Mineriitti-seinän maalaus

Mineriitti-seinän maalaus hinta

Mineriitti-seinän maalaus

Kilpailuta mineriitti-seinän maalaus

Vertaile alueesi maalausyritykset ja selvitä mineriitti-seinän maalaus hinta

Vastaanota useita tarjouksia ja löydä tilanteeseesi sopiva ratkaisu

Mitä maksaa mineriitti-seinän maalaus?

Mineriitti-seinän maalauksen hinta on keskimäärin noin 8 € – 15 € per neliömetri riippuen seinän kunnosta, tarvittavista pohjatöistä, käytettävistä maaleista ja työn laajuudesta sekä sijainnista. Esimerkiksi noin 100 m2 mineriitti-seinän maalaus hyvällä pohjatyöllä voisi maksaa 1 150 €.

Mitä tarkoittaa mineriitti-seinän maalaus?

Katso tietosivu: Mineriitti-seinän maalaus

Mistä tai miten mineriitti-seinän maalauksen hinta muodostuu?

Mineriitti-seinän maalauksen hinta muodostuu useista tekijöistä, jotka vaikuttavat kokonaiskustannuksiin. Tässä on tärkeimmät hintoihin vaikuttavat tekijät:

Pinnan esikäsittely

Ensinnäkin mineriitti-seinän kunto ja tarvittavat esikäsittelytoimenpiteet vaikuttavat hintaan. Pinnan täytyy olla puhdas, ja mahdolliset vauriot, kuten halkeamat, tulee korjata ennen maalausta. Puhdistus ja korjaustyöt voivat lisätä projektin kokonaiskustannuksia merkittävästi.

Maalausmateriaalit

Maalien ja muiden tarvittavien aineiden, kuten pohjusteiden ja pintamaalien, hinta vaihtelee. Laadukkaammat maalausaineet ovat usein kalliimpia, mutta ne voivat tarjota paremman ja kestävämmän lopputuloksen. Paljonko maalia tarvitaan, riippuu maalattavan pinnan koosta.

Työn laajuus

Maalausurakan laajuus vaikuttaa myös hintaan. Isommat seinäpinnat vaativat enemmän aikaa ja materiaaleja. Myös mahdollisten koristeellisten yksityiskohtien maalaus voi lisätä työhön kuluvaa aikaa ja siten kustannuksia.

Työn suorittajan kokemus ja ammattitaito

Ammattimaalareilla on yleensä korkeampi tuntiveloitus, mutta he voivat myös tarjota laadukkaamman ja kestävämmän lopputuloksen. Kokeneet tekijät voivat työskennellä nopeammin ja tehokkaammin, mikä voi vaikuttaa kokonaiskustannuksiin vähentävästi.

Työvälineet ja kalusto

Erikoistyövälineet, kuten telineet, nosturit tai maalausruiskut, voivat lisätä maalausprojektin kustannuksia. Usein ammattilaiset tuovat omat työvälineensä, mutta jos erikoiskalustoa tarvitaan, se voi näkyä hinnassa.

Työskentelyolosuhteet

Jos maalattava seinä sijaitsee vaikeasti saavutettavassa paikassa, työ voi vaatia erityisjärjestelyjä, mikä lisää kustannuksia. Esimerkiksi korkean rakennuksen ulkoseinien maalaus voi vaatia telineitä tai nostureita, mikä nostaa hintaa.

Vuodenaika ja ajoitus

Vuodenaika voi vaikuttaa maalaustyön suorittamiseen. Esimerkiksi ulkoseinien maalaus on suositeltavaa tehdä lämpimällä ja kuivalla säällä, joka saattaa vaikuttaa kustannuksiin sesonkiaikana. Maalareiden mahdollinen kiire, työjonot ja sääolosuhteet vaikuttavat hinnoitteluun.

Näiden tekijöiden perusteella mineriitti-seinän maalauksen hinta voi vaihdella huomattavasti. On tärkeää pyytää tarjouksia eri toimijoilta ja vertailla niitä huolellisesti, jotta löydät parhaan ratkaisun omiin tarpeisiisi.

Mistä mineriitti-seinän maalauksen hintaerot johtuvat eri toimijoiden välillä?

