Tiiliseinän maalaus

Tarvitsetko palvelua tiiliseinän maalaus?

  • Kilpailuta kaikki alueesi yritykset
  • Vastaanota useita tarjouksia nopeasti
  • Valitse sinulle paras yritys ja säästä jopa 30%
Jätä tarjouspyyntö palvelusta tiiliseinän maalaus 

Tiiliseinien maalaus kannattaa kilpailuttaa

Tiilet ovat suosittuja rakennusmateriaaleja Suomessa ja niitä voidaan maalata niin ulkona kuin sisälläkin.

Vertaile tiiliseinän maalaaminen helposti

Minkälaista tiiliseinää oletkaan maalauttamassa, löydät tiiliseinien ammattimaalarit Kodinplazasta. Tietoa:

  • tiilten maalaamisella voidaan helposti muuttaa sisä- tai ulkoseinän ilmettä
  • ennen maalausta kannattaa korjata mahdolliset halkeamat saumoissa
  • huolellinen tiiliseinän puhdistus takaa hyvän lopputuloksen

Sisällä voidaan vaihtaa esimerkiksi tiilen väriä

Monesti erilaisissa sisätiloissa tiilten kunto on huonontunut tai niiden väriä halutaan muuttaa tilaan paremmin sopivaksi, kuten valkoiseksi. Monissa kodeissa, rakennuksissa ja kiinteistöissä onkin käytetty tiiltä sisustuksessa esimerkiksi yhdellä tai useammalla seinällä. Niiden maalaaminen voidaan tehdä esimerkiksi erilaisten sisustusmaalien avulla, joita voidaan käyttää myös muille koville pinnoille, kuten rappaus- tai betonipinnoille. Yleensä sisustusmaalit soveltuvat täysin uudelle pinnalle tai jo kertaalleen maalatulle tiilipinnalle. Maalauksen voi suorittaa jokaisessa sisätilassa, kuten olohuoneessa tai saunassa.

Ulkona tiiliseinät saavat suojaa

Ennen kuin ryhdytään maalaamaan tiiliseiniä talon tai rakennuksen ulkopuolella, kannattaa mahdolliset halkeamakohdat esimerkiksi tiilten välisissä saumoissa paikata hyvin. Monesti ulko-tiilipinnat ovat alttiita myös erilaiselle kasvustolle, varsinkin jos tontilla tai tontin läheisyydessä on paljon kasvustoa. Puhdistuksessa voi käyttää apuna esimerkiksi teräsharjaa tai painepesuria, jonka jälkeen pintojen kannattaa antaa kuivua kunnolla vaikkapa muutaman päivän ajan.

Kun esivalmistelut on tehty, voidaan itse tiilipintojen maalaus tehdä esimerkiksi pitkäkarvaisella telalla. Riittävä maalimäärän käyttäminen helpottaa hyvän lopputuloksen saamisessa ja tarpeen mukaan tiilipinnat voidaan maalata yhdestä kahteen kertaan.

Lisätietoa tiiliseinien maalauttamisesta

Punaisen tiiliseinän maalaaminen on aihe, josta kannattaa keskustella tarkemmin tiilipintojen maalaukseen erikoistuneiden yritysten kanssa. Tällainen poltettu tiilipinta tunnetaan myös nimellä punatiili ja yleensä niiden pintoja käsitellään ennemminkin ohutrappauksella tai kolmikerrosrappauksella maalaamiseen sijaan. Jokainen tiiliseinä on kuitenkin erilainen ja niitä voidaan käsitellä yksilöllisesti niiden ominaisuuksien mukaan.

Kilpailuta tiiliseinän maalaus
Kodinplazan avulla.

Pyydä tarjoukset yrityksiltä