Terveysvakuutus hinta

Terveysvakuutus

Paljonko maksaa terveysvakuutus?

Terveysvakuutuksen hinta on keskimäärin 462 €

Hinnan vaihteluväli 88 € – 1 220 €

Vertaile alueesi vakuutusyritykset ja löydä tekijä

Selvitä hinnat ja säästä jopa 30 %

Terveysvakuutuksen hinta – Katso hinnat & löydä tekijä 24/7

Terveysvakuutus – Selvitä kustannukset ja lue UKK

Päivitetty: 07.09.2022 klo 10:09

Terveysvakuutukset maksavat keskimäärin noin 70 € – 600 € vuodessa riippuen vakuutuksen sisällöstä sekä vakuutettavan iästä ja terveydentilasta.

Miten terveysvakuutuksen hinta muodostuu?

Terveysvakuutuksen hintaan vaikuttavat esimerkiksi:

 • vakuutettavan ikä
 • terveysvakuutuksen laajuus
 • enimmäiskorvausmäärä

Terveysvakuutukset antavat esimerkiksi sairastuessa tai tapaturman sattuessa turvaa kaikkiin hoitopolun eri vaiheisiin. Terveysvakuutusten vertailu tarkoittaa, että vakuutettava vertailee vakuutuspakettien sisältöjä, kattavuutta sekä esimerkiksi enimmäiskorvausmääriä useamman eri vakuutusyhtiön välillä. Hinnat eri vakuutusten välillä muovautuvat ensinnäkin vakuutettavan iän perusteella. Nuoremman vakuutettavan terveysvakuutusmaksut ovat tyypillisesti pienempiä, sillä esimerkiksi vakavamman sairastumisen todennäköisyys on pienempi. Toisaalta kustannuksia voi arvioida myös terveyskuluvakuutuksen laajuudella – suppeampi vakuutus saattaa kattaa ainoastaan tietyt vaiheet hoitopolusta, jolloin myös kulut ovat yleensä pienemmät. Huomaathan, että tarkimman arvion terveysvakuutusten kuluista saat jättämällä tarjouspyynnön Kodinplazaan.

Saako terveysvakuutuksesta kotitalousvähennystä?

Palvelusta terveysvakuutus ei saa kotitalousvähennystä. Ajantasainen sekä mahdollisesti myös muuttunut tieto kannattaa kuitenkin aina tarkistaa verottajan sivuilta.

Lisätietoja:

Kotitalousvähennyksen Ohje 2022 - Vero.fi

Kysytyimpiä kysymyksiä kotitalousvähennyksestä - Vero.fi

Halvin terveyden vakuutus vai laaja terveyden vakuutus?

Vastaus perustuu monesti vakuutuksenottajan omaan näkemykseen tulevaisuudesta sekä myöskin taloudelliseen tilanteeseen. Halvin terveyden vakuutus saattaa kattaa esimerkiksi ainoastaan tapaturman hoidon, mutta ei sairauden hoitoa. Lisäksi suppeampi vakuutus saattaa rajoittaa mahdollisuuksia hoitopolun loppupäässä eli vaikkapa lääkityksessä tai liikkuvuuskuntoutuksessa. Laaja terveyden vakuutus kattaa pääsääntöisesti niin sairaudet kuin tapaturmatkin ja mahdollistaa nopean pääsyn erikoislääkärille missä tahansa hoitopolun vaiheessa.

Vertaa terveysvakuutukset netissä

Mistä paras vakuutus terveydelle? Terveysvakuutuksen kilpailuttaminen tarkoittaa, että vertaat useampia vakuutusyhtiöitä sekä vakuutustarjouksia keskenään. Terveysvakuutusvertailun avulla katat parhaan hoitoturvan esimerkiksi itsellesi, lapsillesi, puolisollesi tai vaikkapa vanhemmillesi mikäli äkillinen sairaus tai vaikkapa tapaturma sattuu kohdalle. Hoitopolku voi koostua esimerkiksi röntgen-, magneetti- tai laboratoriotutkimuksista, hoidosta sekä asianmukaisesta kuntoutuksesta.

Terveysvakuutussopimus antaa turvaa koko hoitopolulle

Terveysvakuutussopimukset, myös yksityinen terveysvakuutussopimus ilman terveysselvitystä tai terveyskuluvakuutussopimus, ovat kätevä apu monissa eri tilanteissa:

 • polven sijoiltaanmeno
  • olet laskettelemassa Pohjois-Suomen tuntureilla ja kaadut suksilla huonossa asennossa
  • toinen suksi kääntyy ympäri ja tunnet heti, kuinka polvesi menee pois paikaltaan
  • paikallisella yksityisellä lääkäriasemalla polvesi laitetaan paikalleen ja kuvataan sekä myöhemmin hoidetaan fysioterapian avulla
 • äkillinen tulehdustila
  • olet käymässä flunssaisen ystäväperheen luona ja seuraavana päivänä kurkkusi tulee kipeäksi ja kuume nousee
  • saat yhdellä puhelinsoitolla lähetteen laboratorioon, jonka jälkeen voit noutaa antibioottikuurin sähköisellä reseptillä ilman ainuttakaan lääkärikäyntiä
 • krooninen sairaus
  • vointisi on ollut normaalia selvästi huonompi ja lähes vuoden ajan ja lopulta syy löytyy aikuistyypin diabeteksesta
  • laajojen tutkimusten jälkeen aloitat insuliinihoidot ja käyt säännöllisesti seurantakäynneillä

Kodinplaza pähkinänkuoressa

Kodinplaza on suosittu tarjouspyyntöpalvelu, jonka avulla tavoitat helposti yhdellä tarjouspyynnöllä toimivat sekä tarjouspyynnöstäsi kiinnostuneet palveluntarjoajat.

Palvelun käyttäminen on ilmaista eikä sido palvelun tilaamiseen.

Katso asiakkaidemme kokemuksia Kodinplazasta

Tarjouspyynnön jättäminen on ilmaista. Liity mukaan yli 100 000 käyttäjän joukkoon.

Google icon

Google arvostelut

4.5 tähteä - 88 arvostelua

"Urakoitsija otti yhteyttä,kävi katsomassa kaadettavan puun,antoi hinta arvion työstä, Hyväksyimme se. Kaikki kävi mielestäni asiallisesti."

M

Maija

"Oli helppo käyttää, yhteydenottoja tuli sopivasti ja pystyin valitsemaan helposti. Viestitys kävi myös näppärästi."

J

Jaana

"VILP-järjestelmätarjoajat löytyivät, riittävästi yhteydenottoja, vaikka 2 ei yhteyttä ottanutkaan. Huono ominaisuus on mielestäni se, etten ainakaan minä pystynyt klikkaamaan yhteystietoja katsoneiden yritysten nettiosoitteisiin tutustuakseni niihin."

R

Risto

Kilpailuta terveysvakuutus Kodinplazan avulla

Pyydä tarjoukset yrityksiltä