Kodinhoitaja

Kodinhoitaja – Mitä tarkoittaa kodinhoitaja?

Kodinhoitaja

Tarvitsetko palvelua kodinhoitaja?

Kilpailuta kodinhoitaja nopeasti yhdellä tarjouspyynnöllä

Vastaanota useita tarjouksia ja löydä tilanteeseesi parhaiten sopiva ratkaisu

Kodinhoitaja – Lue usein kysytyt kysymykset

Päivitetty: 19.08.2023 klo 17:08

Ammattitaitoiset kodinhoitajat ja kotiapulaiset tarjoavat paljon kaivattua kotiapua erilaisissa arjen askareissa. Kodinhoitoapu sopii niin vanhuksille, vammaisille kuin lapsiperheillekin. Tilanteesta ja tarpeesta riippuen kodinhoitopalvelut voidaan tilata esimerkiksi päiväksi tai vaikkapa säännöllisesti 2 viikon välein.

Mitä maksaa kodinhoitaja?

Katso hintasivu: Kodinhoitaja hinta

Saako kodinhoitajille kotitalousvähennystä?

Palvelusta kodinhoitaja saa kotitalousvähennystä. Kodinhoitaja on verohallinnon mukaan kotitaloustyötä ja vuonna 2023 kodinhoitajan kotitalousvähennyksen maksimimäärä on 3 500 € per henkilö. Saat vähentää 60 % työn osuudesta sellaisen yrityksen palveluista, joka kuuluu ennakkoperintärekisteriin. Omavastuun määrä per henkilö on 100 € vuodessa. Ajantasainen sekä mahdollisesti muuttunut tieto kannattaa kuitenkin aina tarkistaa verottajan sivuilta.

Lisätietoja:

Kotitalousvähennyslaskuri - Vero.fi

Kotitalousvähennyksen Ohje 2023 - Vero.fi

Kotitalousvähennyksen edellytykset - Vero.fi

Mitä kotiapulainen tekee?

Yleisin kotiapulaisen asiakas on ikääntynyt ihminen, mutta myös lapsiperheet sekä vammaiset voivat tarvita apulaisen apua. Apulainen voi antaa hoitoa sekä hoivaa, mutta myös erilaiset kodin askareet kuuluvat avustajan työtehtäviin.

Esimerkkejä taloudenhoitajan hoitamista askareista:

  • Ruoanlaitto
  • Siivous
  • Pyykinpesu
  • Lastenhoito

Kodinhoitoon kuuluvat työtehtävät voivat vaihdella suuresti. Tavallisesti kodinhoitajan tehtävät sovitaan juuri sinun tarpeidesi ja toiveisi mukaan.

Millainen henkilö on hyvä perhehoitaja?

Hyvä kotiapulainen on ehdottomasti luotettava. Apulainen on myös sosiaalinen sekä ulospäinsuuntautunut. Hän osaa kuunnella sekä keskustella kanssasi sekä olla läsnä. Apulaiselta on hyvä löytyä myös arkeen kuuluvia käytännön taitoja sekä järjestelmällisyyttä. Tällaisessa työssä kokemus voi olla eduksi, mutta uusiakaan avustajia ei kannata karttaa.

Tutustu jätettyihin tarjouspyyntöihin

Turvaa onnistumisesi ja vertaile palveluntarjoajat Kodinplazan avulla

Kauttamme tavoitat helposti yhdellä tarjouspyynnöllä alueellasi toimivat sekä tarjouspyynnöistäsi kiinnostuneet palveluntarjoajat.

Palvelussa voi vertailla esimerkiksi yritysten hintoja, arvosteluja, palvelusisältöjä, takuita, rekisteritietoja sekä aikatauluja.

100% suomalainen palvelu. Tarjouspyynnön jättäminen ei sido palvelun tilaamiseen.

Kodinhoitaja

Kilpailuta kodinhoitaja Kodinplazan avulla

Pyydä tarjoukset yrityksiltä