä

Kilpailuta myös teollisuuden sähkösuunnittelut

Teollisuuden sähkösuunnitelma tehdään varsinkin suuremmissa kohteissa, kuten teollisuushalleissa tai teollisuusrakennuksissa. Laadukas sähkösuunnitelma maksaa itsensä takaisin jo toteutusvaiheessa, sillä sen avulla pystytään minimoimaan myöhemmin huomattavien asennustöiden virheet tai tarvittavat muutostyöt. Näiden lisäksi sähkösuunnitelman yhtenä hyötynä on, että sen avulla tulevan sähköurakan kilpailuttaminen on helpompaa.

Kodinplaza pähkinänkuoressa

Kodinplaza on suosittu tarjouspyyntöpalvelu, jonka avulla tavoitat helposti yhdellä tarjouspyynnöllä toimivat sekä tarjouspyynnöstäsi kiinnostuneet palveluntarjoajat.

Palvelun käyttäminen on ilmaista eikä sido palvelun tilaamiseen.

Katso asiakkaidemme kokemuksia Kodinplazasta

Tarjouspyynnön jättäminen on ilmaista. Liity mukaan yli 100 000 käyttäjän joukkoon.

Google icon

Google arvostelut

4.5 tähteä - 113 arvostelua

"Kodinplaza toimii ihan parahultaisen hienosti. Saimme useita yhteydenottoja. Tulijat tiesivät, että muitakin on tulossa tarjoamaan samaa hommaa, joka vaikutti toimintaan. Joukosta poimimme yhden, jolla oli meille sopivat ajatukset ja toimintatyyli. Kiitos Kodinplaza. Ekakerta oli ihan täyskymppi."

E

Eeva

"Olen valtavan tyytyväinen, löysin sen tekijän mitä etsinkin."

E

Eveliina

"Oli helppo käyttää, yhteydenottoja tuli sopivasti ja pystyin valitsemaan helposti. Viestitys kävi myös näppärästi."

J

Jaana

Sähkösuunnittelu hinta

Kilpailuta sähkösuunnittelu hinta Kodinplazan avulla

Pyydä tarjoukset yrityksiltä