Ulkoseinän maalaus

Ulkoseinän maalaus

Ulkoseinän maalaus

Tarvitsetko palvelua
Ulkoseinän maalaus?

Kilpailuta ulkoseinän maalaus nopeasti yhdellä tarjouspyynnöllä

Vastaanota useita tarjouksia ja löydä tilanteeseesi sopiva ratkaisu

Ulkoseinän maalaus – Mitä tarkoittaa ulkoseinän maalaus?

Päivitetty: 22.08.2023 klo 07:08

Mitä maksaa ulkoseinän maalaus?

Katso hintasivu: Ulkoseinän maalaus hinta

Saako palvelusta kotitalousvähennystä?

Palvelusta ulkoseinän maalaus saa kotitalousvähennystä. Ulkoseinän maalaus on verohallinnon mukaan remontointia, eli kunnossapito- ja perusparannustyötä ja vuonna 2023 ulkoseinän maalauksen kotitalousvähennyksen maksimimäärä on 2 250 € per henkilö. Saat vähentää 40 % työn osuudesta sellaisen yrityksen palveluista, joka kuuluu ennakkoperintärekisteriin. Omavastuun määrä per henkilö on 100 € vuodessa. Ajantasainen sekä mahdollisesti muuttunut tieto kannattaa kuitenkin aina tarkistaa verottajan sivuilta.

Lisätietoja:

Kotitalousvähennyslaskuri - Vero.fi

Kotitalousvähennyksen Ohje 2023 - Vero.fi

Kotitalousvähennyksen edellytykset - Vero.fi

Ulkoseinän pesu ja maalinpoisto ennen maalausta

Kuten jo yläpuolella mainittiin, on esikäsittely lähes kaikissa maalaustöissä edellytys onnistuneelle lopputulokselle. Pesu sekä tarvittaessa myös vanhan maalin poistaminen ovat varsin yleisiä toimenpiteitä esimerkiksi puisten ulkoseinien osalta. Tiili- tai kivipintaisten ulkoseinien kohdalla monesti riittää huolellinen puhdistus. Saat asiantuntijan tarkan arvion työn kestosta sekä parhaiten soveltuvista menetelmistä jättämällä tarjouspyynnön Kodinplazan kautta.

Erilaisia menetelmiä ja ulkoseinäkohteita

Riippuen ulkoseinän pintamateriaalista, kohteen vaativuudesta ja laajuudesta, voidaan maalaukset suorittaa tapauskohtaisesti esimerkiksi pensselillä, ruiskulla tai telalla. Monien mielestä etenkin puisille pinnoille soveltuu parhaiten pensseli, mutta se on myös eniten aikaa vievä maalaustapa. Toisaalta rapatun ulkoseinän kohdalla paras lopputulos voidaan saada telalla tai ruiskulla. Nyrkkisääntö on, että ulkoseinämaalin tulisi olla hengittävä, oli kyseessä sitten seinien huoltomaalaus tai maalauttaminen ensimmäistä kertaa.

Lisätietoa ulkoseinien maalauttamisesta

Riippumatta vuodenajasta, kohdistuu erilaisten ulkoseinien pintoihin monenlaisia rasituksia. Toisinaan pintoja rasittavat sateet ja tuuli, toisinaan auringonpaiste. Tuulen mukana kulkeutuu myös paljon erilaisia saasteita, kuten likaa ja pienkasvustoa. Huoltamaton ulkoseinä onkin yleensä parempi kasvualusta humukselle, jäkälälle tai sammaleelle. Maalipinnan ensisijainen tehtävä on antaa suojaa ulkoseinälle vuoden jokaisena päivänä.

Ulkoseinien huonosta kunnosta kertovat esimerkiksi maalipintojen hilseily tai lohkeilu, mahdollinen kasvusto ulkoseinän pinnalla tai vanhan värin silminnähtävä haalistuminen. Sopiva lämpötila maalaukselle vaihtelee maalin ominaisuuksien mukaan, ollen kuitenkin yleensä noin 5–20 plusasteen tienoilla. Syksyllä voi maalata vielä varsin hyvin, mutta suoran auringonpaisteen sekä mahdollisen sateenuhkan kanssa kannattaa olla tarkkana.

Tutustu jätettyihin tarjouspyyntöihin

Liity tuhansien suomalaisten joukkoon ja löydä palveluntarjoaja palvelulle ulkoseinän maalaus.

Turvaa onnistumisesi ja vertaile palveluntarjoajat Kodinplazan avulla

Kauttamme tavoitat helposti yhdellä tarjouspyynnöllä alueellasi toimivat sekä tarjouspyynnöistäsi kiinnostuneet palveluntarjoajat.

Palvelussa voi vertaille esimerkiksi yritysten hintoja, arvosteluja, palvelusisältöjä, takuita sekä aikatauluja.

100% suomalainen palvelu. Tarjouspyynnön jättäminen ei sido palvelun tilaamiseen.

Muita aiheeseen liittyviä palveluita

Seinän maalaus Tiiliseinän maalaus Betoniseinän maalaus Hirsiseinän maalaus Kiviseinän maalaus
Ulkoseinän maalaus

Kilpailuta ulkoseinän maalaus Kodinplazan avulla

Pyydä tarjoukset yrityksiltä