Vakuutus

Vakuutus hinta

Vakuutus

Paljonko maksaa vakuutus?

Vakuutuksen hinta on keskimäärin 371 €

Hinnan vaihteluväli 37 € 1 098 €

Vertaile alueesi yritykset ja löydä tekijä

Selvitä hinnat ja säästä jopa 40 %

Mitä maksaa vakuutus?

Päivitetty: 16.05.2024 klo 19:05

  • Auton vakuutus maksaa keskimäärin noin 140 € – 1 350 € vuodessa riippuen auton merkistä, mallista, sylinteritilavuudesta sekä vakuutuksen laajuudesta.
  • Kodin vakuutus maksaa keskimäärin noin 65 € – 750 € vuodessa riippuen vakuutuksen laajuudesta, kodin pinta-alasta sekä irtaimiston arvosta.
  • Matkavakuutus maksaa keskimäärin noin 40 € – 220 € vuodessa riippuen siitä, onko vakuutus määräaikainen vai jatkuva, katetaanko myös matkatavarat ja mikä on vakuutuksen laajuus.
  • Keskimäärin vakuutus maksaa siis noin 500 € euroa vuodessa.

Vakuutusten hinnat vaihtelevat monien tekijöiden, kuten vakuutuksen kattavuuden, valittujen omavastuun määrien ja vakuutusyhtiön hinnoittelun mukaan. Edullisimmat vakuutukset löydät vertailemalla eri vakuutusyhtiöiden tarjouksia ja hyödyntämällä mahdollisia alennuksia, kuten monivakuutusalennuksia. Tässä pääset helposti alkuun jättämällä tarjouspyynnön Kodinplazan kautta. Tärkeää on kuitenkin muistaa, että halvin vakuutus ei välttämättä ole paras vaihtoehto, jos sen kattavuus on puutteellinen. Laadukkaiden ja kattavien vakuutusten löytämiseksi kannattaa keskustella asiantuntijan kanssa ja vertailla eri vaihtoehtoja huolellisesti.

Miten vakuutuksen hinta muodostuu?

Vakuutuksen hintaan vaikuttavat useat tekijät, kuten vakuutuksen kattavuus, vakuutettavan kohteen arvo ja riskitaso sekä vakuutuksenottajan omat tiedot. Vakuutusyhtiöt arvioivat näiden pohjalta vahingon todennäköisyyden, sekä miten suuria korvauksia siitä mahdollisesti maksetaan. Hintaan vaikuttavat myös yhtiön omat kustannukset, kuten hallinto- ja markkinointikulut. Vertailemalla eri vakuutustarjouksia ja valitsemalla itsellesi sopivimman kattavuuden sekä omavastuun voit pitkällä aikavälillä säästää rahaa vakuutusmaksuissa. Kannattaa myös hyödyntää mahdolliset alennukset, kuten monivakuutusalennus. Tärkeää on muistaa, että hinnan ohella merkittävä kriteeri vakuutusta valittaessa on sen kattavuus. Laadukkaiden ja kattavien vakuutusten löytämiseksi kannattaakin keskustella asiantuntijan kanssa.

Saako palvelusta kotitalousvähennystä?

Palvelusta vakuutus ei saa kotitalousvähennystä. Ajantasainen sekä mahdollisesti myös muuttunut tieto kannattaa kuitenkin aina tarkistaa verottajan sivuilta.

Lisätietoja:

Kotitalousvähennyksen Ohje 2023 - Vero.fi

Kotitalousvähennyksen edellytykset - Vero.fi

Säästä rahaa vakuutusmaksuissa: Vinkit edullisten ja kattavien vakuutusten löytämiseen

Vakuutukset ovat tärkeitä, kun haluamme suojella itseämme, omaisuuttamme ja läheisiämme erilaisilta riskitekijöiltä. Niiden hankkiminen on kuitenkin monille taloudellinen taakka. On kuitenkin olemassa tapoja löytää edulliset ja kattavat vakuutukset, joilla säästyt kohtuuttomilta vakuutusmaksuilta. Tälta sivulta saat parhaat vinkit vakuutusyhtiöiden tarjousten vertailuun, ehtojen neuvotteluun ja juuri sinulle sopivien vakuutusratkaisujen löytämiseen. Näin suojaat itsesi ja säästät samalla rahaa.

Hyödynnä vakuutusten paketointi ja alennukset

Vakuutusten paketointi tarkoittaa useamman vakuutuksen ottamista samasta yhtiöstä. Tämä strategia voi tuoda merkittäviä säästöjä vakuutusmaksuihin, koska monet yhtiöt tarjoavat alennuksia asiakkaille, jotka keskittävät vakuutuksensa heille. Alennukset voivat olla jopa 10–30 % vakuutusmaksuista. Tarkista eri yhtiöiden tarjoukset ja vertaile niitä huolellisesti. Ota huomioon vakuutusten kattavuus, omavastuu ja muut ehdot. Valitse hinnaltaan ja kattavuudeltaan sinun tarpeisiisi parhaiten sopiva kokonaisuus. Muista myös neuvotella alennuksista ja tarkistaa mahdolliset kampanjat ennen vakuutusten hankkimista.