Mineriitti-seinän maalauksen hintaerot eri toimijoiden välillä voivat johtua useista eri tekijöistä. Alla on esitelty yleisimpiä syitä näihin hintaeroihin:

1. Työn laatu ja ammattitaito

Ensimmäinen merkittävä tekijä hintaeroissa on työn laatu ja toimijoiden ammattitaito. Kokenut ja ammattitaitoinen maalausyritys, joka takaa korkealaatuisen työnjäljen ja pitkän keston, saattaa veloittaa enemmän. Tämä johtuu siitä, että heillä on yleensä paremmat resurssit, osaavampi henkilökunta ja laadukkaammat työvälineet.

2. Käytettävät materiaalit

Myös maalauksen hintaan vaikuttavat käytettävät materiaalit. Korkealaatuiset maalit ja pohjustusaineet maksavat enemmän kuin halvemmat vaihtoehdot. Laadukkaammat materiaalit tarjoavat paremman suojan ja pidemmän elinkaaren mineriitti-seinälle, mikä voi nostaa työn hintaa.

3. Työmenetelmät

Työmenetelmät ja maalausprosessit voivat vaihdella eri toimijoiden välillä. Esimerkiksi joidenkin toimijoiden voi olla tarpeen suorittaa laajempi vanhan pinnan puhdistus tai pohjustus ennen maalausta, mikä lisää työhön käytettyä aikaa ja kustannuksia. Toiset taas saattavat suorittaa maalauksen yksinkertaisemmin ja nopeammin, minkä vuoksi hinta voi olla edullisempi.

4. Työmaaolosuhteet ja työn laajuus

Työmaan erityisolosuhteet, kuten seinän pinta-ala, sijainti ja kunto, voivat myös vaikuttaa hintaan. Esimerkiksi korkean tai vaikeapääsyisen seinän maalaaminen saattaa vaatia erityisvälineitä, kuten telineitä tai nostureita, mikä lisää kustannuksia. Lisäksi suurempi tai huonokuntoisempi seinä vaatii enemmän työtä ja materiaaleja.

5. Yrityksen yleiskustannukset

Yrityksen yleiskustannukset, kuten liiketoiminnan ylläpito, vakuutukset, luvat ja työntekijöiden palkat, vaikuttavat palvelun hintaan. Suuremmilla yrityksillä voi olla korkeammat yleiskustannukset, jotka heijastuvat asiakkailta perittävään hintaan. Pienemmät toimijat voivat olla joustavampia hinnoittelussaan.

6. Takuut ja lisäpalvelut

Toimijat, jotka tarjoavat pidempiä takuita ja lisäpalveluita, kuten huolto- ja ylläpitosopimuksia, saattavat veloittaa enemmän. Nämä lisäpalvelut tuovat asiakkaalle lisäarvoa ja varmuutta työn jäljen kestävyydestä ja mahdollisista korjauksista.

Näiden tekijöiden vuoksi hintaerot voivat olla merkittäviä eri toimijoiden välillä. On suositeltavaa, että asiakkaat vertailevat paitsi hintoja myös tarjottujen palveluiden sisältöjä ja yritysten kokemuksia ennen päätöksen tekemistä.

Saako palvelusta kotitalousvähennystä?

Palvelusta mineriitti-seinän maalaus saa kotitalousvähennystä. Mineriitti-seinän maalaus on verohallinnon mukaan remontointia, eli kunnossapito- ja perusparannustyötä ja vuonna 2024 mineriitti-seinän maalauksen kotitalousvähennyksen maksimimäärä on 2 250 € per henkilö. Saat vähentää 40 % työn osuudesta sellaisen yrityksen palveluista, joka kuuluu ennakkoperintärekisteriin. Omavastuun määrä per henkilö on 100 € vuodessa. Ajantasainen sekä mahdollisesti muuttunut tieto kannattaa kuitenkin aina tarkistaa verottajan sivuilta.

Lisätietoja:

Kotitalousvähennyslaskuri - Vero.fi

Kotitalousvähennyksen Ohje 2023 - Vero.fi

Kotitalousvähennyksen edellytykset - Vero.fi

Mitä valmistelutöitä tarvitaan ennen mineriitti-seinän maalausta?

