Betoniseinän maalaus

Tarvitsetko palvelua betoniseinän maalaus?

  • Kilpailuta kaikki alueesi maalausyritykset
  • Vastaanota useita tarjouksia nopeasti
  • Valitse sinulle paras yritys ja säästä jopa 30 %
Jätä tarjouspyyntö palvelusta betoniseinän maalaus

Betoniseinien maalaus kannattaa kilpailuttaa

Betoni on yksi yleisimmistä rakennusmateriaaleista ja sitä voidaan maalata niin sisällä kuin ulkonakin.

Vertaile betoniseinän maalaaminen helposti

Minkälaista betoniseinää oletkaan maalauttamassa, löydät betoniseinien ammattimaalarit Kodinplazasta. Tietoa:

  • pienemmät pinnat voidaan maalata telalla
  • suuremmissa alueissa voidaan hyödyntää ruiskua
  • yleensä betonipinnat pohjamaalataan ennen varsinaista maalausta

Sisällä vanhaan tai uuteen pintaan

Betoniseinät ovat varsin yleisiä erilaisten asuntojen tai tilojen sisäpuolisissa tiloissa. Niiden maalaaminen onnistuu yhtälailla oli kyseessä sitten vanhan betoniseinän, jo kertaalleen maalatun seinän tai maalaamattoman betoniseinän uuden värin laittaminen pinnoille.

Kun kyseessä on aiemmin maalatun betonipinnan käsittely, voidaan sen pinta pestä esimerkiksi maalipesuun tarkoitetulla aineella. Tärkeintä on huolellinen huuhtelu ja tietenkin lattian suojaaminen. Kuivumisaikaa kannattaa katsoa tarkemmin ohjeista. Mikäli betoniseinässä on halkeamia tai muita syvempiä koloja, kannattaa ne tasoittaa ennen maalausta. Kuten monien muidenkin kohteiden kohdalla, myös betoniseinien kohdalla tasoitetut kohdat voidaan hioa ja hiomisesta syntyvä pöly poistaa harjalla. Tämän jälkeen on vuorossa pohjamaalaus, jonka jälkeen betonipinta voidaan tarpeen mukaan maalata yhdestä kahteen kertaan.

Mikäli kyseessä on uusi eli maalaamaton betonipinta, voidaan noudattaa hyvin pitkälti samoja ohjeita kuin yläpuolellakin. Maalin pesu voidaan tietenkin jättää pois, sillä todennäköisesti uudessa betonipinnassa ei vielä maalia ole.

Ulkona huolellinen suunnittelu

Betonipintojen maalauttaminen on hyvin yleistä myös ulkotiloissa ja yleensä näitä kovia pintoja voidaan käsitellä joko antamalla niille suojaa tai muuttamalla niiden väriä. Kun betonipinnat sijaitsevat ulkotiloissa, on ymmärrettävästi niihin kohdistuva rasituskin suurempaa. Esimerkkinä mainittakoon vaihtelevat lämpötilat sekä vuorottelu sateen ja auringonpaisteen välillä. Teknisesti oikeanlaisten tuotteiden valinta korostuu, sillä yleensä lopputuloksen halutaan säilyvän useita vuosia.

Lisätietoa betoniseinien maalauttamisesta

Kuten tältä sivulta on käynyt ilmi, voidaan betonipintoja maalata niin sisällä kuin ulkonakin. Muita maalauskohteita ovat esimerkiksi kellarin, saunan sekä parvekkeen betoniseinät. Jokainen kohde on erilainen ja oikein valittujen menetelmien sekä maalaustuotteiden käyttäminen on tärkeää. Apuna kannattaa totta kai käyttää erilaisten betonipintojen maalaukseen erikoistuneita urakoitsijoita.

Kilpailuta betoniseinän maalaus
Kodinplazan avulla.

Pyydä tarjoukset yrityksiltä