Pistorasian kytkentä

Pistorasian kytkentä hinta

Pistorasian kytkentä

Paljonko maksaa pistorasian kytkentä?

Pistorasian kytkennän hinta on keskimäärin 230 €

Hinnan vaihteluväli 61 € – 707 €

Vertaile alueesi sähköyritykset ja löydä tekijä

Selvitä hinnat ja säästä jopa 30 %

Pistorasian kytkennän hinta – Katso hinnat & löydä tekijä 24/7

Pistorasian kytkentä – Selvitä kustannukset ja lue UKK

Päivitetty: 29.01.2023 klo 13:01

Yhden pistorasian kytkentä vanhan tilalle maksaa keskimäärin noin 30 € – 40 € kohteesta riippuen. Vastaavasti esimerkiksi kahden pistorasian asentaminen keittiöön voisi maksaa 220 €, kun asennus tehdään uuteen kohtaan.

Miten pistorasian kytkennän hinta muodostuu?

Pistorasian kytkennän hintaan vaikuttavat esimerkiksi:

 • tarvitseeko vanhoja pistorasioita irrottaa
 • tehdäänkö pistorasian asennus samaan paikkaan
 • sisältyvätkö sähkökalusteet hintaan
 • pistorasioiden lukumäärä

Pistorasian asennus on melko yleinen sähkötyö, joka voidaan suorittaa uudiskohteessa, remontin jälkeen tai muuten vain, kun virtaa halutaan jakaa kiinteistössä suuremmalle alueelle. Hintoihin vaikuttaa muutamat asiat, kuten asennettavien pistorasioiden lukumäärä ja ominaisuudet, vanhojen pistorasioiden irrottaminen ja sekä paikka, johon pistorasia asennetaan. Vanhan pistorasian korvaaminen uudella on halvempaa kuin kokonaan uuden reitin ja kaapelin vetäminen monien metrien matkalta. Myös läpimenojen lukumäärä eli kuinka monesta kohtaa reitti joudutaan poraamaan esimerkiksi seinän tai lattian/katon läpi vaikuttaa hintoihin.

Saako pistorasian kytkennästä kotitalousvähennystä?

Palvelusta pistorasian kytkentä saa kotitalousvähennystä. Pistorasian kytkentä on verohallinnon mukaan remontointia, eli kunnossapito- ja perusparannustyötä ja vuonna 2023 pistorasian kytkennän kotitalousvähennyksen maksimimäärä on 2 250 € per henkilö. Saat vähentää 40 % työn osuudesta sellaisen yrityksen palveluista, joka kuuluu ennakkoperintärekisteriin. Omavastuun määrä per henkilö on 100 € vuodessa.

Lisätietoja:

Kotitalousvähennyslaskuri - Vero.fi

Kotitalousvähennyksen Ohje 2023 - Vero.fi

Kysytyimpiä kysymyksiä kotitalousvähennyksestä - Vero.fi

Pistorasian kalibrointi ja nollaus

Etenkin muuttojen yhteydessä kannattaa tehdä pistorasian kalibrointi ja tarkistaa samalla myös plasmareleet. Kun sähkönkäyttö lisääntyy tai vähenee suurissa määrin esimerkiksi juuri muuton yhteydessä, plasmareleiden kunto on hyvä tarkistaa.

Pistorasian nollaus puolestaan voi olla tarpeellista esimerkiksi silloin, kun vanhat ja maadoittamattomat pistorasiat vaihdetaan uusin pistorasioihin, jotka ovat maadoitettuja. Nollaus kannattaa tehdä aina ammattilaisen voimin, siten se on paljon turvallisempaa.

Pistorasia vikavirtasuojalla

Kunnollisesti toimivan sähköjärjestelmän tukena ovat vikavirtasuojaiset pistorasiat, jotka estävän esimerkiksi kodinkoneiden tai muiden elektroniikkalaitteiden hajoamisen tilanteessa, jossa virrat menevät vikaan. Vikavirtasuojakytkimet, toiselta nimeltään myös vikavirtasuojat ehkäisevät vaaratilanteita, joita sähkö voi aiheuttaa releen rikkoutuessa.

Muuta pistorasioiden kytkennästä

Pistorasia on yleisesti sähkötöissä käytetty yleensä seinään kiinnitettävä rele, jonka avulla voidaan jakaa jännitettä joko kiinteistön sisäpuolella tai myös kiinteistön ulkopuolella. Mitä tehokkaampi laite on kyseessä, sitä enemmän se pystyy ottamaan virtaa verkosta. Seinä ei ole suinkaan ainut paikka, johon pistorasia voidaan kiinnittää, vaan kytkentä voi tapahtua myös lattiaan tai kattoon. On myös mahdollista, että pistorasia löytyy jatkojohdon päästä. Yleensä pistorasiat ovat maadoitettuja, joka tarkoittaa että kahden johtoliittimen päälle paketissa on myös maadoitusliitin, joka on liittimistä kolmas.

Muita Kodinplazassa kilpailutettavia pistorasian kytkentätöitä:

 • maadoitetun pistorasian asennus
 • pistorasian korkeus
  • asennuskorkeus
  • korkeus lattiasta
  • korkeus ulkona
 • kaksiosaisen pistorasian kytkentä
 • pistorasian maadoitus
 • ulkopistorasian asennus
  • asennus ulos tai asennus kipsilevyyn
 • pistorasian korotusrenkaan asennus
 • tv-pistorasian asennus

Kodinplaza pähkinänkuoressa

Kodinplaza on suosittu tarjouspyyntöpalvelu, jonka avulla tavoitat helposti yhdellä tarjouspyynnöllä toimivat sekä tarjouspyynnöstäsi kiinnostuneet palveluntarjoajat.

Palvelun käyttäminen on ilmaista eikä sido palvelun tilaamiseen.

Katso asiakkaidemme kokemuksia Kodinplazasta

Tarjouspyynnön jättäminen on ilmaista. Liity mukaan yli 100 000 käyttäjän joukkoon.

Google icon

Google arvostelut

4.5 tähteä - 113 arvostelua

"VILP-järjestelmätarjoajat löytyivät, riittävästi yhteydenottoja, vaikka 2 ei yhteyttä ottanutkaan. Huono ominaisuus on mielestäni se, etten ainakaan minä pystynyt klikkaamaan yhteystietoja katsoneiden yritysten nettiosoitteisiin tutustuakseni niihin."

R

Risto

"Urakoitsija otti yhteyttä,kävi katsomassa kaadettavan puun,antoi hinta arvion työstä, Hyväksyimme se. Kaikki kävi mielestäni asiallisesti."

M

Maija

"Helppo ja erinomainen palvelu sinänsä. Tosin aina pitää muistaa ja ehdottomasti tarkistaa tarjouksen jättävän yrityksen tiedot sekä yrityksen saamat palautteet. Älä ikinä osta sikaa säkissä."

T

Tee

Pistorasian kytkentä hinta

Kilpailuta pistorasian kytkentä hinta Kodinplazan avulla

Pyydä tarjoukset yrityksiltä