Viemärin avaus: hinta (2022) ja usein kysytyt kysymykset

Päivitetty: 13.01.2022 klo 20:01

Erilaisten viemäreiden, viemäriputkien ja viemäritukosten aukaisu saattaa tulla ajankohtaiseksi jos viemäri esimerkiksi haisee, on tukossa, pulputtaa, ei vedä kunnolla tai vetää hitaasti. Avaaminen tehdään tyypillisesti painehuuhtelulla, imuautolla tai mekaanisesti poistamalla tukos oikeasta kohdasta ammattilaisen toimesta vesitekniikkaa vahingoittamatta.

Avattava viemäri voi olla niin WC:n lattiaviemäri, suihkun tukkeutunut viemäri kuin vaikkapa keittiön jäätynyt tiskialtaan viemäri. Mikäli viemäri on jatkuvasti tukossa, kannattaa mahdollisesti harkita myös viemärikuvausta.

Viemärin avaaminen maksaa keskimäärin noin 80 € – 400 € tukoksista, niiden määrästä ja tarvittavista työmenetelmistä riippuen. Esimerkiksi tavallisen omakotitalon viemäriavaus voisi maksaa noin 320 €.

Viemärin avauksen hintaan vaikuttavat esimerkiksi:

 • viemäritukoksien määrä
 • viemäritukosten avaamiseen käytetty aika
 • tukosten avaamiseen käytetty menetelmä

Kannattaa kuitenkin huomioida, että putkitukoksia on erilaisia. Tukos joka vaikuttaa pieneltä ja vaatimattomalta, saattaakin olla työmäärältään huomattavasti suurempi.

Kun huomaat tukoksen viemärissä, sen avaaminen kannattaa suorittaa mahdollisimman nopeasti. Viemärin huoltotyöt ovat hyvä tapa pitää huolta putkiston toimivuudesta ennaltaehkäisevästi. Kun putkistoista on pidetty hyvää huolta, on välttyminen kalliilta putkiremontilta todennäköisempää. Tukkeutuneet putket voivat helposti aiheuttaa erilaisia vaurioita, kuten vesivahinkoja sekä putkirikkoja.

Tarjouspyyntöä tehdessäsi suosittelemme kuvailemaan tarvitsemasi viemärin avauspalvelun mahdollisimman tarkkaan. Kerro, onko viemäreissäsi ilmennyt tukokseen liittyviä oireita, ovatko viemärit tulvineet, kuuluuko viemäristä esimerkiksi pulputusta sekä missä tilassa tukkeutunut viemäri sijaitsee. Voit kertoa myös mahdolliset epäilysi tukkeutumisen syystä. Mitä tarkemman kuvauksen pystyt yrityksille tarjoamaan, sitä tarkemman hinnan yritykset voivat antaa.

Yleisin syy viemärin tukkeutumiselle on jonkin vieraan esineen aiheuttama. Viemäri tukkeutuu ajan saatossa myös helposti hiuksista, rasvasta tai muusta sinne kertyneestä liasta.

Yleisiä avauskohteita:

 • Tukkeutunut keittiön viemäri
  • Keittiön viemäriputkiin kulkeutuu erittäin helposti esimerkiksi ruuantähteitä, jotka saattavat aiheuttaa tukoksen putkistoon.
  • Keittiössä putkiin voi joutua myös pieniä palasia muovipakkauksista tai muista muovisista esineistä.
 • WC:n pöntön avaus ja lavuaarin tukkeutuminen
  • Tavallisimmin wc-pönttö tukkeutuu esineistä, joita pönttöön ei ole tarkoitus laittaa.
  • Vessan lavuaarin tukkeutumisen aiheuttaa yleensä hajulukon tukkeutuminen.
 • Suihkun viemärin avaus sekä lattiakaivon tukkeutuminen
  • Suihkun yleisin tukostenaiheuttajat ovat karvat ja hiukset. Ne kerääntyvät helposti putkistoon muodostaen samalla tukoksen.
Jos putkitukos on havaittavissa, kannattaa sen avaus suorittaa nopeasti. Mikäli putki on tukossa tarpeeksi pitkään, pahenee tukos helposti itsestään. Jos vettä alkaa tulvimaan viemäristä, on tämä riski kosteusvahingolle sekä terveydelle. Pitkittyneen kosteusvaurion korjaaminen voi tulla kalliiksi, joten putkien avaus kannattaa suorittaa heti, mikäli putkitukoksia ilmenee tai niitä on syytä epäillä.

