Autovakuutus

Autovakuutus hinta

Autovakuutus

Paljonko maksaa autovakuutus?

Vertaile alueesi yritykset ja löydä tekijä

Selvitä hinnat ja säästä jopa 30 %

Autovakuutuksen hinta – Katso hinnat & löydä tekijä 24/7

Autovakuutus – Selvitä kustannukset ja lue UKK

Päivitetty: 22.11.2022 klo 14:11

Auton vakuutus maksaa keskimäärin noin 140,00 € – 1 350,00 € vuodessa riippuen auton merkistä, mallista, sylinteritilavuudesta sekä vakuutuksen laajuudesta.

Miten autovakuutuksen hinta muodostuu?

Autovakuutuksen hintaan vaikuttavat esimerkiksi:

 • auton merkki ja malli
 • auton sylinteritilavuus
 • autovakuutuksen laajuus
 • oma vahinkohistoria

Vuosikuluja voi arvioida myös kuljettajan tai vakuutuksenottajan vahinkohistorian perusteella. Mitä enemmän vahinkoja ja mitä vähemmän ajoa, sitä kalliimmaksi auton vakuuttaminen muodostuu. Toisaalta monesti myös itse autolla, auton vuosimallilla sekä moottorin tilavuudella on vaikutusta hintoihin. Jos auto on esimerkiksi 47 vuotta sitten valmistettu, on useimpiin kaskoihin sisällytettävän hinauksen hinta todennäköisesti suurempi verrattuna uuteen autoon. Huomaathan, että tarkimman arvion autovakuutusten kuluista saat jättämällä tarjouspyynnön Kodinplazaan.

Saako autovakuutuksesta kotitalousvähennystä?

Palvelusta autovakuutus ei saa kotitalousvähennystä. Ajantasainen sekä mahdollisesti myös muuttunut tieto kannattaa kuitenkin aina tarkistaa verottajan sivuilta.

Lisätietoja:

Kotitalousvähennyksen Ohje 2022 - Vero.fi

Kysytyimpiä kysymyksiä kotitalousvähennyksestä - Vero.fi

Laaja kasko (täyskasko) autolle vai halvin auton vakuutus?

Vastaus kysymykseen riippuu pitkälti kuljettajasta tai vakuutuksen ottajasta itsestään. Mitä korkeampi riskinsietokyky, sitä suppeampi vakuutus yleensä riittää. Ylivoimaisesti halvin auton vakuutus on pelkkä liikennevakuutus, mutta suuri osa korvauksista jää silloin kuljettajan vastuulle. Laaja auton vakuutus, käytetään myös nimitystä täyskasko, voi puolestaan pitää sisällään esimerkiksi sijaisauton oman auton korjauksen ajaksi, tuulilasien vaihdot tai pysäköityyn autoon tehtyjen vahinkojen korvauksen.

Vertaa autovakuutukset netissä

Mistä paras vakuutus autolle? Autovakuutuksen kilpailuttaminen tarkoittaa, että vertaat monia autovakuutuksia sekä niiden sisältöjä keskenään. Autovakuutusvertailun avulla turvaat sujuvasti esimerkiksi raekuuron aiheuttamat vahingot autolle, hirvivahingot tai mahdolliset ulkomaan matkalla tapahtuneet liikennevahingot. Kodinplazan avulla tavoitat yhdellä tarjouspyynnöllä useita vakuutusyhtiöitä.

Autovakuutussopimus kattaa monia eri vahinkoja

Autovakuutussopimuksen sisältö voi olla hyvinkin laaja. Mitä erilaisia turvia omalle autolle voisi esimerkiksi ottaa?

 • pysäköintiturva
  • kattaa esimerkiksi toisen ajoneuvon tekemät vahingot tai ilkivaltana tehdyn avainnaarmutuksen
 • lasiturva
  • mikäli esimerkiksi sivuikkunaan tai tuulilasiin lentää kivi ja lasi rikkoutuu, voi tuulilasin uusimisen laittaa vakuutuksen piikkiin
 • kolarointiturva
  • kattaa esimerkiksi kaikenlaiset törmäykset tai ulosajot tieltä
 • luonnonilmiöturva
  • jos vaikka myrskyn aikana puu sattuisi kaatumaan auton katolle
 • eläinturva
  • kattaa monen eri eläimen aiheuttaman vahingon tai törmäyksen eläimeen, kuteen peuraan tai hirveen
 • ulkomailla ajamisen turva
  • monet tykkäävät matkustella ulkomaille myös omalla autolla ja vahinkojen tapahtuessa ulkomaan vastuuvakuutus korvaa toisen esine- ja henkilövahingot

Kodinplaza pähkinänkuoressa

Kodinplaza on suosittu tarjouspyyntöpalvelu, jonka avulla tavoitat helposti yhdellä tarjouspyynnöllä toimivat sekä tarjouspyynnöstäsi kiinnostuneet palveluntarjoajat.

Palvelun käyttäminen on ilmaista eikä sido palvelun tilaamiseen.

Katso asiakkaidemme kokemuksia Kodinplazasta

Tarjouspyynnön jättäminen on ilmaista. Liity mukaan yli 100 000 käyttäjän joukkoon.

Google icon

Google arvostelut

4.5 tähteä - 113 arvostelua

"Vanhan kaivon pesua ja kunnon arviointia olin vailla. Jo muutamassa päivässä sain tarjouksia, joista löytyi just meidän tarpeisiin sopiva tekijä. Nyt on sovittu, että palataan ajankohtaisesti asiaan."

J

Jo

"Kodinplaza toimii ihan parahultaisen hienosti. Saimme useita yhteydenottoja. Tulijat tiesivät, että muitakin on tulossa tarjoamaan samaa hommaa, joka vaikutti toimintaan. Joukosta poimimme yhden, jolla oli meille sopivat ajatukset ja toimintatyyli. Kiitos Kodinplaza. Ekakerta oli ihan täyskymppi."

E

Eeva

"Aika vähän vastauksia tuli tiedusteluuni, mutta pikaisesti tuli kuitenkin yksi hyvä - se riittää tällä kertaa. Annoin vain neljä tähteä, koska niin harva vastasi tiedusteluuni - se pudotti sen yhden tähden. Palvelulle kyllä annan täydet viisi, koska palvelu on hyvä, ei tarvitse itse kahlata läpi toimijoita."

R

Riitta

Autovakuutus hinta

Kilpailuta autovakuutus hinta Kodinplazan avulla

Pyydä tarjoukset yrityksiltä