Kodinhoitaja

Kodinhoitaja hinta

Kodinhoitaja

Paljonko maksaa kodinhoitaja?

Kodinhoitajan hinta on keskimäärin 558 €

Hinnan vaihteluväli 44 € 1 405 €

Vertaile alueesi yritykset ja löydä tekijä

Selvitä hinnat ja säästä jopa 30 %

kodinhoitajan hinta – Katso hinnat & löydä tekijä 24/7

Mitä maksaa kodinhoitaja?

Päivitetty: 26.03.2024 klo 15:03

Kotiapulainen maksaa käyntikertaa kohden keskimäärin noin 100 € – 150 € tehtävistä ja niihin tarvittavasta ajasta riippuen.

Miten kodinhoitajan hinta muodostuu?

Kodinhoitajan hintaan vaikuttavat esimerkiksi:

  • Mitä tehtäviä kodinhoitajalle annetaan?
  • Kuinka kauan tehtävien suorittamisessa menee?
  • Onko palvelu jatkuvaa vai kertaluonteista?

Kodinapulainen hinnoitellaan tavallisesti tunneittain ja se maksaa noin 35 – 50 €/h. Mikäli palvelua tilaa useasti tai muuten jatkuvasti, voi tuntihinnasta saada alennusta. Kannattaa myös huomioida, että kodinhoitajan työt kuuluvat kotitalousvähennyksen piirin, jolloin palvelusta voi saada jopa 50% alennuksen.

Suurin vaikutus hinnoitteluun on sillä kuinka paljon ja millaisia työtehtäviä apulaiselta tarvitaan. Mitä enemmän apulainen tekee työtunteja, sitä enemmän apulainen maksaa. Toisaalta suurista työmääristä saa todennäköisemmin suurempia alennuksia.

Saako kodinhoitajille kotitalousvähennystä?

Palvelusta kodinhoitaja saa kotitalousvähennystä. Kodinhoitaja on verohallinnon mukaan kotitaloustyötä ja vuonna 2024 kodinhoitajan kotitalousvähennyksen maksimimäärä on 3 500 € per henkilö. Saat vähentää 60 % työn osuudesta sellaisen yrityksen palveluista, joka kuuluu ennakkoperintärekisteriin. Omavastuun määrä per henkilö on 100 € vuodessa. Ajantasainen sekä mahdollisesti muuttunut tieto kannattaa kuitenkin aina tarkistaa verottajan sivuilta.

Lisätietoja:

Kotitalousvähennyslaskuri - Vero.fi

Kotitalousvähennyksen Ohje 2023 - Vero.fi

Kotitalousvähennyksen edellytykset - Vero.fi

Mitä kotiapulainen tekee?

Yleisin kotiapulaisen asiakas on ikääntynyt ihminen, mutta myös lapsiperheet sekä vammaiset voivat tarvita apulaisen apua. Apulainen voi antaa hoitoa sekä hoivaa, mutta myös erilaiset kodin askareet kuuluvat avustajan työtehtäviin.

Esimerkkejä taloudenhoitajan hoitamista askareista:

  • Ruoanlaitto
  • Siivous
  • Pyykinpesu
  • Lastenhoito

Kodinhoitoon kuuluvat työtehtävät voivat vaihdella suuresti. Tavallisesti kodinhoitajan tehtävät sovitaan juuri sinun tarpeidesi ja toiveisi mukaan.

Millainen henkilö on hyvä perhehoitaja?

Hyvä kotiapulainen on ehdottomasti luotettava. Apulainen on myös sosiaalinen sekä ulospäinsuuntautunut. Hän osaa kuunnella sekä keskustella kanssasi sekä olla läsnä. Apulaiselta on hyvä löytyä myös arkeen kuuluvia käytännön taitoja sekä järjestelmällisyyttä. Tällaisessa työssä kokemus voi olla eduksi, mutta uusiakaan avustajia ei kannata karttaa.

Kodinplaza pähkinänkuoressa

Kodinplaza on suosittu tarjouspyyntöpalvelu, jonka avulla tavoitat yhdellä tarjouspyynnöllä alueellasi toimivat sekä tarjouspyynnöstäsi kiinnostuneet yritykset.

Palvelun käyttäminen on ilmaista eikä sido sinua palvelun tilaamiseen.

Muita aiheeseen liittyviä hintoja

Siivouspalvelu hinta Kotisiivous hinta Muuttosiivous hinta Rakennussiivous hinta Siivousfirma hinta Ylläpitosiivous hinta Homesiivous hinta Remonttisiivous hinta Erikoissiivous hinta Rappusiivous hinta Graffitin poisto hinta Tuholaistorjunta hinta Luteiden torjunta hinta Rottien ja hiirien torjunta hinta Otsonointi hinta
Kodinhoitaja hinta

Kilpailuta kodinhoitaja hinta Kodinplazan avulla

Pyydä tarjoukset yrityksiltä