Betoniseinän maalaus: tietoa

Tarvitsetko palvelua betoniseinän maalaus?

  • Kilpailuta alueesi maalausyritykset nopeasti yhdellä tarjouspyynnöllä
  • Vastaanota useita tarjouksia ja löydä tilanteeseesi parhaiten sopiva ratkaisu
Siirry tarjouspyyntölomakkeelle tästä
Betoniseinän maalaus

Betoniseinän maalaus: usein kysytyt kysymykset, lisätietoa ja kokemuksia

Päivitetty: 22.07.2020 klo 11:07

Katso hintasivu:

Betoniseinän maalaus hinta

Tulossa myöhemmin!

Betoni on yksi yleisimmistä rakennusmateriaaleista ja sitä voidaan maalata niin sisällä kuin ulkonakin.

Minkälaista betoniseinää oletkaan maalauttamassa, löydät betoniseinien ammattimaalarit Kodinplazasta. Tietoa:

  • pienemmät pinnat voidaan maalata telalla
  • suuremmissa alueissa voidaan hyödyntää ruiskua
  • yleensä betonipinnat pohjamaalataan ennen varsinaista maalausta

Betoniseinät ovat varsin yleisiä erilaisten asuntojen tai tilojen sisäpuolisissa tiloissa. Niiden maalaaminen onnistuu yhtälailla oli kyseessä sitten vanhan betoniseinän, jo kertaalleen maalatun seinän tai maalaamattoman betoniseinän uuden värin laittaminen pinnoille.

Kun kyseessä on aiemmin maalatun betonipinnan käsittely, voidaan sen pinta pestä esimerkiksi maalipesuun tarkoitetulla aineella. Tärkeintä on huolellinen huuhtelu ja tietenkin lattian suojaaminen. Kuivumisaikaa kannattaa katsoa tarkemmin ohjeista. Mikäli betoniseinässä on halkeamia tai muita syvempiä koloja, kannattaa ne tasoittaa ennen maalausta. Kuten monien muidenkin kohteiden kohdalla, myös betoniseinien kohdalla tasoitetut kohdat voidaan hioa ja hiomisesta syntyvä pöly poistaa harjalla. Tämän jälkeen on vuorossa pohjamaalaus, jonka jälkeen betonipinta voidaan tarpeen mukaan maalata yhdestä kahteen kertaan.

Mikäli kyseessä on uusi eli maalaamaton betonipinta, voidaan noudattaa hyvin pitkälti samoja ohjeita kuin yläpuolellakin. Maalin pesu voidaan tietenkin jättää pois, sillä todennäköisesti uudessa betonipinnassa ei vielä maalia ole.

Betonipintojen maalauttaminen on hyvin yleistä myös ulkotiloissa ja yleensä näitä kovia pintoja voidaan käsitellä joko antamalla niille suojaa tai muuttamalla niiden väriä. Kun betonipinnat sijaitsevat ulkotiloissa, on ymmärrettävästi niihin kohdistuva rasituskin suurempaa. Esimerkkinä mainittakoon vaihtelevat lämpötilat sekä vuorottelu sateen ja auringonpaisteen välillä. Teknisesti oikeanlaisten tuotteiden valinta korostuu, sillä yleensä lopputuloksen halutaan säilyvän useita vuosia.
Kuten tältä sivulta on käynyt ilmi, voidaan betonipintoja maalata niin sisällä kuin ulkonakin. Muita maalauskohteita ovat esimerkiksi kellarin, saunan sekä parvekkeen betoniseinät. Jokainen kohde on erilainen ja oikein valittujen menetelmien sekä maalaustuotteiden käyttäminen on tärkeää. Apuna kannattaa totta kai käyttää erilaisten betonipintojen maalaukseen erikoistuneita urakoitsijoita.

Kodinplaza tuo sinut yhteen potentiaalisten yritysten kanssa. Katso lyhyt video (1:32).

Kilpailuta betoniseinän maalaus
Kodinplazan avulla.

Pyydä tarjoukset yrityksiltä