Viemärin tukkeutuminen omakotitalossa aiheuttaa yleensä sen reaktion, että tukosta aletaan helposti itse poistamaan. Pienimpien tukosten avaaminen onnistuu soodalla sekä etikalla, tukkeutumisen toistuminen on kuitenkin todennäköistä. Riskinä itse putkitukosta avattaessa on myös putkirikko sekä entistä syvemmälle putkistoon mennyt tukos.

Mikäli asut kerros- tai rivitaloasunnossa ja putkesi on tukossa, ole yhteydessä putkien tukkeutumisesta isännöitsijääsi tai asuntosi huoltoyhtiöön. Isännöitsijä tai huoltoyhtiö hankkii paikalle putkenavaajan.

Miksi käyttää Kodinplazaa?

Älä maksa liikaa

Älä maksa liikaa

Yhdellä tarjouspyynnöllä jopa 3+ tarjousta

Ilmainen, ei sitoutumista

Ilmainen, ei sitoutumista

Lue arvostelut, vertaa hinnat ja valitse paras

Yli 3 500 yrityskäyttäjää

Yli 3 500 yrityskäyttäjää

Löydä taustatarkistettu ja luotettava yritys helposti

Täysin suomalainen palvelu

Täysin suomalainen palvelu

Noin 100 000 tarjouspyyntöä vuosittain

Tutustu viemärin avauksesta jätettyihin tarjouspyyntöihin

Palvelu
Viemärin avaus
Paikkakunta
02250, Espoo
Arvioitu hinta
225,33 €
Rakennuksen tyyppi
Omakotitalo

Vessapytyn tukos

Yritetty kotikonstein.
Palvelu
Viemärin avaus
Paikkakunta
96300, Rovaniemi
Arvioitu hinta
Rakennuksen tyyppi
Omakotitalo
Kohteen rakennusvuosi
2000-luvulla

Keittiön viemäriputken avaus

Viemärin avausrakeilla avattu moneen kertaan, mutta uusiutuu. Tukos ilmeisesti kauempana.
Palvelu
Viemärin avaus
Paikkakunta
00890, Helsinki
Arvioitu hinta
274,00 €
Rakennuksen tyyppi
Omakotitalo
Kohteen rakennusvuosi
2000-luvulla

Saunan ja sen yhteydessä olevan kylpyhuoneen lattiakaivon avaaminen (2 lattiakaivoa)

Saunan lattiakaivo vetää hyvin huonosti enkä ole kotikonstein saanut sitä avattua niin, että se alkaisi vetämään paremmin. Saunan yhteydessä olevan kylpyhuoneen lattiakaivo vetää myös heikosti, olen sitä säännöllisesti avannut avausrakeilla mutta niiden käyttötarve on tihentynyt koko ajan (olemme asuneet talossa vuoden verran ja ongelma on ollut lähestulkoon koko ajan).
Palvelu
Viemärin avaus
Paikkakunta
17200, Asikkala
Arvioitu hinta
405,00 €
Rakennuksen tyyppi
Omakotitalo
Kohteen rakennusvuosi
1970-luvulla

Talon viemäriputkiston tukoksen avaus

Tukos sijaitsee todennäköisesti ison talon eri osista tulevien viemäriputkien liitoskohdassa. Talo on kaksikerroksinen ja n. 360 m2. Talossa 4 vessaa, kaksi sauna/ suihkutilaa, 2 keittiövesipistettä. Kaikissa alakerran viemärikaivoissa ja vessoissa jo merkittäviä ongelmia viemäreiden virtauksen kanssa.
Palvelu
Viemärin avaus
Paikkakunta
03600, Karkkila
Arvioitu hinta
385,00 €
Rakennuksen tyyppi
Omakotitalo
Kohteen rakennusvuosi
1960-luvulla tai aiemmin

Viemärin avaus pihakaivosta.

Taloon on uusittu viemärit noin kolme vuotta sitten.
Kaikki putket on muovia talossa.
Kaivo on ihan ajotien vieressä.
Luultavasti tukos on siinä.
Palvelu
Viemärin avaus
Paikkakunta
97685, Rovaniemi
Arvioitu hinta
420,00 €
Rakennuksen tyyppi
Omakotitalo
Kohteen rakennusvuosi
1960-luvulla tai aiemmin

Turvaa onnistumisesi ja vertaile viemäreiden avaaminen Kodinplazan avulla

Kauttamme tavoitat helposti yhdellä tarjouspyynnöllä alueellasi toimivat sekä tarjouspyynnöstäsi kiinnostuneet palveluntarjoajat.

Palvelussa voi vertailla esimerkiksi yritysten hintoja, arvosteluja, palvelusisältöjä, takuita, rekisteritietoja sekä aikatauluja.

100% suomalainen palvelu. Tarjouspyynnön jättäminen ei sido palvelun tilaamiseen.

Jätä tarjouspyyntö viemärin avauksesta