Ennen mineriitti-seinän maalausta tarvitaan useita valmistelutöitä, jotta lopputulos on kestävä ja kaunis:

 • Pintojen puhdistus: Pese seinät huolellisesti sopivalla pesuaineella, jotta lika, rasva ja muut epäpuhtaudet poistuvat.
 • Mahdollisten kasvien ja kasvustojen poisto: Poista seinältä kasvit ja sammalkasvustot, jotka voivat haitata maalin tarttumista.
 • Kyttäys: Tarkista seinä huolellisesti mahdollisten vaurioiden, kuten halkeamien tai lohkeamien, varalta. Korjaa nämä ennen maalausta.
 • Hionta: Hio seinän pinta, jotta maali tarttuu paremmin. Käytä siihen sopivaa hiomapaperia.
 • Alustatöiden tarkistus: Varmista, että seinän rakenteet ja mahdolliset aikaisemmat maalikerrokset ovat ehjät ja hyvin kiinni.
 • Pohjamaalin käyttö: Levitä tarvittaessa pohjamaali, joka parantaa varsinaisen maalin tarttuvuutta ja kestävyyttä.
 • Suojaukset: Suojaa ympäröivät alueet, kuten ikkunat, ovet ja lattiat, jotta ne eivät saa maaliroiskeita.

Näiden valmistelutöiden huolellinen suorittaminen takaa, että maalaus sujuu ongelmitta ja lopputulos on pitkäikäinen ja siisti.

Millaisia maaleja suositellaan mineriitti-seinän maalaamiseen?

Mineriittiseinän maalaamiseen suositellaan käyttämään erityisesti ulkokäyttöön tarkoitettuja maaleja, jotka kestävät vaihtelevia sääolosuhteita ja tarjoavat pitkäkestoisen suojan. Markkinoilla on useita vaihtoehtoja, joista seuraavat ovat erityisen suositeltavia mineriittiseinille:

 • Akryylimaalit: Akryylimaalit ovat erittäin kestäviä ja joustavia, mikä tekee niistä erinomaisen valinnan ulkoseinien maalaamiseen. Ne kestävät hyvin UV-säteilyä, kosteutta ja lämpötilanvaihteluita.
 • Silikonipohjaiset maalit: Silikonimaaleilla on hyvä veden- ja säänkestävyys sekä erinomainen hengittävyys, mikä auttaa estämään kosteuden kertymistä seinän rakenteisiin.
 • Silikonihartsimaalit: Tämäntyyppiset maalit yhdistävät sekä silikonin että akryylin parhaat ominaisuudet, tarjoten erittäin kestävän ja vettähylkivän pintakäsittelyn samalla kun ne ovat joustavia ja hengittäviä.
 • Epoksimaalit: Vaikka epoksimaalit eivät ole yhtä hengittäviä kuin akryyli- tai silikonimaalit, ne tarjoavat erittäin kestävän ja kemikaaleja kestävän pinnan, mikä voi olla hyödyllistä erityisen vaativissa olosuhteissa.
 • Alkydimaalit: Nämä maalit tarjoavat hyvän tarttuvuuden ja säänkestävyyden, mutta niiden käyttö voi olla rajoitettua, koska ne eivät ole yhtä joustavia kuin esimerkiksi akryylimaalit.

Maalausprosessin onnistuminen riippuu myös asianmukaisesta pohjustuksesta. Mineriittiseinät on hyvä puhdistaa huolellisesti ennen maalausta lika- ja kasvustojäämien poistamiseksi. Käytä tarvittaessa sammaleenpoistoaineita ja huuhtele seinät perusteellisesti vedellä. Primerin käyttö voi myös olla tarpeellista erityisesti, jos seinä on aiemmin maalaamaton tai siinä on merkittäviä vaurioita.

Valitse huolella maali, joka on tarkoitettu juuri ulkokäyttöön ja kiinnitä huomiota valmistajan antamiin ohjeisiin koskien maalin levittämistä ja kuivumisaikoja. Näin varmistat, että mineriittiseinäsi saa parhaan mahdollisen suojan ja viimeistelyn.

Mikä on paras aika vuodesta maalata mineriitti-seinä?

Maalaukselle otollisin ajankohta ulkotiloissa, kuten mineriitti-seinän maalaamisessa, on keväällä, kesällä tai alkusyksystä. Tarkemmin sanottuna paras aika sijoittuu yleensä toukokuusta syyskuuhun, sillä silloin sääolosuhteet ovat suotuisimmat. Tässä muutamia keskeisiä seikkoja, joita on hyvä huomioida ajankohtaa valitessa:

Lämpötila

Optimaalinen lämpötila ulkomaalaukselle on noin 10-25 °C. Liian kylmässä maali ei leviä kunnolla eikä kuivuminen ole optimaalista, kun taas liian kuumassa maali voi kuivua liian nopeasti, mikä voi vaikuttaa lopputuloksen laatuun.

