Moottoripyörävakuutus

Moottoripyörävakuutus hinta

Moottoripyörävakuutus

Paljonko maksaa moottoripyörävakuutus?

Moottoripyörävakuutuksen hinta on keskimäärin 90 €

Hinnan vaihteluväli 78 € – 111 €

Vertaile alueesi vakuutusyritykset ja löydä tekijä

Selvitä hinnat ja säästä jopa 30 %

Moottoripyörävakuutuksen hinta – Katso hinnat & löydä tekijä 24/7

Moottoripyörävakuutus – Selvitä kustannukset ja lue UKK

Päivitetty: 11.11.2022 klo 09:11

Moottoripyörän vakuutus maksaa keskimäärin noin 220 € – 3.550 € vuodessa riippuen moottoripyörän tyypistä ja teho-painosuhteesta, ajokuukausien lukumäärästä, kuljettajan iästä sekä vakuutuksen laajuudesta.

Miten moottoripyörävakuutuksen hinta muodostuu?

Moottoripyörävakuutuksen hintaan vaikuttavat esimerkiksi:

 • moottoripyörän teho-painosuhde ja tyyppi
 • moottoripyörävakuutuksen laajuus
 • ajokuukausien lukumäärä
 • kuljettajan ja moottoripyörän ikä

Moottoripyörä on suosittu kulkuneuvo ja yhä useammat omistavatkin ajamiseen tarvittavan moottoripyöräkortin. Hintoja voi arvioida ensinnäkin vakuutuksen laajuudella eli hankitaanko moottoripyörälle pelkästään lakisääteinen liikennevakuutus vai laajempaa turvaa kattamaan esimerkiksi kaikki mahdolliset vahingot. Toisaalta myös ajokuukaudet vaikuttavat hintoihin – osa moottoripyöristä on käytössä ympäri vuoden ja osa ainoastaan kesäkuukausina. Nykyään hintoihin vaikuttaa monissa tapauksissa myös teho-painosuhde – mitä tehokkaampi ja kevyempi moottoripyörä, sitä suuremmat vakuutuskustannukset. Haluamme muistuttaa, että tarkimman kustannusarvion moottoripyörävakuutuksesta saat jättämällä tarjouspyynnön Kodinplazaan.

Saako moottoripyörävakuutuksesta kotitalousvähennystä?

Palvelusta moottoripyörävakuutus ei saa kotitalousvähennystä. Ajantasainen sekä mahdollisesti myös muuttunut tieto kannattaa kuitenkin aina tarkistaa verottajan sivuilta.

Lisätietoja:

Kotitalousvähennyksen Ohje 2022 - Vero.fi

Kysytyimpiä kysymyksiä kotitalousvähennyksestä - Vero.fi

Moottoripyörien vakuutusvertailu netissä

Mistä paras vakuutus moottoripyörälle? Moottoripyörävakuutuksen kilpailuttaminen on nyt helppoa netissä. Moottoripyöriin liittyvien vakuutusten sisältö, laajuus sekä hinnat vaihtelevat yllättävänkin paljon, joten vertailu on entistäkin tärkeämpää. Kodinplazan avulla tavoitat yhdellä tarjouspyynnöllä useita vakuutusyhtiöitä.

Halvin moottoripyörän vakuutus vai laaja moottoripyörän vakuutus?

Riippuu siitä, kuinka paljon haluat itse kantaa riskiä. Monissa tilanteissa halvin moottoripyörän vakuutus eli pelkkä liikennevakuutus jättää useimmat vahingot omistajan kontolle. Suppeampi prätkävakuutus kattaa vain minimivahingot eli esimerkiksi moottoripyörän varkauden tai tuhopolton. Laaja moottoripyörän vakuutus sen sijaan saattaa kattaa myös esimerkiksi kaatumisen, ajovarusteiden vahingot (esim. kypärä) tai jopa sijaisauton siksi aikaa, kun prätkä on korjauksessa.

Moottoripyörävakuutussopimus monille eri pyörille

Moottoripyörä (lyhyesti mp.), käytetään usein myös nimityksiä prätkä, kevytmoottoripyörä tai kevari, on kaksi- tai kolmirenkainen kulkuneuvo, jossa on moottori. Esimerkkejä vakuutettavista moottoripyöristä:

 • mittatilaus, custom tai chopper
  • mittatilaus- eli custom –moottoripyörät, myös chopper –moottoripyörät suunnitellaan yleensä asiakkaan haluamilla spekseillä
  • ajoasento on yleensä leppoisan pysty ja kyseiset pyörät ovat varsin näyttäviä
  • monille tuttu brändi Harley Davidson edustaa juuri tätä ryhmää
 • enduro
  • enduropyörät ovat suunniteltu pidempään maastoajoon ja monesti niissä on myös rekisterikilpi, joka mahdollistaa siirtymäajon yleisillä teillä
 • motocross
  • motocrosspyörät ovat lähtökohtaisesti tarkoitettu radoille sekä suurempiin hyppyihin
  • rakenteeltaan enduro-ja motocrosspyörät ovat tehokkaita, kevyitä ja niissä on enemmän maavaraa
 • supermoto
  • supermotopyörät ovat myös kevyitä, nopeita ja ketteriä ja niillä ajetaan pääsääntöisesti kovemmilla alustoilla, kuten esimerkiksi asfaltilla
 • kyykky
  • kyykkypyörät ovat vakaampia ja soveltuvat paremmin myös kovaan vauhtiin
  • sporttipyöriä käytetään enemmän radoilla, kun taas matkapyörillä voidaan ajaa pidempää matkaa liikenteessä
 • skootteri
  • skootterin tunnistaa monesti pienemmistä renkaista sekä istuimen alla olevasta säilytystilasta
 • katupyörät
  • katupyörät, myös nakupyörät, ovat moottoripyöriä, joissa on rento pystyasento sekä varsin riisuttu tyyli monesti mahdollisimman vähillä katteilla

Kodinplaza pähkinänkuoressa

Kodinplaza on suosittu tarjouspyyntöpalvelu, jonka avulla tavoitat helposti yhdellä tarjouspyynnöllä toimivat sekä tarjouspyynnöstäsi kiinnostuneet palveluntarjoajat.

Palvelun käyttäminen on ilmaista eikä sido palvelun tilaamiseen.

Katso asiakkaidemme kokemuksia Kodinplazasta

Tarjouspyynnön jättäminen on ilmaista. Liity mukaan yli 100 000 käyttäjän joukkoon.

Google icon

Google arvostelut

4.5 tähteä - 113 arvostelua

"VILP-järjestelmätarjoajat löytyivät, riittävästi yhteydenottoja, vaikka 2 ei yhteyttä ottanutkaan. Huono ominaisuus on mielestäni se, etten ainakaan minä pystynyt klikkaamaan yhteystietoja katsoneiden yritysten nettiosoitteisiin tutustuakseni niihin."

R

Risto

"Helppo ja erinomainen palvelu sinänsä. Tosin aina pitää muistaa ja ehdottomasti tarkistaa tarjouksen jättävän yrityksen tiedot sekä yrityksen saamat palautteet. Älä ikinä osta sikaa säkissä."

T

Tee

"Urakoitsija otti yhteyttä,kävi katsomassa kaadettavan puun,antoi hinta arvion työstä, Hyväksyimme se. Kaikki kävi mielestäni asiallisesti."

M

Maija

Moottoripyörävakuutus hinta

Kilpailuta moottoripyörävakuutus hinta Kodinplazan avulla

Pyydä tarjoukset yrityksiltä