Seinän korjaus

Seinän korjaus

Seinän korjaus

Tarvitsetko palvelua
Seinän korjaus?

Kilpailuta seinän korjaus nopeasti yhdellä tarjouspyynnöllä

Vastaanota useita tarjouksia ja löydä tilanteeseesi sopiva ratkaisu

Mitä tarkoittaa seinän korjaus?

Päivitetty: 05.02.2024 klo 16:02

Onko seinässä reikä, halkeama tai kolo? Erilaisten seinien paikkaus tai korjaaminen tekee seinästä taas uudenveroisen. Korjattava seinä voi olla esimerkiksi gyproc- tai kipsilevyseinä, siporex-harkkoseinä, rapattu sisäseinä, lastulevyseinä tai vaikkapa puuverhoiltu ulkoseinä.

Mitä maksaa seinän korjaus?

Katso hintasivu: Seinän korjaus hinta

Saako seinän korjauksesta kotitalousvähennystä?

Palvelusta seinän korjaus saa kotitalousvähennystä. Seinän korjaus on verohallinnon mukaan remontointia, eli kunnossapito- ja perusparannustyötä ja vuonna 2024 seinän korjauksen kotitalousvähennyksen maksimimäärä on 2 250 € per henkilö. Saat vähentää 40 % työn osuudesta sellaisen yrityksen palveluista, joka kuuluu ennakkoperintärekisteriin. Omavastuun määrä per henkilö on 100 € vuodessa. Ajantasainen sekä mahdollisesti muuttunut tieto kannattaa kuitenkin aina tarkistaa verottajan sivuilta.

Lisätietoja:

Kotitalousvähennyslaskuri - Vero.fi

Kotitalousvähennyksen Ohje 2023 - Vero.fi

Kotitalousvähennyksen edellytykset - Vero.fi

Gyproc-seinän eli kipsilevyn paikkaus

Kipsilevyn paikkaaminen on yleisimpiä sisätiloissa tehtäviä seinänpaikkauksia. Toiseksi yleisimpiä ovat betoniseinien korjaukset, mutta niitä käsitellään tarkemmin niiden omalla sivulla.

Riippuen tietenkin kipsilevyseinän vaurion laajuudesta, voidaan kipsilevyseinän paikkaus ja korjaus mitoittaa sen mukaan. Suuremmissa vaurioissa Gyproc-levyn paikkaus aloitetaan murtumakohdan laajuuden selvittämisellä eli kuinka laajalle alueelle se ulottuu. Murtumakohdan kaikille sivuille voidaan jättää noin 2–5 senttimetriä tilaa ja piirtää sen ympärille suorakulmio. Vaurioituneen alueen voi poistaa esimerkiksi mattoveistä apuna käyttäen.

Irrotetun palan kohdalle mitoitetaan tarkasti uusi pala, joka kiinnitetään vanhan kipsilevyn takapuolelle asennettavien tukilistojen avulla. Lopuksi pinta voidaan käsitellä epätasaisuuksien ja muiden rakojen osalta kipsilevytasoitteella.

Pienemmät vauriot, kuten kipsilevyn kolojen paikkaus voidaan tehdä kipsilevypaikkojen avulla, jotka asennetaan puhdistuksen ja esikäsittelyn jälkeen levyn pinnalle reiän päälle. Kitti levitetään laajalle alueelle, jonka jälkeen se hiotaan ja pinta käsitellään halutulla tavalla.

Muita seiniin liittyviä korjaustöitä

Kuten arvata saattaa, niin sisätiloissa kuin ulkotiloissakin seinien pinnoilla saattaa olla monenlaisia vaurioita esimerkiksi puhtaasti asumiseen liittyvistä syistä tai rakenteiden elämisestä johtuvista syistä. Katso tästä yleisimpiä seinäpintoihin kohdistuvia korjaustöitä:

 • propun reiän paikkaus
  • proppu kannattaa ensin ottaa kokonaisuudessaan ulos ja mahdolliset reunahapsut hioa varovasti pois
  • reiän voi täyttää esimerkiksi vesiliukoisen pakkelin avulla
 • muiden reikien paikkaus
  • ruuvin, porausreikien tai muun esimerkiksi huonekalujen kiinnityksestä syntyneen seinän reiän paikkaus voidaan tehdä hyvin pitkälti samalla tavalla kuin propunkin
  • jos jäljet halutaan kokonaan peittoon, tulee yleensä pinta käsitellä jollakin tasoitteella, hioa tasaiseksi ja esimerkiksi maalata uudelleen
 • halkeaman korjaus (ulkona tai sisällä)
  • seinässä olevien halkeamien paikkaus vaihtelee pitkälti seinäpinnan materiaalin sekä sen sijainnin mukaan
  • esimerkiksi tiiliseinän halkeaman korjaaminen eroaa kipsilevyseinän halkeaman korjauksesta
 • lastulevyn paikkaus
  • lastulevyseinän paikkaaminen voi mahdollisesti myötäillä kipsilevyjen ohjeita, jossa tarttumispinnan rakentaminen on hyödyllistä
  • kipsiä ja uretaania voi käyttää tarpeen mukaan

Tutustu seinän korjauksesta jätettyihin tarjouspyyntöihin

Liity tuhansien suomalaisten joukkoon ja löydä palveluntarjoaja palvelulle seinän korjaus.

Turvaa onnistumisesi ja vertaile palveluntarjoajat Kodinplazan avulla

Kauttamme tavoitat helposti yhdellä tarjouspyynnöllä alueellasi toimivat sekä tarjouspyynnöistäsi kiinnostuneet palveluntarjoajat.

Palvelussa voi vertaille esimerkiksi yritysten hintoja, arvosteluja, palvelusisältöjä, takuita sekä aikatauluja.

100% suomalainen palvelu. Tarjouspyynnön jättäminen ei sido palvelun tilaamiseen.

Muita aiheeseen liittyviä palveluita

Tiiliseinän korjaus Betoniseinän korjaus
Seinän korjaus

Kilpailuta seinän korjaus Kodinplazan avulla

Pyydä tarjoukset yrityksiltä