Kosteus

Kosteus on toinen merkittävä tekijä, joka vaikuttaa maalauksen onnistumiseen. Ilman suhteellisen kosteuden tulisi olla alle 80 %, sillä korkeampi kosteus voi hidastaa kuivumista ja heikentää maalin tarttuvuutta. Maalaaminen kannattaa siis ajoittaa sellaisiin päiviin, jolloin sateen riski on pieni ja ilmankosteus on hallinnassa.

Aurinko

Suora auringonpaiste voi myös olla haaste. Maalaaminen suorassa auringonvalossa saa maalin kuivumaan liian nopeasti, mikä saattaa aiheuttaa epätasaisuuksia ja halkeamia. Parasta on maalata joko varjoisassa paikassa tai hyödyntää aamu- ja iltatunteja, kun aurinko ei paista suoraan maalattavalle pinnalle.

Tuuli

Voimakkaat tuulet voivat sekä haitata maalausprosessia että kuljettaa roskia märkään maaliin. Tuulettomampana päivänä maalaustyö sujuu helpommin ja lopputulos on todennäköisemmin siisti.

Näiden seikkojen huomioiminen auttaa varmistamaan, että mineriitti-seinän maalaus onnistuu parhaalla mahdollisella tavalla ja että lopputulos on kestävä ja siisti. Yhteenvetona paras ajankohta mineriitti-seinän maalaukseen on myöhään keväällä, kesällä tai varhain syksyllä, lämpötilan, kosteuden ja muiden sääolosuhteiden ollessa suotuisat.

Mitkä ovat yleisimmät virheet mineriitti-seinän maalaamisessa ja miten välttää ne?

Mineriitti-seinän maalauksessa on joitakin yleisiä virheitä, joita voidaan välttää huolellisella valmistelulla ja oikeiden menetelmien käytöllä. Tässä ovat yleisimmät virheet ja ohjeet niiden välttämiseksi:

Puutteellinen puhdistus

Yksi yleisimmistä virheistä on mineriitti-seinän riittämätön puhdistus ennen maalaamista. Mineriitti-levyt voivat kerätä likaa, pölyä ja kosteusjäämiä, jotka heikentävät maalin tarttumista.

Miten välttää: Käytä painepesuria seinän puhdistamiseen ja poista kaikki kasvustot, kuten levä ja home, sopivilla kemikaaleilla. Anna seinän kuivua täysin ennen maalaamista.

Vääränlaisen maalin käyttö

Mineriitti-seinät vaativat erityistä maalia, jolla on hyvä tarttuvuus ja joustavuus. Väärä maali ei välttämättä kiinnity kunnolla tai voi halkeilla ajan myötä.

Miten välttää: Käytä erityisesti ulkokäyttöön soveltuvaa elastomeerimaalia, joka on tarkoitettu kuitusementti- ja mineriittipinnoille. Varmista maalin sopivuus maalin valmistajan ohjeista.

Riittämätön pohjamaalaus

Pohjamaalin puute voi johtaa maalin huonoon tarttumiseen ja lyhytikäiseen lopputulokseen.

Miten välttää: Levitä aina pohjamaali, joka on yhteensopiva mineriitti-pinnan kanssa. Tämä parantaa varsinaisen maalin tarttuvuutta ja suojaa seinää kosteudelta.

Epätasainen maalaus

Epätasainen maalaus voi johtua vääränlaisista työvälineistä tai väärästä levitystekniikasta, mikä johtaa maaliviivoihin ja epätasaisiin pintoihin.

Miten välttää: Käytä laadukkaita siveltimiä ja telaa. Levitä maali tasaisesti ja kerroksittain ohjeiden mukaan. Pidä tauot sallittuina aikoina välttääksesi ylikerrostumista ja valumia.

Sopimattomat sääolosuhteet

Maalaus sateisella tai hyvin kostealla säällä voi heikentää maalin kiinnittymistä ja kuivumisaikaa.

Miten välttää: Valitse maalauspäivät, joilla on kuiva ja leuto sää. Vältä maalausta sateella ja suojaa maalattu alue sateelta vähintään 24 tuntia maalaamisen jälkeen.

Huono jälkikäsittely

Jälkikäsittelyn laiminlyönti voi heikentää maalipinnan kestävyyttä ja estetiikkaa.

