Seinän eristäminen

Tarvitsetko palvelua seinän eristäminen?

  • Kilpailuta kaikki alueesi yritykset
  • Vastaanota useita tarjouksia nopeasti
  • Valitse sinulle paras yritys ja säästä jopa 30 %
Jätä tarjouspyyntö palvelusta seinän eristäminen

Seinien eristykset kaikkialla Suomessa

Seinien eristystyöt voidaan toteuttaa monilla eri tavoin riippuen talon tai rakennuksen ominaisuuksista.

Vertaile seinän eristys helposti

Minkälaista seinää oletkaan eristämässä, löydät seinäeristämisen ammattilaiset Kodinplazasta. Tietoa:

  • oikeaoppinen eristys on monesti varsin taloudellinen ratkaisu
  • taloudellisuuden lisäksi myös käyttömukavuus kasvaa
  • usein eristys kohdistuu kiinteistön ulkoseinään

Sisältäpäin tapahtuva eristys

Monesti ulkoseinän eristys on varsin hyvä ajatus, sillä sen avulla voidaan pienentää tuntuvasti lämmitykseen käytettäviä euroja. Myös asumismukavuus ja –viihtyvyys kasvaa, sillä sisätiloissa esiintyvä vedontunne vähenee.

Sisäpuolelle tai sisäpuolelta tehtävässä eristyksessä kannattaa aina ottaa huomioon tarvittavilta osin höyrynsulku, joka olisi hyvä asentaa eristeistä katsottuna niiden lämpimälle puolelle. Mikäli höyrynsulku päätetään tehdä muilla tavoin, on riskinä mahdollisesti kosteuden jääminen rakenteisiin ja sitä kautta erilaisten homevaurioiden mahdollinen syntyminen.

Eristystavat ja niihin liittyvät parhaat käytännöt vaihtelevat pitkälti kohteen ominaisuuksien mukaan. Kodinplazan kautta jätetään tarjouspyyntöjä esimerkiksi hirsiseinän, betoniseinän, puuseinän, kiviseinän sekä tiiliseinän eristyksistä.

Ulkopuolelta tapahtuva eristys

Nyrkkisääntö on, että seinään kohdistuvat eristystyöt ovat ainakin lähtökohtaisesti turvallisempia suorittaa ulkopuolelta, sillä vanha rakenne jää silloin lämpimälle puolelle. Tämä edesauttaa kosteuden kulkeutumista pois ja lisää myös ulkoseinän eristyskykyä. Yksi ulkopuolisen eristyksen etuja on myös sen huomaamattomuus – eristystyöt eivät vaikuta asumiseen eikä eristäminen pienennä sisätilojen pinta-alaa.

Seinän lisäeristys pienentää kulutusta

Esimerkiksi remontti- tai saneerauskohteissa seiniin kohdistuva lisäeristäminen on suosittua, sillä sen avulla voidaan tuntuvasti pienentää lämpöhukkaa ja sitä kautta myös energiankulutusta. Taloudellisuuden lisäksi monesti myös seinän kosteustekniset ominaisuudet parantuvat, jolloin homevaurioiden riski pienenee.

Seinän lämmöneristys voidaan tapauskohtaisesti toteuttaa useilla eri tavoilla ja yleensä se tehdään ns. jälkiasennuksena tukemaan jo olemassa olevia eristeitä. Eristyksen voi tehdä esimerkiksi puhallusvillalla tai Finnfoamilla.

Kilpailuta seinän eristäminen
Kodinplazan avulla.

Pyydä tarjoukset yrityksiltä