Liikennevakuutus

Liikennevakuutus hinta

Liikennevakuutus

Paljonko maksaa liikennevakuutus?

Vertaile alueesi yritykset ja löydä tekijä

Selvitä hinnat ja säästä jopa 30 %

Liikennevakuutuksen hinta – Katso hinnat & löydä tekijä 24/7

Liikennevakuutus – Selvitä kustannukset ja lue UKK

Päivitetty: 21.11.2022 klo 16:11

Liikennevakuutukset maksavat keskimäärin noin 140 € – 1.650 € vuodessa riippuen moottoriajoneuvon tyypistä, mallista ja merkistä, kuljettajan iästä sekä vahinkohistoriasta.

Miten liikennevakuutuksen hinta muodostuu?

Liikennevakuutuksen hintaan vaikuttavat esimerkiksi:

 • moottoriajoneuvon tyyppi, malli ja merkki
 • kuljettajan ikä
 • oma vahinkohistoria ja bonukset

Erilaisten liikennekäytössä olevien moottoriajoneuvojen vakuuttaminen on lakisääteisesti pakollista. Vakuutusten hinnat vaihtelevat paljon ensinnäkin moottoriajoneuvon tyypin perusteella eli onko kyseessä esimerkiksi auto, kevytmoottoripyörä vai moottorikelkka. Toisaalta monesti myös kuljettajan iällä on vaikutus liikennevakuutuksen hintaan. Nuorempi kuljettaja maksaa vakuutuksista tyypillisesti enemmän suhteessa vanhempaan kuljettajaan. Näiden lisäksi kokonaiskustannuksia voi laskea alaspäin omilla bonuksilla sekä puhtaalla vahinkohistorialla. Huomaathan, että tarkimman arvion liikennevakuutusten kuluista saat jättämällä tarjouspyynnön Kodinplazaan.

Saako liikennevakuutuksesta kotitalousvähennystä?

Palvelusta liikennevakuutus ei saa kotitalousvähennystä. Ajantasainen sekä mahdollisesti myös muuttunut tieto kannattaa kuitenkin aina tarkistaa verottajan sivuilta.

Lisätietoja:

Kotitalousvähennyksen Ohje 2022 - Vero.fi

Kysytyimpiä kysymyksiä kotitalousvähennyksestä - Vero.fi

Vertaa liikennevakuutukset netissä

Mistä paras vakuutus liikenteeseen? Liikennevakuutuksen kilpailuttaminen tarkoittaa, että vertaat ainakin muutamia liikennevakuutuksia, hintoja sekä esimerkiksi bonusten kertymisnopeutta keskenään. Kodinplazan avulla tavoitat yhdellä tarjouspyynnöllä useita vakuutusyhtiöitä.

Mitä liikennevakuutukset korvaavat?

Lakisääteisesti pakollinen vakuutus liikenteeseen on tietyllä tapaa moottoriajoneuvon perusturva ja minimivakuutus. Mitä kyseinen vakuutus korvaa?

 • kaikki henkilövahingot
  • leikitään, että pimeällä syyssäällä autoilija huomaa tumma-asuisen jalankulkijan vähän liian myöhään ja auto törmää jalankulkijaan
  • autoilijan vakuutus kattaa esimerkiksi jalankulkijan kuljettamisen sairaalaan, sairaanhoitokulut sekä mahdollisesti myös ansionmenetystä tai kuntoutusta
 • syyttömän osapuolen omaisuusvahingot
  • toisessa esimerkissä autoilija ajaa sääolosuhteet huomioon ottaen hieman liian lujaa alas tietä ja mutkassa menettää autonsa hallinnan
  • auto törmää autokatoksessa olleisiin autoihin sekä aiheuttaa vahinkoja myös omakotitalon sisäänkäyntikuistille
  • autoilijan vakuutuksesta voidaan kattaa esimerkiksi ajoneuvoille sekä rakennukselle aiheutuneet vahingot sekä niiden korjaaminen

Mitä liikennevakuutukset eivät korvaa?

Moottoriajoneuvon omistajan tai kuljettajan riskinsietokyvyn mukaan liikennevakuutusta voi laajentaa esimerkiksi osakaskolla tai täyskaskolla. Kyseiset vakuutukset soveltuvat kattamaan hyvin niitä asioita, joita liikennevakuutukset eivät korvaa:

 • oman ajoneuvon vahingot
  • leikitään, että moottoripyörän kuljettaja suistuu tieltä ja moottoripyörä osuu parkkipaikalla olleeseen autoon
  • moottoripyörä kärsii isot vauriot katteisiin ja lisäksi rytäkässä myös runko vääntyy
 • ajoneuvon omistajan omaisuus
  • leikitään, että työmiehen pakettiauto varastetaan parkkihallista
  • varkaushetkellä pakettiautossa oli huomattava määrä työvaatteita sekä työkaluja, joiden yhteenlaskettu arvo on noin 15 000 euroa
 • omaisuusvahingot tuntemattomasta syystä
  • tässä esimerkissä pysäköityyn autoon on tehty koko toisen kyljen mittainen naarmu avaimella

Aiheesta muualla:
Liikennevakuutuskeskus
Liikennevahinkolautakunta

Kodinplaza pähkinänkuoressa

Kodinplaza on suosittu tarjouspyyntöpalvelu, jonka avulla tavoitat helposti yhdellä tarjouspyynnöllä toimivat sekä tarjouspyynnöstäsi kiinnostuneet palveluntarjoajat.

Palvelun käyttäminen on ilmaista eikä sido palvelun tilaamiseen.

Katso asiakkaidemme kokemuksia Kodinplazasta

Tarjouspyynnön jättäminen on ilmaista. Liity mukaan yli 100 000 käyttäjän joukkoon.

Google icon

Google arvostelut

4.5 tähteä - 113 arvostelua

"Helpotti hyvin ikkunoiden pesijää etsiessä.Ei tarvinnut haahuilla netissä etsien tietoja firmoista. Tarjoukset ja tiedot tulivat samassa paketissa s-postiin. Käytän myös jatkossa :)"

M

Marja

"Kuusiaitamme tarvitsi kunnostusta, entinen yritys ei enää ollut kiinnostunut ko työstä. Nettiä selatessani löysin Kodinplazan sivut. Tutustuin tarjolla olevaan palveluun ja tein Kodinplazan sivuille kyselyn mahdollisista työn (kuusiaidan hoitoleikkauksen) tarjoajista. Samana päivänä oli kolme yritystä käynyt katsomassa tarjottua työtä ja neljäs seuraavana päivänä. Näistä yksi oli meille sopiva. Sovin tapaamisen kohteeseen seuraavaksi päiväksi ja työ aloitettiin samalla kertaa. Olin todella yllättynyt pienen ilmoituksen tehosta Kodinplazan sivuilla. Kiitos!"

M

Marita

"Oli helppo käyttää, yhteydenottoja tuli sopivasti ja pystyin valitsemaan helposti. Viestitys kävi myös näppärästi."

J

Jaana

Liikennevakuutus hinta

Kilpailuta liikennevakuutus hinta Kodinplazan avulla

Pyydä tarjoukset yrityksiltä