Miten välttää: Tarkista maalipinta kuivumisen jälkeen ja korjaa mahdolliset virheet. Käytä tarvittaessa suojapinnoitetta suojaamaan maalipintaa lisäkulumiselta ja sääolosuhteilta.

Huolellinen valmistelu ja oikeiden työkalujen sekä tuotteiden käyttö varmistavat kestävän ja laadukkaan lopputuloksen mineriitti-seinän maalauksessa.

Kuinka kauan mineriitti-seinän maalaustulos kestää ja miten sitä voi ylläpitää?

Mineriitti-seinän maalaustulos voi kestää hyvin hoidettuna 10-15 vuotta, mutta tähän vaikuttavat useat tekijät, kuten maalin laatu, sääolosuhteet ja seinän käyttöympäristö. Jotta maalaustulos pysyisi mahdollisimman pitkään hyvässä kunnossa, säännöllinen ylläpito on tärkeää.

Tekijät, jotka vaikuttavat kestävyyteen

 • Maalin laatu: Korkealaatuiset maalit tarjoavat yleensä paremman keston ja suojaavat pintaa kosteudelta, UV-säteilyltä ja muilta ympäristötekijöiltä.
 • Sääolosuhteet: Alueilla, joissa on voimakas auringonpaiste, paljon sadetta tai suuria lämpötilan vaihteluita, maalipinta kuluu nopeammin.
 • Alustatyöt: Hyvin tehdyt pohjustus- ja pohjamaalaukset varmistavat, että varsinainen maali tarttuu kunnolla ja kestää pidempään.

Ylläpitotoimenpiteet

 1. Pesu ja puhdistus: Puhdista seinäpinnat säännöllisesti, vähintään kerran vuodessa, poistaen lika, sammal ja muu kasvusto. Käytä mietoa pesuainetta ja pehmeää harjaa tai alhaisen paineen pesuria.
 2. Tarkista vauriot: Tarkista seinien kunto säännöllisesti, erityisesti maalipinnan halkeamat ja lohkeamat. Käsittele nämä välittömästi estääksesi kosteuden tunkeutumisen ja vaurioiden laajenemisen.
 3. Huoltomaalaus: Tee tarpeen mukaan huoltomaalausta. Tämä voi tarkoittaa yksittäisten kohtien paikkamaalausta tai laajemman alueen uusintamaalausta muutaman vuoden välein.
 4. Mikrohalkeamien täyttö: Käytä elastista täyttöainetta pienten halkeamien täyttämiseen, jotta estät kosteuden pääsyn seinän rakenteisiin.
 5. Seinän viimeistely: Varmista, että seinän kaikki saumat, ikkunan- ja ovenpielet sekä muut läpiviennit ovat hyvin tiivistettyjä. Tämä estää kosteuden pääsyn ja auttaa säilyttämään maalipinnan pitkään hyvänä.

Säännöllinen ja huolellinen ylläpito on avain mineriitti-seinän maalaustuloksen kestävyyteen. Se auttaa säilyttämään seinän esteettisen ulkonäön ja suojaamaan sen rakenteita tehokkaasti. Noudattamalla näitä ohjeita voit varmistaa, että maalipinta pysyy hyvässä kunnossa mahdollisimman pitkään.

Kodinplaza pähkinänkuoressa

Kodinplaza on suosittu tarjouspyyntöpalvelu, jonka avulla tavoitat yhdellä tarjouspyynnöllä alueellasi toimivat sekä tarjouspyynnöstäsi kiinnostuneet yritykset.

Palvelun käyttäminen on ilmaista eikä sido sinua palvelun tilaamiseen.

Muita aiheeseen liittyviä hintoja

Seinän maalaus hinta Tiiliseinän maalaus hinta Betoniseinän maalaus hinta Hirsiseinän maalaus hinta Ulkoseinän maalaus hinta Kiviseinän maalaus hinta Betonimuurin maalaus hinta Betoniseinän tasoitus ja maalaus hinta Epätasaisen seinän maalaus hinta Eteisen seinän maalaus hinta Gyproc-seinän maalaus hinta Gyproc-seinän tasoitus ja maalaus hinta Hirsiseinän maalaus sisällä hinta Hirsiseinän maalaus ulkoa hinta Hirsiseinän ulkomaalaus hinta

Kilpailuta mineriitti-seinän maalaus hinta Kodinplazan avulla

Pyydä tarjoukset yrityksiltä