Toimeentulovakuutus

Toimeentulovakuutus hinta

Toimeentulovakuutus

Paljonko maksaa toimeentulovakuutus?

Vertaile alueesi vakuutusyritykset ja löydä tekijä

Selvitä hinnat ja säästä jopa 30 %

Toimeentulovakuutuksen hinta – Katso hinnat & löydä tekijä 24/7

Toimeentulovakuutus – Selvitä kustannukset ja lue UKK

Päivitetty: 19.05.2022 klo 10:05

Toimeentulovakuutukset maksavat keskimäärin noin 70 – 1.600 € vuodessa riippuen esimerkiksi vakuutettavan iästä, tuloista, perheen tai kotitalouden koosta, lainojen kokonaismäärästä sekä vakuutuksen laajuudesta.

Miten toimeentulovakuutuksen hinta muodostuu?

Toimeentulovakuutuksen hintaan vaikuttavat esimerkiksi:

 • vakuutettavan ikä ja tulojen suuruus
 • toimeentulovakuutuksen laajuus
 • perheen tai kotitalouden koko
 • lainojen kokonaismäärä
 • enimmäiskorvausmäärät

Kaikki ei mene elämässä välttämättä aina suunnitelmien mukaan ja välillä tulonhankkimiskyky alenee tai loppuu kokonaan esimerkiksi sairauden tai tapaturman takia. Toimeentulovakuutusten vertailu tarkoittaa, että vakuutettava varautuu ikävien asioiden varalle vertaamalla useita eri vakuutuspaketteja, niiden kattavuutta sekä esimerkiksi vuosittaisia kuluja keskenään. Monesti toimentulovakuutusmaksujen suuruutta voi arvioida ensinnäkin taloudellisten velvoitteiden perusteella – kotitalouden koko ja henkilömäärä sekä myöskin lainojen yhteissumma lisäävät tarvittavan toimeentulon määrää, joka näkyy myös kuluissa. Toisaalta kyse on myös vakuutusturvan laajuudesta eli korvataanko ainoastaan vammautumisesta aiheutuvia kuluja vai myös esimerkiksi menehtymisen tai työkyvyttömyyden aiheuttamia kuluja. Huomaathan, että tarkimman arvion toimeentulovakuutusten kuluista saat jättämällä tarjouspyynnön Kodinplazaan.

Saako toimeentulovakuutuksesta kotitalousvähennystä?

Palvelusta toimeentulovakuutus ei saa kotitalousvähennystä. Ajantasainen sekä mahdollisesti myös muuttunut tieto kannattaa kuitenkin aina tarkistaa verottajan sivuilta.

Lisätietoja:

Kotitalousvähennyksen Ohje 2022 - Vero.fi

Kysytyimpiä kysymyksiä kotitalousvähennyksestä - Vero.fi

Halvin toimeentulon vakuutus vai laaja toimeentulon vakuutus?

Monet asiat voivat vaikuttaa siihen, minkälaiseen vakuutusratkaisuun lopulta päädytään. Halvin toimeentulon vakuutus saattaa kattaa riittävän toimeentulon esimerkiksi pelkästään sairauden hoidon aikana, mutta ei esimerkiksi tapaturman aiheuttamaa tulonmenetystä. Tästä syystä vakuutettavan taloudellinen tilanne ja ennen kaikkea taloudelliset velvoitteet ovat hyvä lähtökohta vakuutusturvan mitoittamiselle. Laaja toimeentulon vakuutus puolestaan voi kattaa niin sairaudesta kuin tapaturmastakin aiheutuvan tulonmenetyksen, vammautumisen tai jopa menehtymisen kuluja.