Tutki omavastuun vaikutus vakuutusmaksuihin

Omavastuun suuruus vaikuttaa suoraan vakuutusmaksuun. Korkeampi omavastuu tarkoittaa, että vahingon sattuessa asiakas maksaa enemmän, mutta vastineeksi vakuutusmaksut ovat yleensä alhaisemmat. Pienemmällä omavastuulla vakuutus kattaa suuremman osan vahingosta, mutta maksut ovat korkeammat. Vertaile vakuutuksia eri omavastuuvaihtoehdoilla ja mieti, kuinka paljon olet valmis itse kantamaan riskiä vahinkotilanteessa. Näin löydät itsellesi sopivan yhdistelmän omavastuun ja vakuutusmaksun välillä ja säästää rahaa pitkällä aikavälillä.

Pidä huolta bonuksista ja vahingottomista vuosista

Säästä rahaa vakuutusmaksuissa valitsemalla vakuutus, joka palkitsee sinut bonuksilla ja vahingottomilla vuosilla. Näin voit saada alennusta vakuutusmaksuistasi, jos et ole hakenut korvauksia. Pidä silmällä vakuutusyhtiöiden tarjoamia bonuksia, kuten liikenne- ja kotivakuutusten alennuksia, jotka voivat kasvaa vuosien varrella. Vahingottomat vuodet voivat myös tuoda lisäsäästöjä vakuutuksen uusimisen yhteydessä. Vertaile eri vakuutusyhtiöiden bonustarjouksia ja ehtoja löytääksesi parhaiten tarpeisiisi ja budjettiisi sopivan vaihtoehdon.

Tarkista vakuutusten kattavuus ja rajoitukset

Vakuutusten kattavuuden ja rajoitusten tarkistaminen on tärkeää, jotta löydät itsellesi sopivimman ja edullisimman vakuutuksen. Vertaile eri vakuutusyhtiöiden tarjouksia, huomioi omavastuun määrä ja selvitä, kuuluvatko tietyt erikoistilanteet vakuutuksen piiriin. On myös hyvä tarkistaa, sisältyykö vakuutukseen bonuksia tai alennuksia. Jos mahdollista, keskustele näistä seikoista vakuutusasiamiehen kanssa ja pyydä ehdotuksia parhaan vakuutuksen löytämiseksi tarpeittesi ja taloudellisen tilanteesi mukaan.

Paljonko voit säästää kilpailuttamalla vakuutukset?

Kilpailuttamalla vakuutukset voit säästää huomattavan summan rahaa, jopa satoja euroja vuodessa. Säästöpotentiaali riippuu vakuutusten määrästä, niiden laajuudesta ja nykyisistä maksuista. Vertailemalla eri vakuutusyhtiöiden tarjouksia löydät omiin tarpeisiisi parhaiten sopivan hinnan ja kattavuuden. Muista huomioida vakuutusten laatu ja asiakaspalvelun taso, jotta valitsemasi kokonaisuus on varmasti juuri sinun tarpeisiisi sopivin. Tee vertailu ainakin kerran vuodessa, sillä vakuutusyhtiöt muuttavat hintojaan ja tarjouksiaan jatkuvasti.

Kätevimmin saat ajantasaisen käsityksen vakuutusten hinnoista jättämällä tarjouspyynnön Kodinplazaan. Näin tavoitat yhdellä kertaa useita palveluntarjoajia.

Mieti, mitkä vakuutukset ovat juuri sinulle tärkeitä

Vakuutustarpeesi määrittyy henkilökohtaisten tekijöiden, kuten perhetilanteesi, omaisuutesi ja ammattisi mukaan. On tärkeää ottaa juuri ne vakuutukset, jotka kattavat kannaltasi suurimmat riskit. Esimerkiksi asunnon omistajalle kotivakuutus on elintärkeä, lapsiperheelle taas turvaa voi luoda tapaturmavakuutus. Ammatinharjoittajille avainasemassa voi olla toiminnan keskeytysvakuutus. Vertaile eri vakuutustarjouksia ja mieti, mitkä vakuutukset ovat juuri sinulle tärkeitä – näin säästät rahaa vakuutusmaksuissa ja saat kattavan turvan elämäsi eri tilanteisiin.

Kodinplaza pähkinänkuoressa

Kodinplaza on suosittu tarjouspyyntöpalvelu, jonka avulla tavoitat yhdellä tarjouspyynnöllä alueellasi toimivat sekä tarjouspyynnöstäsi kiinnostuneet yritykset.

Palvelun käyttäminen on ilmaista eikä sido sinua palvelun tilaamiseen.

Muita aiheeseen liittyviä hintoja

Vakuutukset hinta Moottoripyörävakuutus hinta Eläkevakuutus hinta Sijoitusvakuutus hinta Syntymättömän lapsen vakuutus hinta Maatilavakuutus hinta Skootterin vakuutus hinta Ajoneuvovakuutus hinta Vakuutusyhtiö hinta YEL-vakuutus hinta Terveysvakuutus hinta Toimeentulovakuutus hinta Kaikki vakuutukset hinta Mopovakuutus hinta Syntyvän lapsen vakuutus hinta
Vakuutus hinta

Kilpailuta vakuutus hinta Kodinplazan avulla

Pyydä tarjoukset yrityksiltä