Väliseinän purku

Väliseinän purku – Mitä tarkoittaa väliseinän purku?

Väliseinän purku

Tarvitsetko palvelua väliseinän purku?

Kilpailuta väliseinän purku nopeasti yhdellä tarjouspyynnöllä

Vastaanota useita tarjouksia ja löydä tilanteeseesi parhaiten sopiva ratkaisu

Väliseinän purku – Lue usein kysytyt kysymykset

Päivitetty: 14.09.2023 klo 23:09

Sisätiloissa olevien seinien purkaminen tai poisto voidaan tehdä monista erilaisista syistä, kuten tilan muuttamisesta avarammaksi. Purettava seinä voi olla esimerkiksi kevyt, kantava tai ei-kantava.

Mitä maksaa väliseinän purku?

Katso hintasivu: Väliseinän purku hinta

Saako väliseinän purusta kotitalousvähennystä?

Palvelusta väliseinän purku saa kotitalousvähennystä. Väliseinän purku on verohallinnon mukaan remontointia, eli kunnossapito- ja perusparannustyötä ja vuonna 2023 väliseinän purkamisen kotitalousvähennyksen maksimimäärä on 2 250 € per henkilö. Saat vähentää 40 % työn osuudesta sellaisen yrityksen palveluista, joka kuuluu ennakkoperintärekisteriin. Omavastuun määrä per henkilö on 100 € vuodessa. Ajantasainen sekä mahdollisesti muuttunut tieto kannattaa kuitenkin aina tarkistaa verottajan sivuilta.

Lisätietoja:

Kotitalousvähennyslaskuri - Vero.fi

Kotitalousvähennyksen Ohje 2023 - Vero.fi

Kotitalousvähennyksen edellytykset - Vero.fi

Kevyen seinän purku

Kevyt väliseinä tarkoittaa sellaista seinää, joka ei ratkaisevalla tavalla tue kodin, kiinteistön tai muun rakennuksen rakenteita. Kevyitä seiniä käytetään enemmänkin erilaisten tilojen ja pohjaratkaisujen jäsentelyyn ja muokkaamiseen. Nämä ns. tilanjakajat ovat helpompia rakentaa ja silloin ne ovat myös helpompia purkaa jos myöhemmin esimerkiksi erilaiset muuttavat tarpeet niin vaativat.

Kun kevyttä seinää lähdetään ”kaatamaan” eli ottamaan pois, kannattaa työ suunnitella huolellisesti alusta saakka. Kun suunnittelu on tehty hyvin, on väliseinä mahdollista purkaa yllättävänkin siististi ja helposti.

Vaiheet seinän purussa

Purkamiseen liittyy muutamia erilaisia vaiheita sen perusteella, mihin väliseinä on kiinnitetty tai millaisten pintojen kanssa se on kosketuksissa:

 • seinäpinnat
  • yleensä väliseinä on kiinnitetty sitä ympäröiviin seiniin seinätolppien avulla
  • niiden irrottaminen kannattaa tehdä rauhassa ja varovasti siten, että seiniin jäisi mahdollisimman vähän jälkiä
  • vaikka jälkiä jäisikin, voidaan ne peittää suhteellisen helposti esimerkiksi tasoitteella
 • kattopinnat
  • myös sisätilan kattoon jää entisestä seinästä johtuen aukko
  • aukon voi täyttää esimerkiksi kipsilevyllä, tasoitteella sekä uudella maalipinnalla
 • lattiapinnat
  • yleensä lattia käsitellään viimeisenä seinien ja katon jälkeen
  • seinän jättämä aukko on mahdollista paikata esimerkiksi täysin samalla materiaalilla, eri materiaalilla tai vaihtaa lattiamateriaali remontin yhteydessä kauttaaltaan

Kerrostalo, sähköt ja muita huomioita

Kerrostalossa olennaista on tietenkin ensin selvittää väliseinän kantavuus eli onko kyseessä kevyt vai kantava seinä. Nyrkkisääntö on, että purku lupa tarvitaan kantaville seinille, mutta väliseinän voi purkaa ilman lupaa. Toisaalta lupa tarvitaan myös niissä tilanteissa, joissa esimerkiksi huoneen tai muun tilan paikkoja vaihdellaan. Esimerkki tällaisesta voisi olla keittiön tai kylpyhuoneen siirtäminen toiseen tilaan.

Toisinaan väliseinässä kulkee myös sähköt ja niihin on saatettu liittää pistorasioita, valaisinkatkaisijoita tai muita. Uudet linjat ja vedot kannattaa suunnitella aina yhdessä sähkömiehen kanssa.

Tutustu jätettyihin tarjouspyyntöihin

Turvaa onnistumisesi ja vertaile palveluntarjoajat Kodinplazan avulla

Kauttamme tavoitat helposti yhdellä tarjouspyynnöllä alueellasi toimivat sekä tarjouspyynnöistäsi kiinnostuneet palveluntarjoajat.

Palvelussa voi vertailla esimerkiksi yritysten hintoja, arvosteluja, palvelusisältöjä, takuita, rekisteritietoja sekä aikatauluja.

100% suomalainen palvelu. Tarjouspyynnön jättäminen ei sido palvelun tilaamiseen.

Muut aiheeseen liittyvät palvelut

Kantavan seinän purkaminen
Väliseinän purku

Kilpailuta väliseinän purku Kodinplazan avulla

Pyydä tarjoukset yrityksiltä