Vertaa toimeentulovakuutukset netissä

Mistä paras vakuutus toimeentulolle? Toimeentulovakuutuksen kilpailuttaminen tarkoittaa, että vertaat useampia vakuutusyhtiöitä sekä vakuutustarjouksia keskenään. Toimeentulovakuutusvertailun avulla varaudut ikävien asioiden varalle ja turvaat oman sekä perheesi taloudellisen toimeentulon vaikeina aikoina. Riittävä vakuutusturva voi auttaa esimerkiksi oman kodin pitämisessä – parantuminen sujuu paremmin ilman ylimääräisiä asumisjärjestelyjä.

Toimeentulovakuutussopimus antaa taloudellista turvaa

Toimeentulovakuutussopimukset voidaan solmia antamaan taloudellista turvaa monien erilaisten tilanteiden varalle. Katso esimerkkejä alapuolelta:

 • vammautuminen
  • autoilija joutuu onnettomuuteen, jossa hän palaa pahoin ja menettää molemmat jalkansa
  • korvaus voi kattaa kulut esimerkiksi kuntoutumisen sekä uudelleenkouluttautumisen ajaksi
 • menehtyminen
  • kävelijä jää moottoripyörän alle ja menehtyy tapaturmassa
  • kuolinkorvaus maksetaan esimerkiksi etukäteen nimetylle läheiselle
 • menetetty ansiotulo
  • toisinaan onnettomuudet, tapaturmat tai vaikkapa sairastuminen voi aiheuttaa lyhyen tai pidempiaikaisen työkyvyttömyyden
  • vakuutus voi korvata esimerkiksi työkyvyttömyyden aikaiset elämis- ja asumiskulut päivärahan muodossa, kunnes vakuutettu pääsee jälleen palaamaan töihin

Kodinplaza pähkinänkuoressa

Kodinplaza on suosittu tarjouspyyntöpalvelu, jonka avulla tavoitat helposti yhdellä tarjouspyynnöllä toimivat sekä tarjouspyynnöstäsi kiinnostuneet palveluntarjoajat.

Palvelun käyttäminen on ilmaista eikä sido palvelun tilaamiseen.

Katso asiakkaidemme kokemuksia Kodinplazasta

Tarjouspyynnön jättäminen on ilmaista. Liity mukaan yli 100 000 käyttäjän joukkoon.

Google icon

Google arvostelut

4.5 tähteä - 113 arvostelua

"VILP-järjestelmätarjoajat löytyivät, riittävästi yhteydenottoja, vaikka 2 ei yhteyttä ottanutkaan. Huono ominaisuus on mielestäni se, etten ainakaan minä pystynyt klikkaamaan yhteystietoja katsoneiden yritysten nettiosoitteisiin tutustuakseni niihin."

R

Risto

"Kuusiaitamme tarvitsi kunnostusta, entinen yritys ei enää ollut kiinnostunut ko työstä. Nettiä selatessani löysin Kodinplazan sivut. Tutustuin tarjolla olevaan palveluun ja tein Kodinplazan sivuille kyselyn mahdollisista työn (kuusiaidan hoitoleikkauksen) tarjoajista. Samana päivänä oli kolme yritystä käynyt katsomassa tarjottua työtä ja neljäs seuraavana päivänä. Näistä yksi oli meille sopiva. Sovin tapaamisen kohteeseen seuraavaksi päiväksi ja työ aloitettiin samalla kertaa. Olin todella yllättynyt pienen ilmoituksen tehosta Kodinplazan sivuilla. Kiitos!"

M

Marita

"Aika vähän vastauksia tuli tiedusteluuni, mutta pikaisesti tuli kuitenkin yksi hyvä - se riittää tällä kertaa. Annoin vain neljä tähteä, koska niin harva vastasi tiedusteluuni - se pudotti sen yhden tähden. Palvelulle kyllä annan täydet viisi, koska palvelu on hyvä, ei tarvitse itse kahlata läpi toimijoita."

R

Riitta

Toimeentulovakuutus hinta

Kilpailuta toimeentulovakuutus hinta Kodinplazan avulla

Pyydä tarjoukset yrityksiltä