Pistorasian kytkentä

Pistorasian kytkentä

Pistorasian kytkentä

Tarvitsetko palvelua
Pistorasian kytkentä?

Kilpailuta pistorasian kytkentä nopeasti yhdellä tarjouspyynnöllä

Vastaanota useita tarjouksia ja löydä tilanteeseesi sopiva ratkaisu

Mitä tarkoittaa pistorasian kytkentä?

Päivitetty: 16.04.2024 klo 09:04

Pistorasia, myös sähkörasia, on laite, jonka avulla voidaan jakaa jännitettä niin sisällä kuin ulkona. Pistorasian asennus, kytkeminen, siirto sekä tarvittaessa myös vaihto, nollaus, kalibrointi tai irrotus on monesti järkevintä jättää sähköalan ammattilaiselle.

Mitä maksaa pistorasian kytkentä?

Katso hintasivu: Pistorasian kytkentä hinta

Saako pistorasian kytkennästä kotitalousvähennystä?

Palvelusta pistorasian kytkentä saa kotitalousvähennystä. Pistorasian kytkentä on verohallinnon mukaan remontointia, eli kunnossapito- ja perusparannustyötä ja vuonna 2024 pistorasian kytkennän kotitalousvähennyksen maksimimäärä on 2 250 € per henkilö. Saat vähentää 40 % työn osuudesta sellaisen yrityksen palveluista, joka kuuluu ennakkoperintärekisteriin. Omavastuun määrä per henkilö on 100 € vuodessa. Ajantasainen sekä mahdollisesti muuttunut tieto kannattaa kuitenkin aina tarkistaa verottajan sivuilta.

Lisätietoja:

Kotitalousvähennyslaskuri - Vero.fi

Kotitalousvähennyksen Ohje 2023 - Vero.fi

Kotitalousvähennyksen edellytykset - Vero.fi

Pistorasian kalibrointi ja nollaus

Etenkin muuttojen yhteydessä kannattaa tehdä pistorasian kalibrointi ja tarkistaa samalla myös plasmareleet. Kun sähkönkäyttö lisääntyy tai vähenee suurissa määrin esimerkiksi juuri muuton yhteydessä, plasmareleiden kunto on hyvä tarkistaa.

Pistorasian nollaus puolestaan voi olla tarpeellista esimerkiksi silloin, kun vanhat ja maadoittamattomat pistorasiat vaihdetaan uusin pistorasioihin, jotka ovat maadoitettuja. Nollaus kannattaa tehdä aina ammattilaisen voimin, siten se on paljon turvallisempaa.

Pistorasia vikavirtasuojalla

Kunnollisesti toimivan sähköjärjestelmän tukena ovat vikavirtasuojaiset pistorasiat, jotka estävän esimerkiksi kodinkoneiden tai muiden elektroniikkalaitteiden hajoamisen tilanteessa, jossa virrat menevät vikaan. Vikavirtasuojakytkimet, toiselta nimeltään myös vikavirtasuojat ehkäisevät vaaratilanteita, joita sähkö voi aiheuttaa releen rikkoutuessa.

Muuta pistorasioiden kytkennästä

Pistorasia on yleisesti sähkötöissä käytetty yleensä seinään kiinnitettävä rele, jonka avulla voidaan jakaa jännitettä joko kiinteistön sisäpuolella tai myös kiinteistön ulkopuolella. Mitä tehokkaampi laite on kyseessä, sitä enemmän se pystyy ottamaan virtaa verkosta. Seinä ei ole suinkaan ainut paikka, johon pistorasia voidaan kiinnittää, vaan kytkentä voi tapahtua myös lattiaan tai kattoon. On myös mahdollista, että pistorasia löytyy jatkojohdon päästä. Yleensä pistorasiat ovat maadoitettuja, joka tarkoittaa että kahden johtoliittimen päälle paketissa on myös maadoitusliitin, joka on liittimistä kolmas.

Muita Kodinplazassa kilpailutettavia pistorasian kytkentätöitä:

 • maadoitetun pistorasian asennus
 • pistorasian korkeus
  • asennuskorkeus
  • korkeus lattiasta
  • korkeus ulkona
 • kaksiosaisen pistorasian kytkentä
 • pistorasian maadoitus
 • ulkopistorasian asennus
  • asennus ulos tai asennus kipsilevyyn
 • pistorasian korotusrenkaan asennus
 • tv-pistorasian asennus

Tutustu pistorasian kytkennästä jätettyihin tarjouspyyntöihin

Liity tuhansien suomalaisten joukkoon ja löydä palveluntarjoaja palvelulle pistorasian kytkentä.

Turvaa onnistumisesi ja vertaile palveluntarjoajat Kodinplazan avulla

Kauttamme tavoitat helposti yhdellä tarjouspyynnöllä alueellasi toimivat sekä tarjouspyynnöistäsi kiinnostuneet palveluntarjoajat.

Palvelussa voi vertaille esimerkiksi yritysten hintoja, arvosteluja, palvelusisältöjä, takuita sekä aikatauluja.

100% suomalainen palvelu. Tarjouspyynnön jättäminen ei sido palvelun tilaamiseen.

Muita aiheeseen liittyviä palveluita

Sähköasennus Lampun asennus Sähkötyöt Valokatkaisijan kytkentä Sulakkeen vaihto Antenniasennus Valaisinpistorasian asennus Aurinkopaneelin asennus Aurinkosähkö Aurinkopaneelit
Pistorasian kytkentä

Kilpailuta pistorasian kytkentä Kodinplazan avulla

Pyydä tarjoukset yrityksiltä