Vastuuvakuutus

Vastuuvakuutus hinta

Vastuuvakuutus

Paljonko maksaa vastuuvakuutus?

Vastuuvakuutuksen hinta on keskimäärin 350 €

Hinnan vaihteluväli 176 € – 610 €

Vertaile alueesi yritykset ja löydä tekijä

Selvitä hinnat ja säästä jopa 30 %

Vastuuvakuutuksen hinta – Katso hinnat & löydä tekijä 24/7

Vastuuvakuutus – Selvitä kustannukset ja lue UKK

Päivitetty: 23.11.2022 klo 14:11

Vastuuvakuutukset maksavat keskimäärin noin 15 € – 3.500 € vuodessa riippuen vakuutuksen laajuudesta sekä siitä, onko vakuutuksenottaja yritys vai yksityishenkilö.

Miten vastuuvakuutuksen hinta muodostuu?

Vastuuvakuutuksen hintaan vaikuttavat esimerkiksi:

 • vakuutuksenottaja: yksityishenkilö, yritys jne.
 • vastuuvakuutuksen laajuus
 • korvausten enimmäismäärä

Esimerkiksi yksityishenkilö tai yritys voi joskus tehdä virheen, josta koituu toiselle osapuolelle omaisuus- ja/tai henkilövahinkoja. Ilman asianmukaista vakuutusta vahinkojen korvaaminen lankeaa monesti vahingonaiheuttajalle itselleen. Vastuuvakuutuksesta muodostuvia kuluja voi arvioida ensinnäkin sen mukaan, onko vastuuvakuutuksenottaja yksityishenkilö vai yritys. Yritysten kulut ovat pääsääntöisesti suuremmat ja monesti yksityishenkilöt voivat laajentaa edullisesti esimerkiksi kotivakuutustaan kattamaan myös vastuupuolen. Huomaathan, että tarkimman arvion vastuuvakuutusten kuluista saat jättämällä tarjouspyynnön Kodinplazaan.

Saako vastuuvakuutuksesta kotitalousvähennystä?

Palvelusta vastuuvakuutus ei saa kotitalousvähennystä. Ajantasainen sekä mahdollisesti myös muuttunut tieto kannattaa kuitenkin aina tarkistaa verottajan sivuilta.

Lisätietoja:

Kotitalousvähennyksen Ohje 2022 - Vero.fi

Kysytyimpiä kysymyksiä kotitalousvähennyksestä - Vero.fi

Halvin vastuuvakuutus vai laaja turva?

Hyvä kysymys, johon monesti parhaan vastauksen osaa antaa itse vakuutuksenottaja. Mikäli vakuutuksenottaja uskoo, että ulkopuolisen henkilön tai omaisuuden vahingoittamisen todennäköisyys on pieni, riittää monesti halvin vakuutus kattamaan vastuut. Toisaalta laaja vastuiden kattaminen on tehokas suojautua monenlaisia korvauksia ja virheitä vastaan, joista itse on lain mukaan korvausvelvollinen. Vastuuvakuutuksille tyypillinen piirre on, että korvaukset maksetaan aina ulkopuoliselle osapuolelle eikä vakuutuksenottajalle itselleen.

Vertaa vastuuvakuutukset netissä

Mistä paras vakuutus vastuiden kattamiseen? Vastuuvakuutuksen kilpailuttaminen pitää sisällään useampien eri vakuutustarjousten sekä vakuutusyhtiöiden vertailun toisiinsa nähden. Vastuuvakuutusvertailun avulla suojaat itsesi esimerkiksi kaatamasi puun aiheuttamalta vahingolta tai yrityksesi asiakkaalle aiheuttamalta taloudelliselta menetykseltä.

Vastuuvakuutussopimus – esimerkkejä erilaisista korvauksista

Kuten sanottu, voidaan vastuuvakuutussopimus solmia niin yritykselle kuin yksityishenkilöllekin. Mitä kaikkia vahinkoja kyseisellä vakuutuksella voidaan esimerkiksi turvata?

 • yksityishenkilöt
  • mies kaataa suurikokoisen koivun tontiltaan, mutta puu kaatuu vahingossa naapurin autotallin päälle (omaisuusvahinko)
  • verkkokauppatuotteen toimittaja kaatuu jäisellä paritalon pihalla, jonka hiekoituksesta ei oltu huolehdittu asianmukaisella tavalla
   • rytäkässä jakelufirman työntekijä murtaa polvensa sekä nilkkansa (henkilövahinko)
 • yritykset
  • talvisaikaan lumenpudotuksia tekevän yrityksen työntekijä pudottaa vahingossa jäälohkareen kadulla parkissa olleen pakettiauton katolle, eikä parkkipaikalle pääsyä oltu estetty (omaisuusvahinko)
  • ruokakaupan aulassa liukastunut henkilö murtaa kaatumisessa kätensä
   • siivousyritys ei ilmoittanut asiakkaille pesusta ja vahauksesta millään tavalla (henkilövahinko)

Kodinplaza pähkinänkuoressa

Kodinplaza on suosittu tarjouspyyntöpalvelu, jonka avulla tavoitat helposti yhdellä tarjouspyynnöllä toimivat sekä tarjouspyynnöstäsi kiinnostuneet palveluntarjoajat.

Palvelun käyttäminen on ilmaista eikä sido palvelun tilaamiseen.

Katso asiakkaidemme kokemuksia Kodinplazasta

Tarjouspyynnön jättäminen on ilmaista. Liity mukaan yli 100 000 käyttäjän joukkoon.

Google icon

Google arvostelut

4.5 tähteä - 113 arvostelua

"Olen valtavan tyytyväinen, löysin sen tekijän mitä etsinkin."

E

Eveliina

"Kuusiaitamme tarvitsi kunnostusta, entinen yritys ei enää ollut kiinnostunut ko työstä. Nettiä selatessani löysin Kodinplazan sivut. Tutustuin tarjolla olevaan palveluun ja tein Kodinplazan sivuille kyselyn mahdollisista työn (kuusiaidan hoitoleikkauksen) tarjoajista. Samana päivänä oli kolme yritystä käynyt katsomassa tarjottua työtä ja neljäs seuraavana päivänä. Näistä yksi oli meille sopiva. Sovin tapaamisen kohteeseen seuraavaksi päiväksi ja työ aloitettiin samalla kertaa. Olin todella yllättynyt pienen ilmoituksen tehosta Kodinplazan sivuilla. Kiitos!"

M

Marita

"Helppo ja erinomainen palvelu sinänsä. Tosin aina pitää muistaa ja ehdottomasti tarkistaa tarjouksen jättävän yrityksen tiedot sekä yrityksen saamat palautteet. Älä ikinä osta sikaa säkissä."

T

Tee

Vastuuvakuutus hinta

Kilpailuta vastuuvakuutus hinta Kodinplazan avulla

Pyydä tarjoukset yrityksiltä