Seinän eristäminen

Seinän eristäminen

Seinän eristäminen

Tarvitsetko palvelua seinän eristäminen?

Kilpailuta seinän eristäminen nopeasti yhdellä tarjouspyynnöllä

Vastaanota useita tarjouksia ja löydä tilanteeseesi parhaiten sopiva ratkaisu

Seinän eristäminen – Mitä tarkoittaa seinän eristäminen?

Päivitetty: 07.09.2023 klo 20:09

Erilaisten seinien eristys, myös lisäeristys, voidaan toteuttaa niin sisäpuolelta kuin ulkopuolelta. Eristettävä seinä voi olla esimerkiksi kylmä ulkoseinä tai vaikkapa puurakenteinen sisäseinä tai väliseinä.

Mitä maksaa seinän eristäminen?

Katso hintasivu: Seinän eristäminen hinta

Saako seinän eristämisestä kotitalousvähennystä?

Palvelusta seinän eristäminen saa kotitalousvähennystä. Seinän eristäminen on verohallinnon mukaan remontointia, eli kunnossapito- ja perusparannustyötä ja vuonna 2023 seinän eristämisen kotitalousvähennyksen maksimimäärä on 2 250 € per henkilö. Saat vähentää 40 % työn osuudesta sellaisen yrityksen palveluista, joka kuuluu ennakkoperintärekisteriin. Omavastuun määrä per henkilö on 100 € vuodessa. Ajantasainen sekä mahdollisesti muuttunut tieto kannattaa kuitenkin aina tarkistaa verottajan sivuilta.

Lisätietoja:

Kotitalousvähennyslaskuri - Vero.fi

Kotitalousvähennyksen Ohje 2023 - Vero.fi

Kotitalousvähennyksen edellytykset - Vero.fi

Sisältäpäin tapahtuva eristys

Monesti ulkoseinän eristys on varsin hyvä ajatus, sillä sen avulla voidaan pienentää tuntuvasti lämmitykseen käytettäviä euroja. Myös asumismukavuus ja –viihtyvyys kasvaa, sillä sisätiloissa esiintyvä vedontunne vähenee.

Sisäpuolelle tai sisäpuolelta tehtävässä eristyksessä kannattaa aina ottaa huomioon tarvittavilta osin höyrynsulku, joka olisi hyvä asentaa eristeistä katsottuna niiden lämpimälle puolelle. Mikäli höyrynsulku päätetään tehdä muilla tavoin, on riskinä mahdollisesti kosteuden jääminen rakenteisiin ja sitä kautta erilaisten homevaurioiden mahdollinen syntyminen.

Eristystavat ja niihin liittyvät parhaat käytännöt vaihtelevat pitkälti kohteen ominaisuuksien mukaan. Kodinplazan kautta jätetään tarjouspyyntöjä esimerkiksi hirsiseinän, betoniseinän, puuseinän, kiviseinän sekä tiiliseinän eristyksistä.

Ulkopuolelta tapahtuva eristys

Nyrkkisääntö on, että seinään kohdistuvat eristystyöt ovat ainakin lähtökohtaisesti turvallisempia suorittaa ulkopuolelta, sillä vanha rakenne jää silloin lämpimälle puolelle. Tämä edesauttaa kosteuden kulkeutumista pois ja lisää myös ulkoseinän eristyskykyä. Yksi ulkopuolisen eristyksen etuja on myös sen huomaamattomuus – eristystyöt eivät vaikuta asumiseen eikä eristäminen pienennä sisätilojen pinta-alaa.

Seinän lisäeristys pienentää kulutusta

Esimerkiksi remontti- tai saneerauskohteissa seiniin kohdistuva lisäeristäminen on suosittua, sillä sen avulla voidaan tuntuvasti pienentää lämpöhukkaa ja sitä kautta myös energiankulutusta. Taloudellisuuden lisäksi monesti myös seinän kosteustekniset ominaisuudet parantuvat, jolloin homevaurioiden riski pienenee.

Seinän lämmöneristys voidaan tapauskohtaisesti toteuttaa useilla eri tavoilla ja yleensä se tehdään ns. jälkiasennuksena tukemaan jo olemassa olevia eristeitä. Eristyksen voi tehdä esimerkiksi puhallusvillalla tai Finnfoamilla.

Tutustu jätettyihin tarjouspyyntöihin

Turvaa onnistumisesi ja vertaile palveluntarjoajat Kodinplazan avulla

Kauttamme tavoitat helposti yhdellä tarjouspyynnöllä alueellasi toimivat sekä tarjouspyynnöistäsi kiinnostuneet palveluntarjoajat.

Palvelussa voi vertailla esimerkiksi yritysten hintoja, arvosteluja, palvelusisältöjä, takuita, rekisteritietoja sekä aikatauluja.

100% suomalainen palvelu. Tarjouspyynnön jättäminen ei sido palvelun tilaamiseen.

Seinän eristäminen

Kilpailuta seinän eristäminen Kodinplazan avulla

Pyydä tarjoukset yrityksiltä